• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par Ārējās ekonomiskās politikas koordinācijas padomes sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.05.2012., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248370

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Par jauniešu mājas izveidi patstāvīgai dzīvei Krāslavā

Vēl šajā numurā

30.05.2012., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija:
Par Ārējās ekonomiskās politikas koordinācijas padomes sēdi

28.maijā Ārlietu ministrijā notika pirmā Ārējās ekonomiskās politikas koordinācijas padomes sēde. Padomes sēdē piedalījās ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, zemkopības ministre Laimdota Straujuma, Valsts prezidenta ekonomikas, uzņēmējdarbības un nodarbinātības padomniece Elīna Egle, Ministru prezidenta padomnieks tautsaimniecības jautājumos Gints Freimanis, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols un Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Menģelsone, kā arī citi minēto institūciju pārstāvji un eksperti.

Pirmajā padomes sēdē tika apspriests jautājums par augstu valsts amatpersonu vizīšu koordinēšanu valsts ārējo ekonomisko interešu kontekstā. Padomes locekļi vienojās no padomē iesaistītajām institūcijām nozīmēt pārstāvjus ekspertu grupai, kas izstrādās vadlīnijas augstu valsts amatpersonu vizīšu koordinēšanai. Izstrādātās vadlīnijas plānots apstiprināt nākamajā padomes sēdē. Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta direktore Līga Bergmane padomes sēdē ziņoja par sadarbību ar Šengenas līguma dalībvalstīm vīzu pārstāvības jomā, Latvijas pārstāvniecību teritoriālo kompetenci un prioritātēm pārstāvniecību tīkla paplašināšanā. Padome lēma šos jautājumus detalizēti izskatīt, atsevišķi tiekoties ar Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta, Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvjiem, par panākto progresu ziņojot kādā no tuvākajām padomes sēdēm.

Tāpat padome vienojās par padomes darba plānu 2012.gadam un darba kārtību nākamajai Ārējās ekonomiskās politikas koordinācijas padomes sēdei. Tajā plānots izskatīt tādus jautājumus kā priekšlikumu izstrāde indikatoru sistēmas ieviešanai Latvijas Ārējo ekonomisko pārstāvniecību un Latvijas diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību ekonomiskās darbības izvērtējumam, kā arī vienotas datubāzes izveide par Latvijas preču un pakalpojumu eksportētāju prioritārajiem mērķa tirgiem.

Ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!