• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finanšu ministra darba vizīti Vašingtonā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.2012., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247199

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rail Baltica darba grupas sanāksmi

Vēl šajā numurā

28.04.2012., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finanšu ministra darba vizīti Vašingtonā

No 18. līdz 24.aprīlim finanšu ministrs Andris Vilks un Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Sanita Bajāre piedalījās Pasaules Bankas grupas (PB) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) pilnvarnieku pavasara sanāksmē Vašingtonā, secinot, ka starptautiskā sabiedrība arvien vairāk novērtē Latvijas paveikto krīzes pārvarēšanā un lūdz Latviju dalīties pieredzē.

"Respekts pret Latviju no citu valstu puses ir tikai audzis. Ja iepriekšējos gados sarunas vairāk koncentrējās uz Latviju kā krīzes skartu valsti, tad šoreiz uz to, kā mūsu pieredze var noderēt citām valstīm, risinot ekonomiskās problēmas. Arvien vairāk Latvijā ieklausās, un citās valstīs notiekošos procesus vērtē caur mūsu valstī paveiktā prizmu," pēc atgriešanās no Vašingtonas rezumē finanšu ministrs.

Latvijas delegācijai Vašingtonā bija piesātināta programma vairāku dienu garumā, tiekoties ar SVF un PB Eiropas reģiona vadību, ekspertiem un galvenajiem ekonomistiem, Eiropas Reģionālās attīstības bankas un ASV FM pārstāvjiem, kā arī kredītreitingu aģentūru pārstāvjiem.

Tāpat ministrs kopā ar citiem ekspertiem piedalījās Eiropas Institūta diskusijā par valsts nākotnes perspektīvām un Eiropas Savienības vienoto valūtu.

Gandrīz katrā sarunā tika skarta tēma par to, ka Latvija šobrīd ir izgājusi no recesijas cikla. Šogad Latvijas izaugsmes potenciāls ir labākais Eiropas Savienībā, un paredzams, ka Latvijai šogad būs viena no straujāk augošajām ekonomikām.

Pārrunājot virzību uz eiro, daudzus starptautiskās sabiedrības pārstāvjus interesēja Latvijas nostāja attiecībā uz eiro ieviešanu un vai tā tiks mainīta.

"Uzsvēru, ka neredzam pamatu šobrīd mainīt Latvijas nostāju attiecībā uz eiro, jo redzam, ka eirozona un fiskālās disciplīnas situācija Eiropā mainās, un mēs noteikti vēlamies būt viens no dalībniekiem stipras eirozonas veidošanā, kā arī piedalīties tās lēmumu pieņemšanas procesā. Savu stratēģiju balstām uz Māstrihtas kritēriju sasniegšanu, kas būtu kā kvalitātes zīmogs valsts attīstībai," norāda A.Vilks.

Ministrs uzsver, ka tikai tagad daudzas valstis, ejot cauri tām problēmām, ar kurām savulaik saskārās Latvija, novērtē, kādam ir jābūt politiķu, ierēdņu, biznesa cilvēku un sabiedrības izpratnes līmenim, lai kopīgi pārvarētu ekonomiskās grūtības.

Pārvarot krīzi, patlaban Latvija ir iegājusi otrajā fāzē, un starptautisko sabiedrību šobrīd interesē, cik spēcīgs būs Latvijas ekonomiskais izrāviens un cik ļoti Latvija būs spējīga pretoties vispārējam ekonomikas kritumam pasaulē.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!