• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par satiksmes ministra darba vizīti Maskavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.2012., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247200

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par zemkopības ministres darba vizīti Luksemburgā

Vēl šajā numurā

28.04.2012., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par satiksmes ministra darba vizīti Maskavā

25.aprīlī satiksmes ministrs Aivis Ronis uzturējās darba vizītē Maskavā, kuras laikā tikās ar Krievijas Federācijas transporta ministru Igoru Ļevitinu, sakaru un masu komunikācijas ministru Igoru Ščogoļevu, kā arī apmeklēja starptautisko loģistikas izstādi "TransRussia", kurā bija plaši pārstāvēta Latvijas transporta un loģistikas nozare.

Tikšanās laikā ar I.Ļevitinu tika pārrunāti divpusējās sadarbības jautājumi transporta nozarē, t.sk. autopārvadājumu un dzelzceļa jomā, divpusējās līgumtiesiskās bāzes sagatavošana dzelzceļa jomā un sadarbība civilās aviācijas gaisa kuģu meklēšanas un glābšanas jomā.

A.Ronis tikšanās laikā ar Krievijas transporta ministru pārrunāja izmaiņas likumdošanā, kas paredz palielināt soda sankcijas par Krievijas izsniegto starptautisko autopārvadājumu atļaujas neatbilstību veicamajam starptautisko autopārvadājumu veidam. I.Ļevitins informēja par plānoto soda sankciju apmēra ievērojamu palielināšanu, taču norādīja, ka godprātīgiem pārvadātājiem nav pamata satraukumam, kā arī uzsvēra, ka Latvijai autotransporta pārvadājumu atļauju kvota 2012.gadam ir pietiekama.

Abu valstu transporta ministri pārrunāja situāciju saistībā ar starptautiskās pasažieru dzelzceļa satiksmes kursēšanas ātruma palielināšanu starp Rīgu un Maskavu. Puses uzsvēra, ka, rodot optimālus risinājumus un ieviešot kompleksus pasākumus gan no Krievijas, gan no Latvijas puses, būtu iespējams panākt vilciena kursēšanas laika samazinājumu par vairākām stundām. A.Ronis atkārtoti uzsvēra, ka Latvijas puse ir pieņēmusi lēmumu elektrificēt Rietumu–Austrumu dzelzceļa koridora posmus, kā arī aicināja Krievijas pusi izvērtēt iespēju elektrificēt posmu pilnībā arī no savas puses līdz robežstacijām ar Latviju. Tāpat ministri aicināja abu valstu muitas un robežsardzes dienestus meklēt optimālus risinājumus, lai vismaz daļu šo dienestu kontroles procedūru būtu iespējams veikt, vilcienam atrodoties gaitā.

Darba vizītes laikā A.Ronis tikās ar Krievijas sakaru un masu komunikācijas ministru I.Ščogoļevu. Ministri parakstīja protokolu par starptautisko viesabonēšanas tarifu samazināšanu un sadarbību viesabonēšanas jomā. Protokolu parakstījuši arī Latvijas mobilo sakaru operatoru pārstāvji – "Bite Latvija", "Latvijas Mobilais telefons", "Tele2" un "Telekom Baltija". Maskavā protokolu parakstīja Krievijas mobilo sakaru operatoru pārstāvji – "MTS", "Vimpel Com", "MegaFon" un "Rostelecom". Šajā dokumentā puses pauž gatavību sešu mēnešu laikā savstarpēji vienoties par viesabonēšanas tarifu samazināšanu. Sadarbības protokola noslēgšana un sekojošās mobilo sakaru operatoru savstarpējās vienošanās jau tuvākajā laikā pozitīvi ietekmēs Latvijas un Krievijas iedzīvotājus, kuri ceļo starp minētajām valstīm tūrisma vai lietišķos nolūkos.

Vizītes laikā A.Ronis apmeklēja starptautisko loģistikas izstādi "TransRussia" un tajā izvietoto Latvijas nacionālo stendu, kā arī tikās ar Latvijas transporta un loģistikas uzņēmumu pārstāvjiem. Satiksmes ministrs tika iepazīstināts ar nozares uzņēmumu piedāvājumu un sadarbības perspektīvām Krievijas tirgū, kā arī pārrunāja uzņēmēju sasniegumus izstādē.

 

Aivis Freidenfelds, satiksmes ministra biroja vadītājs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!