• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu 2014.gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.2012., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247385

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sabiedrības maldināšanu Jūrmalas detālplānojuma grozīšanā

Vēl šajā numurā

08.05.2012., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 Par Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu 2014.gadā

Rīgas kļūšana par Eiropas kultūras galvaspilsētu 2014.gadā būs lieliska iespēja visai Latvijai, kura mūsu valstij maksimāli efektīvi jāizmanto, lai veicinātu atpazīstamību un piesaistītu tūristus, turklāt plašā kultūras programma būs arī labs pieteikums 2015.gada pirmajā pusē gaidāmajai Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības (ES) Padomē. To Saeimas Ārlietu komisijas deputāti 2.maijā uzsvēra, uzklausot nodibinājuma "Rīga 2014" pārstāvju sniegto informāciju.

"Latvija vēl nav organizējusi tik vērienīgu pasākumu, kāda būs Rīgas kļūšana par visas Eiropas kultūras galvaspilsētu. Tādēļ mums gudri un efektīvi jāizmanto šī lieliskā iespēja, lai ne tikai veicinātu Rīgas un Latvijas atpazīstamību, bet arī gūtu maksimālu ekonomisko ieguvumu," norādīja Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Kalniņš.

Kā sēdē skaidroja nodibinājuma "Rīga 2014" pārstāvji, pieredze liecina, ka ekonomiskais ieguvums no pilsētas kļūšanas par Eiropas kultūras galvaspilsētu lielā mērā ir atkarīgs no tā, cik pati pilsēta un valsts ir gatava ieguldīt ārējā komunikācijā. Atbildot uz komisijas priekšsēdētāja biedra Sergeja Potapkina ierosinājumu izvietot reklāmas lielākajās starptautiskajās ziņu satelīttelevīzijās, nodibinājuma "Rīga 2014" vadītāja Diāna Čivle atzina, ka, ņemot vērā finansiālos ierobežojumus, dārgām televīzijas reklāmām līdzekļi nav paredzēti.

"Apzinoties Latvijas ierobežotās finansiālās iespējas, 2014.gada pasākumiem Rīgā jābūt tik interesantiem, lai BBC, CNN un ALJazeera televīzijas būtu ieinteresētas ierasties Rīgā sagatavot reportāžas," pauda O.Kalniņš. Savukārt komisijas deputāts Jānis Dombrava rosināja kultūras galvaspilsētas popularizēšanā iesaistīt arī ārvalstīs dzīvojošos latviešus.

Runājot par Rīgas 2014 pasākumu sasaisti ar Latvijas prezidentūru ES 2015.gada pirmajā pusē, nodibinājuma "Rīga 2014" programmu vadītāja Aiva Rozenberga darīja zināmu, ka lielu ieinteresētību sadarboties jau tagad izrādījusi Itālija, kura būs ES prezidējošā valsts pirms Latvijas 2014.gada otrajā pusē. Jau maija sākumā Romā tiks atklātas pirmās Latvijas mākslas izstādes, un šī sadarbība turpināsies, norādīja A.Rozenberga.

Kā Eiropas kultūras galvaspilsēta Rīga visa gada garumā piedāvās apjomīgu kultūras programmu, dodot iespēju projekta realizācijā iesaistīties arī brīvprātīgajiem un nevalstiskajām organizācijām. Organizatori vēlas kultūru aplūkot maksimāli plašā nozīmē, ne tikai kā mākslu un izstādes, jo katrs mūsu valsts iedzīvotājs ir radošs un arī citas jomas var tikt atvērtas kultūrai, komisijas sēdē pauda D.Čivle.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!