• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pārnozaru sadarbību lauksaimniecības problēmu risināšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.2012., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248312

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts turpmākās attīstības veicināšanu

Vēl šajā numurā

29.05.2012., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pārnozaru sadarbību lauksaimniecības problēmu risināšanā

24.maijā Ekonomikas ministrijā notika ekonomikas ministra Daniela Pavļuta un zemkopības ministres Laimdotas Straujumas kopīgā tikšanās ar Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) pārstāvjiem, kuras laikā puses vienojās veidot ciešāku savstarpējo un pārnozaru sadarbību.

“Ekonomikas ministrijā izveidots liels skaits konsultatīvo padomju, kurās lauksaimnieku pārstāvniecība un iesaiste līdz šim ir bijusi salīdzinoši zema. Tāpēc turpmāk veidosim ciešāku Ekonomikas ministrijas Tautsaimniecības padomes un lielāko lauksaimnieku organizāciju ciešāku sadarbību, veicinot viedokļu apmaiņu starp dažādām nozarēm un tās pārstāvošajiem uzņēmējiem. Lauksaimniekus, tāpat kā citus uzņēmējus, interesē līdzīgi jautājumi un satrauc līdzīgas problēmas, tāpēc arī diskusijās par to risinājumiem mums jāsēž pie viena galda,” uzskata ekonomikas ministrs D.Pavļuts.

Tikšanās laikā tika pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar elektropiegādi, jaunu pieslēgumu izveidi un jaudu palielināšanu. AS “Sadales tīkls” un AS “Latvenergo” vadība lauksaimniekus informēja par jauno programmu, kas paredz, ka, investējot elektrības pieslēgumā, ražotāji piecus gadus varēs saņemt sadales tarifu atlaidi, izpildot noteiktus nosacījumus. Tāpat tikšanās laikā tika pārrunātas aktualitātes biodegvielas nozarē, vienojoties, ka iespējami ātrāk ir jāsāk diskusijas par netiešā atbalsta instrumentiem, lai veicinātu biodegvielu patēriņu Latvijā. Šajās diskusijās jāiesaista gan biodegvielu ražotāji, gan izejvielu piegādātāji un arī patērētāji, jo pušu skatījums par nozares turpmāko attīstību un netiešā atbalsta instrumentiem var būtiski atšķirties.

Tāpat ekonomikas ministrs lauksaimniekus informēja par aktualitātēm elektroenerģijas ražošanā no atjaunojamajiem energoresursiem, norādot, ka līdzšinējā atbalsta sistēma izrādījusies neilgtspējīga, no izmaksu viedokļa nekontrolējama un nereti radījusi arī nepareizas motivācijas pašiem “zaļās” enerģijas ražotājiem. Tāpēc Ekonomikas ministrija izstrādājusi informatīvo ziņojumu, kas tuvākajā laikā tiks skatīts valdībā, lai radītu jaunu atbalsta mehānismu, kas būtu mērķtiecīgāks, no potenciālo izmaksu viedokļa ilgtermiņā prognozējams, tehnoloģiski neitrāls un arī mazāk devīgs.

Zemkopības ministre L.Straujuma norāda: “Es, tieši tāpat kā ekonomikas ministrs, priecājos, ka lauksaimnieki sēž pie viena galda ar ekonomikas nozares cilvēkiem. Visus jautājumus var atrisināt, ja ir vēlēšanās un ieinteresētība. Sekojot sarunai starp ekonomikas ministru un lauksaimniekiem, par to atkārtoti pārliecinājos. Lauksaimnieku nevalstiskā sektora un Zemkopības ministrijas sistēmas valsts iestāžu sadarbība bieži tiek minēta kā labais piemērs, un ir gandarījums, ka ar mūsu uzņēmējiem sāk tikties un rēķināties arī citu nozaru ministrijas. Jā, tas nav vienkārši un ne vienmēr ērti, bet ļoti ceru, ka šī tikšanās nebūs pēdējā.

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) ir biedrība, kas apvieno valsts mēroga ražotāju un pārstrādātāju nevalstiskās organizācijas, kas aptver visu Latvijas teritoriju un visus ražošanas sektorus. LOSP apvieno 55 ražotāju organizācijas, tai skaitā 7 daudznozaru organizācijas, 38 nozaru organizācijas un 10 asociētos biedrus.

Daiga Grūbe, ekonomikas ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!