• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nosacījumu izpildi ES maksājumu atjaunošanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.2012., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247193

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par ES lauksaimniecības politikas nākotni

Vēl šajā numurā

28.04.2012., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nosacījumu izpildi ES maksājumu atjaunošanai

Finanšu ministrija 26.aprīlī ir iesniegusi Eiropas Komisijā (EK) ziņojumu par nosacījumu izpildi Eiropas Savienības (ES) fondu maksājumu atjaunošanai. EK sola operatīvi izvērtēt saņemto ziņojumu un jau drīzumā informēt par to, vai Latvijai tiks dota zaļā gaisma ES fondu līdzekļu deklarēšanas un EK maksājumu atjaunošanai.

Finanšu ministrs Andris Vilks norāda: "Latvija ir pilnībā izpildījusi rīcības plānā iekļautos maksājumu atjaunošanas pasākumus EK identificēto trūkumu novēršanai. Ir veiktas papildu pārbaudes starpniekinstitūcijās un projektos, tādējādi apliecinot rīcības plānā iekļauto pasākumu jau faktisku veikšanu, kas dotu EK papildu pārliecību par efektīvu un pilnvērtīgu ES fondu vadības un kontroles sistēmas funkcionēšanu. Uzskatu, ka ir pamats sagaidīt situācijas pozitīvu atrisinājumu."

EK šā gada janvārī informēja Latviju par ES fondu maksājumu pārtraukšanu, norādot uz atsevišķiem uzlabojamiem aspektiem ES fondu 2007.–2013.gada perioda vadības un kontroles sistēmā. Savā paziņojumā EK norādīja, ka ES fondu vadošajai iestādei trūkst ietekmes mehānisma attiecībā uz atbildīgo nozaru ministriju un aģentūru pieņemtajiem lēmumiem par ES fondu līdzekļu izlietojumu. Identificēto nepilnību novēršanai EK uz laiku pārtrauca ES fondu maksājumus un uzdeva Latvijai trīs mēnešu laikā izstrādāt rīcības plānu un novērst trūkumus.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!