• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas Brandenburgas pavalsts ministres vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.2012., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248192

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par uzņēmēju pārstāvi Rīgas brīvostas valdē

Vēl šajā numurā

25.05.2012., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas Brandenburgas pavalsts ministres vizīti

23.maijā zemkopības ministre Laimdota Straujuma Vācijas Brandenburgas pavalsts vides, veselības un patērētāju aizsardzības ministrei Anitai Takai izklāstīja Latvijas viedokli par Kopējās lauksaimniecības politikas tiešo maksājumu izlīdzināšanu Eiropas Savienības (ES) nākamajā plānošanas periodā no 2014. līdz 2020.gadam.

Latvija prasa, lai tiešie maksājumi pēc 2013.gada būtu objektīvi un taisnīgāki, kas nodrošinātu tuvināšanos vienlīdzīgai konkurencei un ilgtspējīgai lauksaimniecībai visās ES dalībvalstīs. Gadījumā, ja nav iespējams panākt vienošanos ES dalībvalstu starpā, ka tiešo maksājumu apjoms pēc 2013.gada ir balstīts uz objektīviem, reālo situāciju raksturojošiem kritērijiem, ir jāparedz, ka dalībvalstīm, kurām tiešo maksājumu līmenis ir zem ES vidējā, to apjoms tiek noteikts aptuveni 80 procentu apmērā no vidējā maksājumu līmeņa ES.

Brandenburgas pavalsts vides, veselības un patērētāju aizsardzības ministre A.Taka apliecināja Vācijas izpratni par esošo situāciju un piekrita, kā turpmāk tik milzīgas atšķirības tiešo maksājumu apjomā dalībvalstu starpā nedrīkst saglabāties.

24.maijā L.Straujuma un A.Taka parakstīja Latvijas un Brandenburgas pavalsts kopīgo paziņojumu par abu zemju turpmāko sadarbību patērētāju veselības aizsardzības, kā arī pārtikas un veterināro dienestu sadarbības jomā.

"Pasaulē pieaugošā pārtikas, dzīvnieku un dzīvnieku barības tirdzniecība prasa nodrošināt augstu patērētāju veselības aizsardzības līmeni. Svarīgs nosacījums patērētāju aizsardzībai ir pārrobežu sadarbība, lai ierobežotu un apkarotu sevišķi bīstamas dzīvnieku infekcijas slimības. Tādējādi ir jāpastiprina pārtikas un veterināro dienestu aktuālās informācijas un pieredzes apmaiņa, kā arī krīžu vadības menedžmenta attīstība dzīvnieku slimību apkarošanas jomā, īpaši aktivizējot dzīvnieku veselības, dzīvnieku barības un pārtikas uzraudzību. Veicot šo uzraudzību, ir jāizmanto abpusēja pieredze, lietojot modernus vadības instrumentus un uzraugot, kā patērētāju veselības aizsardzības kvalitātes vadības sistēmas tiek realizētas dažādās institūcijās," teikts kopīgajā paziņojumā.

Pēc kopīgā paziņojuma parakstīšanas L.Straujuma atzina, ka Brandenburgas pavalsts pārtikas un veterinārie eksperti devuši lielu ieguldījumu Latvijas Pārtikas un veterinārā dienesta kontroles sistēmas pilnveidošanā, kā rezultātā Latvijā tiek veikta rūpīga pārtikas un dzīvnieku barības aprites uzraudzība, kā arī lauksaimniecības dzīvnieku infekcijas slimību uzraudzība.

"Ir jāturpina darbs, lai nākotnē pievērstu lielāku uzmanību pārtikas patērētāju aizsardzībai, lai cilvēkiem uzturā nonāktu droša un kvalitatīva pārtika," uzsvēra zemkopības ministre.

Brandenburgas pavalsts ministre atzinīgi novērtēja 15 gadus ilgstošo sadarbību ar Latvijas Pārtikas un veterināro dienestu pārtikas un dzīvnieku barības uzraudzības drošības jomā. "Apmeklējot Latvijā vairākas saimniecības un Pārtikas un veterināro dienestu, secināju, ka Latvijā pārtikas aprite tiek rūpīgi kontrolēta visā tās ražošanas un realizācijas procesā no lauka līdz galdam," sacīja A.Taka.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!