• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 28. maija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.2001., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24815

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente - uzrunājot rūpju bērnu konkursa "Uzdrošinies - nāc līdzi" noslēguma dalībniekus

Vēl šajā numurā

29.05.2001., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 28. maija sēdē

Akceptēts rīkojuma projekts “Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Biznesa augstskola “Turība” Satversmes apstiprināšanu”.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu “Par valsts aizsardzībai un integrācijai Eiropas Savienībā nepieciešamo dokumentu tulkošanu un terminoloģijas datu bāzes izveidi”.

Akceptēts noteikumu projekts “Noteikumi par pašvaldību aizņēmumiem un galvojumiem”. Noteikumu projekts noteiks kārtību, kādā pašvaldības var veikt aizņēmumus un sniegt galvojumus, noslēdzot aizdevuma līgumu ar Valsts kasi vai atsevišķos gadījumos ar citu aizdevēju. Tas paredz izveidot Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padomi, kura pārraudzīs pašvaldību finansiālo darbību jautājumos, kas saistīti ar veiktajiem un plānotajiem aizņēmumiem, kā arī galvojumiem.

Akceptēts grozījumu projekts likumā “Par Valsts ieņēmumu dienestu”. Likumprojekts paredz paplašināt likuma ”Par Valsts ieņēmumu dienestu” sadaļu, kas reglamentē VID ierēdņu un darbinieku statusu, viņu atbildību, lēmumu pārsūdzēšanas kārtību un VID materiālo nodrošinājumu.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Līgumu par radiācijas monitoringa datu apmaiņu”. Līgums veicinās daudzpusēju sadarbību par radiācijas monitoringa datu apmaiņu starp Ziemeļeiropas un Baltijas valstīm.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Divpusējās ārvalstu finansu palīdzības projektu reģistrācijas kārtība”.

Akceptēts noteikumu projekts “Kārtība, kādā pievienotās vērtības nodoklis un muitas maksājumi piemērojami dāvinājumiem – ārvalstu finansu palīdzībai”.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Noteikumi par īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām kompetenci”.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Latvijas Republikas Valdības un Eiropas Padomes līgumu par Eiropas Padomes Informācijas biroja Rīgā (Latvijas Republikā) statusu”. Tas paredz Latvijas Republikas valdībai noslēgt līgumu ar Eiropas Padomi par Eiropas Padomes Informācijas biroja (EPIB) Rīgā statusu. Noslēdzot šo līgumu, EPIB tiks atzīts par juridisku personu, kam ir tiesības slēgt līgumus. Ar šo līgumu tiek noteikts, kas ir EPIB amatpersonas, t.i., viss EPIB personāls, kas nodarbināts saskaņā ar Eiropas Padomes personāla noteikumiem un kārtību, izņemot uz vietas nolīgto personālu. Uz EPIB telpām un amatpersonām tiks attiecinātas 1949.gada 2.septembra Parīzes Vispārējā līguma par Eiropas Padomes privilēģijām un imunitātēm normas.

Akceptēts noteikumu projekts “Meža aizsargjoslu ap pilsētām noteikšanas metodika”. Meža aizsargjoslas ap pilsētām tiks noteiktas rajonu teritoriju plānojumos, kas robežojas ar pilsētām, un to robežas saskaņos attiecīgās vietējās pašvaldības.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Mūža pensijas apdrošināšanas tipveida noteikumi”. Paredzams, ka noteikumi stāsies spēkā 2001.gada 1.jūlijā.

Akceptēts noteikumu projekts “Noteikumi par valsts fondēto pensiju shēmas darbību”. Tie noteiks sociāli apdrošināto personu reģistrācijas kārtību valsts fondēto pensiju shēmā, līguma starp bezpeļņas organizāciju valsts akciju sabiedrību “Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra” un līdzekļu pārvaldītājiem saturu, formu un noslēgšanas kārtību, shēmas līdzekļu pārvaldītāja maiņas kārtību, shēmas dalībnieku kontu uzskaites un shēmas dalībnieka valsts fondētās pensijas kapitāla aprēķināšanas kārtību, kārtību, kādā notiek fondētās pensijas kapitāla izmaksa, beidzoties dalībai shēmā, aģentūras izdevumu shēmas administrēšanai segšanas kārtību un shēmas administrēšanas izdevumu maksimālo apmēru. Paredzams, ka visas personas, kas dzimušas pēc 1971.gada 1.jūlija un tiek reģistrētas valsts pensiju apdrošināšanai, aģentūra vienlaikus reģistrēs par shēmas dalībniekiem. Paredzams, ka noteikumi stāsies spēkā 2001.gada 1.jūlijā.

Akceptēts noteikumu projekts “Noteikumi par Valsts kases darbību valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldīšanā”.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Valsts investīciju programmas projektiem, kas 2001.gadā finansējami no valsts pamatbudžeta dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem, iestāžu ieņēmumiem no maksas pakalpojumiem un citiem pašu ieņēmumiem, valsts aizdevumiem un galvojumiem, kā arī valsts speciālā budžeta līdzekļiem un ārvalstu finansu palīdzības programmu ieguldījuma”.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu “Par Latvijas Republikas un Portugāles Republikas konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem”.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1997.gada 7.oktobra noteikumos Nr.348 “Atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanas noteikumi” un Ministru kabineta 1999.gada 16.februāra noteikumos Nr.48 “Noteikumi par valsts nodevu par speciālas atļaujas (licences) izsniegšanu atsevišķiem uzņēmējdarbības veidiem”. Grozījumi noteikumos nepieciešami sakarā ar Ministru kabinetā pieņemtajiem noteikumiem “Kārtība, kādā tiek iepirkti, realizēti un eksportēti melno un krāsaino metālu atgriezumi un lūžņi”, kuri nosaka licenču veidus.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Noteikumi par dzīvojamo telpu īres un komunālo pakalpojumu izdevumu kompensēšanas kārtību robežsargiem”. Paredzams, ka tie stāsies spēkā 2002.gada 1.janvārī.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!