• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mazumtirdzniecības apgrozījumu gada pirmajā ceturksnī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.05.2012., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247702

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ražotāju cenu līmeni apstrādes rūpniecībā

Vēl šajā numurā

15.05.2012., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mazumtirdzniecības apgrozījumu gada pirmajā ceturksnī

Finanšu ministrija:

Gada dati par mazumtirdzniecības nozares apgrozījumu jau trešo mēnesi pēc kārtas priecē ar divciparu pieauguma tempu. Tā šā gada martā, salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu, apgrozījums pieauga par 10%. Pret iepriekšējā gada atbilstošo ceturksni mazumtirdzniecības apgrozījums ir pieaudzis par 11,7%, kas neapšaubāmi liecina par labāku situāciju privātajā patēriņā nekā pērn.

Jāatzīmē, ka ir uzlabojušies gan bezdarba rādītāji, gan arī ekonomikas aktivitāte kopumā. Jau ir skaidri redzams, ka, neskatoties uz visai nenoteikto ārējās vides fonu, kopumā Latvijas ekonomikas sniegums 2012.gada pirmajā ceturksnī būs ļoti labs.

Mazumtirdzniecības apgrozījums šā gada martā, salīdzinot ar februāri, pieauga par 0,5%, pārtikas preču tirdzniecība samazinājās par 0,7%, bet nepārtikas preču (neieskaitot degvielu) tirdzniecība pieauga par 0,7%, savukārt degvielas mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 2,5%.

Redzējums par nākotnes tendencēm nozarē tomēr vēl arvien paliek piesardzīgs – gaidāms, ka uz gada vidu, izzūdot bāzes efektam, gada pieauguma temps būs mazāk iespaidīgs. Iespējams arī negatīvs efekts no degvielas cenu kāpuma, ietekmējot notirgotos apjomus gan pašai degvielai, gan arī nepārtikas precēm.

Jāatzīmē, ka arī Eiropas Savienībā vēl ir palikušas daudzas neatrisinātas problēmas, kas pagaidām sāk atspoguļoties tikai ekonomiskās aktivitātes un atsevišķu nozaru datos, un, ņemot vērā integrēto tirgu, tas agri vai vēlu mazākā vai lielākā mērā atsauksies arī Latvijā.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!