• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlaments: Par ES atbalstu reģionālajām lidostām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2012., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247841

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kontrole: Par Centrālās zemes komisijas finanšu pārskatu

Vēl šajā numurā

17.05.2012., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlaments: Par ES atbalstu reģionālajām lidostām

10.maijā pieņemtajā rezolūcijā Parlaments uzsver, ka ES aviācijas politikā jāpievērš īpaša uzmanība reģionālo lidostu vajadzībām. Reģionālās lidostas jāiekļauj Eiropas transporta tīklos, lai stimulētu reģionālo attīstību un mazinātu gaisa satiksmes pārslodzi centrālajās lidostās.

Reģionālās lidostas ir būtiskas ES teritoriālajai kohēzijai un ekonomiskās darbības dažādošanai, īpaši reģionos, kur nav pietiekami attīstīti citi transporta veidi, uzsvērts rezolūcijā. Tās piesaista uzņēmējus, popularizē reģionus tūristiem un uzlabo iedzīvotāju dzīves kvalitāti.

“Tomēr krīze ir ievērojami skārusi reģionālās lidostas,” debatēs pirms balsojuma uzsvēra par rezolūciju atbildīgais deputāts Filips Bredborns. “Tās pašlaik izstumtas no tirgus, tādējādi palielinot lielo lidostu un lidsabiedrību varu, tāpēc patērētājiem ir daudz mazāka izvēle un jāmaksā augstākas cenas. Tas jārisina, likvidējot ekonomiskās barjeras un uzsverot mazo lidostu nozīmi transporta tīklos,” viņš teica. Deputāts aicināja Komisiju paātrināt darbu pie Eiropas vienotās gaisa telpas iniciatīvas, veidojot tīklu, kurā reģionālās lidostas varētu palīdzēt lielajām lidostām risināt “lidmašīnu sastrēgumu” problēmas.

Reģionālo lidostu integrēšana Eiropas transporta tīklos veicinātu privātā finansējuma piesaisti un mudinātu dalībvalstis veikt ieguldījumus sauszemes savienojumu uzlabošanā, īpaši attiecībā uz ātrvilcieniem, uzsver deputāti.

Deputāti rezolūcijā aicina paredzēt noteikumus, lai zemo cenu lidsabiedrības nevarētu uzspiest savus noteikumus reģionālajām lidostām vai to pasažieriem. Vajadzētu aizliegt arī bagāžas svara pārbaudes pie ieejas lidmašīnā, jo tas attur ceļotājus no preču iegādes lidostā, uzsver deputāti un atzinīgi vērtē Spānijas lēmumu aizliegt minēto praksi, jo tā kavē vietējo uzņēmēju darbību. Deputāti norāda, ka lidsabiedrībām jāparedz vienoti maksimālā svara ierobežojumi. Vajadzētu noteikt arī cenu griestus piemaksām par bagāžas svara pārsniegšanu, piebilst deputāti.

Eiropas Parlamenta
Informācijas birojs Latvijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!