• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Personu apliecinošu dokumentu likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.05.2012., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247731

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas mežu apsaimniekošanu

Vēl šajā numurā

15.05.2012., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Personu apliecinošu dokumentu likumā

Saeima 10.maijā galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Personu apliecinošu dokumentu likumā, kas precizē pases un jaunās personas apliecības jeb ID kartes izmantošanas kārtību vēlēšanās un referendumos.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas izstrādātie grozījumi papildina likuma pārejas noteikumus ar punktu, kas nosaka, ka līdz elektroniskās balsošanas ieviešanai Saeimas vēlēšanās, tautas nobalsošanā un parakstu vākšanā Latvijas pilsoņa pase būs vienīgais dokuments vēlēšanu tiesību īstenošanai. Savukārt Eiropas Parlamenta un pašvaldību vēlēšanās vēlētāji varēs piedalīties gan ar pilsoņu pasēm, gan jaunajām ID kartēm.

Likuma pārejas noteikumu papildinājumi nepieciešami, ņemot vērā, ka 2012.gada 1.aprīlī uzsākta personas apliecības jeb ID kartes izsniegšana, kuru pagaidām nav iespējams izmantot, lai piedalītos Saeimas vēlēšanās, referendumos un parakstu vākšanā. Saeimas vēlēšanu likums nosaka, ka vēlēšanu iecirkņa komisijas loceklis izdara vēlētāja pasē atzīmi par piedalīšanos Saeimas vēlēšanās, un šādu atzīmi iespējams veikt tikai pasē, nevis jaunajā ID kartē.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!