• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministre: Par nepieciešamajām izmaiņām nodokļu politikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.2012., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247946

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs, Čikāgā

Vēl šajā numurā

21.05.2012., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministre: Par nepieciešamajām izmaiņām nodokļu politikā

17.maijā Pārtikas nozares padomē zemkopības ministre Laimdota Straujuma un Zemkopības ministrijas (ZM) speciālisti kopā ar Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas un Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes pārstāvjiem apsprieda nepieciešamās izmaiņas nodokļu politikā, lai veicinātu vietējo pārtikas ražotāju konkurētspēju.

ZM Finanšu ministrijai jau ir nosūtījusi vēstuli, kurā informē, ka ZM un lauksaimnieku un pārtikas ražotāju organizācijas ierosina no 2013.gada ātri bojājušai pārtikai, kurai ir īss realizācijas termiņš, piemērot pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināto likmi 12 procentu apmērā līdzšinējo 22 procentu vietā.

“Pievienotās vērtības nodokļa likmes samazināšana pārtikas produktiem mazinās pārtikas preču mazumtirdzniecības cenas. Nosakot samazināto pievienotās vērtības nodokļa likmi pārtikas produktiem, pirmkārt, iegūs iedzīvotāji, jo pārtika kļūs lētāka, otrkārt, uzņēmēji, jo nodokļa samazināšana dos papildu apgrozāmos līdzekļus un būs stimuls vietējiem ražotājiem attīstīt ražošanas apjomu. Turklāt, palielinoties pārtikas produktu ražotāju pieprasījumam pēc izejvielām – lauksaimniecības produktiem, tiks veicināta efektīvāka lauksaimniecības zemes apstrāde, iedzīvotāji tiks rosināti nodarboties ar lauksaimniecību, tas pozitīvi ietekmēs ekonomisko izaugsmi, un ieguvēja būs valsts tautsaimniecība kopumā,” uzskata L.Straujuma.

Pārtikas nozares padomē nolemts sadarbībā ar ekonomistiem un lauksaimniecības un pārtikas produktu ražošanas nozares speciālistiem sagatavot situācijas izvērtējumu un konkrētu piedāvājumu Finanšu ministrijai uz 2013.gada valsts budžeta likumprojekta sagatavošanu par samazinātās PVN likmes piemērošanu ātri bojājošai pārtikai.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!