• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par Investīciju un attīstības aģentūras darbības uzlabošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.2012., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248187

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par pamatojumu nodokļu samazināšanai

Vēl šajā numurā

25.05.2012., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par Investīciju un attīstības aģentūras darbības uzlabošanu

23.maijā ekonomikas ministra Daniela Pavļuta, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA), Finanšu ministrijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) un nozaru asociāciju tikšanās laikā panākta konceptuāla vienošanās par vairākiem risinājumiem LIAA darbības uzlabošanai.

"LIAA patlaban tiek apvienotas vairākas uzņēmējiem svarīgas funkcijasES struktūrfondu programmu administrēšana, atbalsts darbam eksporta tirgos un ārvalstu investīciju piesaiste. LIAA kvalitatīvs un produktīvs darbs ir mūsu visu interesēs, jo no tās sniegtajiem pakalpojumiem daļā gadījumu būs atkarīgs arī uzņēmēju sniegums un investīciju apjoms Latvijas ekonomikā. Tāpēc ir ļoti svarīgi, lai LIAA darbs būtu orientēts uz mērķi un rezultātu, nevis procesu un pārmērīga administratīvā sloga radīšanu gan sev, gan uzņēmējiem. Tikšanās laikā bija konceptuāla vienprātība, ka ir jāuzlabo procedūras fondu programmu administrēšanā, jāizveido adekvāta risku vadības sistēma un klientu apkalpošanas servisa standarts, jāstiprina konsultatīvā un dialoga funkcija, kā arī jāveicina ciešāka sadarbība starp visām iesaistītājam pusēm," uzsver ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Pirmkārt, puses vienojās, ka pirms ES fondu programmās izvirzīt jaunus nosacījumus, atsaucoties uz EK prasībām, ir jāpārbauda, vai tiešām šādi nosacījumi no EK puses ir obligāti un vai ir iespējami izņēmuma gadījumi. Otrkārt, ieteikts LIAA īstenot procesu vadības uzlabojumu pilotprojektu, kas ļautu identificēt programmu administrēšanā liekās procedūras un administratīvos šķēršļus. Treškārt, LIAA ierosināts izveidot klientu servisa standartu, kas noteiktu pamatprincipus klientu apkalpošanā un klientu apmierinātības mērīšanai. Tāpat tikšanās laikā visas puses bija vienisprātis, ka ir jāstiprina komunikācija un sadarbība starp programmu izstrādātājiem, ieviesējiem, uzraudzītājiem un arī projektu īstenotājiem, lai jau sākotnējā stadijā identificētu potenciālos riskus un liekās birokrātiskās procedūras, kas vēlāk apgrūtina projektu ieviešanu un ES fondu līdzekļu apguvi. Tāpat tika izteikts atbalsts Ekonomikas ministrijas ierosinājumam, ka nākamajā fondu plānošanas periodā LIAA darbība ir jākoncentrē uz uzņēmēju apkalpošanu un atbalstu, mazinot represīvās funkcijas un atsakoties no tādu programmu administrēšanas, kas nav vērstas uz uzņēmējiem.

 

Daiga Grūbe, ekonomikas ministra preses sekretāre

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!