• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru sanāksmē: 2012.gada 10.maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.05.2012., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247710

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ekonomikas ministra darba vizīti ASV

Vēl šajā numurā

15.05.2012., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru sanāksmē: 2012.gada 10.maijā

SM: Par prasību samazināšanu vietējo autoceļu ikdienas uzturēšanai

Tā kā šobrīd finansiāli nav iespējams veikt vietējo autoceļu ikdienas uzturēšanu tādā kārtībā un apjomā, kā tas paredzēts normatīvajos aktos, to prasības paredzēts samazināt.

Šāds priekšlikums iekļauts Satiksmes ministrijas virzītajos grozījumos 2010.gada 9.marta noteikumos Nr.224 “Noteikumi par valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanas prasībām un to izpildes kontroli”, kas 10.maijā tika izsludināti valsts sekretāru sanāksmē.

Ir jāsamazina uzturēšanas darbu prasības valsts vietējos autoceļos, kuriem ziemā noteiktas zemākās C vai D uzturēšanas klases. Autoceļiem, kuriem noteikta C uzturēšanas klase (12 864 km kopgarumā jeb 64% no uzturamā autoceļu tīkla) pastāvīgos un mainīgajos laikapstākļos brauktuves kaisīšana ar pretslīdes materiālu vai rievošana paredzēta tikai satiksmei bīstamās vietās. Ārkārtējos laikapstākļos šie darbi tiks veikti.

D klases autoceļus (2148 km kopgarumā jeb 10% no uzturamā autoceļu tīkla), pa kuriem nenotiek regulāra pasažieru pārvadāšana ar autobusiem, no sniega plānots attīrīt līdz četrām reizēm ziemas sezonā atkarībā no sniega daudzuma, brauktuves kaisīšanu ar pretslīdes materiālu vai rievošanu neparedzot.

Tāpat jāmaina prasība ceļu satiksmes negadījumos bojāto luksoforu, kas atrodas uz autoceļiem ar B uzturēšanas klasi, darbības atjaunošanu veikt vienas diennakts laikā, jo tas bieži vien nav iespējams. Paredzēts, ka šī prasība būs jāizpilda trīs darba dienās. Taču VAS “Latvijas Valsts ceļi” speciālisti uzsver, ka šo grozījumu dēļ satiksmes drošība nesamazināsies, jo transportlīdzekļu satiksme šajā laikā jau tagad praktiski tiek organizēta ar ceļa zīmēm.

Savukārt autoceļi, kuriem noteikta C un D uzturēšanas klase, nav aprīkoti ar luksoforiem un mazas satiksmes intensitātes dēļ arī turpmāk netiks aprīkoti.

Grozījumu izstrādes laikā notikušas sarunas ar Latvijas Pašvaldību savienību. Lai izstrādātie grozījumi stātos spēkā, tie vēl jāpieņem valdībā.

Satiksmes ministrijas
Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!