• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Uzbekistānas ekonomiskajām attiecībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2012., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247852

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Vācijas Ārlietu ministrijas valsts ministra vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

17.05.2012., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Uzbekistānas ekonomiskajām attiecībām

15.maijā Ekonomikas ministrijā notika apaļā galda diskusija starp Latvijas un Uzbekistānas amatpersonām un uzņēmējiem par ekonomiskās sadarbības veicināšanas jautājumiem.

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietniece Zaiga Liepiņa atzina, ka savā ārējā ekonomiskajā sadarbībā Latvija aizvien lielāku uzmanību pievērš Centrālāzijas valstīm. Un, lai arī Latvijas un Uzbekistānas ekonomiskā sadarbība pagaidām ir salīdzinoši neliela, abu valstu ekonomisko attiecību tālākai attīstīšanai un padziļināšanai pastāv potenciāls.

Uzbekistānas ārējo ekonomisko attiecību, investīciju un tirdzniecības ministra pirmais vietnieks Akmals Kamalovs norādīja, ka Uzbekistāna augstu novērtē Latvijas interesi sadarbības paplašināšanai, un apliecināja, ka Uzbekistāna ir gatava aktīvi iesaistīties, lai sekmētu abpusēji izdevīgu projektu īstenošanu.

Puses atzina, ka potenciālās sadarbības nozares ir farmācija, pārtikas pārstrāde, īpaši piena pārstrādes joma.

Tikšanās laikā ar informāciju par sadarbības iespējām un potenciālajiem investīciju projektiem apmainījās Uzbekistānas un Latvijas farmācijas uzņēmumi, Uzbekistānas Pārtikas ražotāju asociācija, Latvijas Zemkopības ministrija, uzņēmums “NP Foods”, Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība, zivju pārstrādātāju biedrība “Rīgas šprotes”, ūdens attīrīšanas un apstrādes uzņēmums SIA “Karme filtrs”, Latvijas Tūrisma attīstības valsts aģentūra, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, kā arī Liepājas osta.

Uzbekistānas pārstāvji norādīja, ka ir ieinteresēti paplašināt sadarbību ar Latviju farmācijas jomā, īpaši onkoloģisko, ginekoloģisko, neiroloģisko, sirds asinsvadu, endokrīno saslimšanu ārstēšanai paredzēto preparātu ražošanā. Tāpat Uzbekistānas puse norādīja, ka ir ieinteresēta pieredzes apmaiņā ar Latvijas piena pārstrādes jomas speciālistiem.

Apaļā galda diskusija un abu valstu uzņēmēju tikšanās norisinājās Latvijas–Uzbekistānas Starpvaldību komisijas ekonomiskās, rūpnieciskās un zinātniski tehniskās sadarbības jautājumos (SVK) 3.sēdes priekšvakarā.

16.maijā Satiksmes ministrijā notika Latvijas–Uzbekistānas Starpvaldību komisijas ekonomiskās, rūpnieciskās un zinātniski tehniskās sadarbības jautājumos 3.sēde, kā arī ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts tikās ar Uzbekistānas ārējo ekonomisko attiecību, investīciju un tirdzniecības ministra pirmo vietnieku A.Kamalovu un pārrunāja Latvijas–Uzbekistānas Starpvaldību komisijas 3.sēdes norisi, abu valstu divpusējās ekonomiskās sadarbības veicināšanas iespējas, kā arī Uzbekistānas iestāšanās procesa Pasaules Tirdzniecības organizācijā (PTO) norisi un sadarbību ar ES.

Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!