• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par situāciju piensaimniecībā un atbalsta iespējām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2012., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247615

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Afganistānu transporta jomā

Vēl šajā numurā

11.05.2012., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par situāciju piensaimniecībā un atbalsta iespējām

9.maijā norisinājās Zemkopības ministrijas (ZM) Lauksaimnieku nevalstisko organizāciju konsultatīvās padomes sēde, kurā lauksaimnieku nevalstiskās organizācijas ar zemkopības ministri Laimdotu Straujumu un ZM speciālistiem apsprieda situāciju piensaimniecībā.

Jautājums, kas uztrauc piena ražotājus, ir piena iepirkuma cenas pazemināšanās Latvijā un Eiropā. Lauksaimnieki informēja, ka Latvijā piena vidējā iepirkuma cena pēdējos pāris mēnešus ir kritusi par vienu santīmu par piena kilogramu un arī turpmākos mēnešus prognozējama šāda tendence. Lauksaimnieku organizācijas norāda, ka piena ražošanas pašizmaksa ir ap 20 santīmiem par kilogramu un iepirkuma cena, kas tuva tai, piena ražotājus neapmierina, īpaši ņemot vērā ražošanai nepieciešamo resursu sadārdzināšanos.

Lauksaimnieki kopīgi ar ZM speciālistiem diskutēja par iespējamiem atbalsta instrumentiem, kas varētu mazināt piena cenas krituma nelabvēlīgo efektu. Vērā jāņem arī tas, kas vienlaikus ar piena iepirkuma cenu krišanos norisinās pavasara sēja un jāsāk lopbarības sagatavošana nākamai ziemas sezonai. Tādēļ ir nepieciešama steidzama rīcība, atrodot efektīvākos un visātrāk ieviešamos atbalsta pasākumus, par ko arī sēdes dalībnieki vienojās.

Vēl padomes sēdē atsākās diskusijas par nozares attīstības stratēģijas nepieciešamību un turpinājās domu apmaiņa par piena kvalitātes uzlabošanu. Lauksaimnieki apsprieda arī lauksaimnieku identifikācijas nepieciešamību, lai valsts atbalsts uzņēmējam tiktu sasaistīts ar nomaksātajiem nodokļiem un produktivitāti.

Ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!