• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru sanāksmē: 2012.gada 26.aprīlī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2012., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247300

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

03.05.2012., Nr. 69

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru sanāksmē: 2012.gada 26.aprīlī

SM: Par pasta sūtījumu saņemšanu apgrūtinošo noteikumu atcelšanu

VAS “Latvijas Pasts” saglabās esošo pārrobežu sūtījumu saņemšanas kārtību no valstīm, kuras neatrodas Eiropas Savienībā (ES), tādējādi novēršot pasta sūtījumu saņemšanas laika paildzināšanu un procedūras apgrūtināšanu.

To paredz 26.aprīlī valsts sekretāru sanāksmē izsludinātais Ministru kabineta noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 12.oktobra noteikumos Nr.972 “Noteikumi par kārtību, kā veicami maksājumi valsts budžetā un tie atzīstami par saņemtiem, un prasībām tiešsaistes maksājumu pakalpojumu izmantošanai norēķinos ar valsts budžetu””. Grozījumi attiecas uz pārrobežu pasta sūtījumiem no valstīm, kuras nav ES, ko saņēmējam izsniedz pasta komersants, sniedzot universālā pasta pakalpojumu.

Līdzšinējais tiesiskais regulējums paredzēja, ka no 2012.gada 1.jūnija Valsts ieņēmumu dienestam (VID) būs pienākums pārliecināties, ka muitas maksājumi par pasta sūtījumiem ir atzīstami par saņemtiem valsts budžetā. Līdz ar to VAS “Latvijas Pasts” nevarētu izsniegt pasts sūtījumu saņēmējam, kamēr VID nav atzinis, ka muitas maksājumi ir atzīstami par saņemtiem valsts budžetā.

Tādējādi pārrobežu sūtījumiem, kas nenāk no ES dalībvalstīm, tiktu paildzināts laiks, kādā pasta sūtījums nonāk pie adresāta. Saņēmējam būtu jādodas uz pasta nodaļu vismaz divas reizes – pirmo, lai saņemtu muitas maksājumu aprēķinu, bet otro, lai saņemtu pasta sūtījumu, iepriekš pārliecinoties pasta nodaļā, ka veiktais muitas maksājums ir ieskaitīts valsts budžetā. Savukārt VAS “Latvijas Pasts” palielinātos administratīvais slogs, jo būtu jāsazinās ar VID, lai uzzinātu, vai muitas maksājumi ir atzīti par saņemtiem valsts budžetā un pasta sūtījumu var izsniegt saņēmējam.

Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātie grozījumi vēl ir jāpieņem valdībā.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

 

ZM: Par dzīvnieku aprites veterināro prasību papildināšanu

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi noteikumu projektu – grozījumus Ministru kabineta 2010.gada 12.janvāra noteikumos Nr.34 “Veterinārās prasības to dzīvnieku apritei, kas nav minēti citos normatīvajos aktos par veterināro kontroli”, ko 26.aprīlī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Sagatavotais noteikumu projekts ievieš noteikumos Nr.34 normas, kas noteiktas Komisijas īstenošanas lēmumā 2012/112/ES. Noteikumu projekts paredz jaunas veterināro sertifikātu veidlapas tirdzniecībai ar dzīvniekiem ES teritorijā un nosaka prasības, kuras jāievēro mājas (istabas) putnu īpašniekiem, lai varētu ievest mājas (istabas) putnus no trešajām valstīm, ko nosaka Komisijas lēmums 2007/25/EK. Noteikumu projekts satur arī veterinārā sertifikāta veidlapu lolojumputnu ievešanai un putnu īpašnieka vai tā pārstāvja deklarācijas veidlapu.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!