• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Tiekoties ar Japānas koncerna "Hitachi" pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.04.2012., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247128

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrs: Par ieguldījumu Latvijas profesionālajā izglītībā

Vēl šajā numurā

27.04.2012., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Tiekoties ar Japānas koncerna "Hitachi" pārstāvjiem

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts 25.aprīlī tikās ar Japānas koncerna "Hitachi" pārstāvjiem, lai pārrunātu Visaginas atomelektrostacijas (AES) projekta virzību, kā arī Latvijas uzņēmēju iespējas piedalīties "Hitachi" rīkotajos iepirkumos.

Tikšanās laikā puses apsprieda panākto progresu Visaginas AES projekta virzībā. Lai arī Latvijas skatījumā Visaginas AES projekts ir nozīmīgs elektroapgādes drošībai Baltijā, Latvija atbalstīs AS "Latvenergo" dalību projektā tikai gadījumā, ja tas būs komerciāli izdevīgs, kā arī būs atrisināti visi vēl neskaidrie jautājumi. Tāpēc reģionālajiem partneriem energokompāniju līmenī jāturpina sarunas, lai rastu atbildes uz visiem būtiskajiem jautājumiem, kas būs galvenais priekšnoteikums Latvijas atbalstam projekta tālākajā virzībā. Vienlaikus Latvija cer, ka "Hitachi" kā lielas un respektablas kompānijas dalība veicinās progresu projekta virzībā, tai skaitā palīdzēs Lietuvas pusei kliedēt neskaidrības un rast risinājumu vairākiem vēl neskaidriem jautājumiem.

Latvija un AS "Latvenergo", kas projektā no Latvijas puses varētu iesaistīties kā reģionālais partneris, ir vairakkārt uzsvērusi, ka dalība Visaginas AES projektā ir iespējama tikai, pamatojoties uz komerciālu izdevīgumu, kas nozīmē arī sabalansētu sadarbības partneru atbildību un iesaisti projektā. Pašlaik iespējamā "Latvenergo" līdzdalība un tās apmēri vēl tiek izvērtēti.

Kompānija "Hitachi-GE Nuclear Energy Ltd." par Visaginas AES projekta stratēģisko investoru tika izvēlēta 2011.gada jūlijā, bet kā Visaginas AES būvniecības projekta tehniskais konsultants darbosies lielākais AES operators ASV – "Exelon Nuclear Partners".

 

Daiga Grūbe, ministra preses sekretāre

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!