• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents: - sarunā ar Ministru prezidentu - apmeklējot Valodu mācību centru - tiekoties ar sporta dzīves rīkotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.1999., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24699

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daidžests. Citu rakstītais

Vēl šajā numurā

27.05.1999., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— sarunā ar Ministru prezidentu

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 26.maijā, tikās ar Ministru prezidentu Vili Krištopanu. Tikšanās gaitā pārrunātas valsts iekšpolitiskās un ārpolitiskās aktualitātes.

V.Krištopans informēja Valsts prezidentu par jautājumiem, kas izskatīti Ministru kabineta 25.maija sēdē, tai skaitā par sertifikātiem.

G.Ulmanis un V.Krištopans pārrunāja Valsts prezidenta iecerētos pasākumus līdz prezidentūras beigām. Valsts prezidents un Ministru prezidents apsprieda gaidāmās vēsturnieku konferences 14.–15.jūnijā ("Latvija Otrajā pasaules karā") un 2.jūlijā, kad uz savu pirmo sēdi pilnā sastāvā sanāks Vēsturnieku komisija. Sēdē piedalīsies ap 20 komisijas locekļu no Latvijas un ārvalstīm — Zviedrijas, Francijas, Lielbritānijas, ASV un Vācijas. Latvijā no ārvalstīm kopumā ieradīsies 9 komisijas locekļi, tai skaitā komisijas līdzpriekšsēdētājs Karls Bilts.

G.Ulmanis informēja, ka paredzējis tikties ar septiņiem Baltijas un ziemeļvalstu aizsardzības ministriem, kuri ieradīsies Rīgā, kā arī Aizsardzības akadēmijas virsniekiem.

— apmeklējot Valodu mācību centru

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 26.maijā, apmeklēja valodu mācību centru, kurš atzīmēja pastāvēšanas piekto gadadienu. Pirms pasākuma atklāšanas Valsts prezidents iepazinās ar centra darbību, pavadot stundu angļu valodas nodarbībā.

Valodu mācību centra vadītāja Silvija Kārkliņa, atklājot pasākumu, pastāstīja par centra dibinātājiem — Britu padomi, Lielbritānijas vēstniecību, ANO Attīstības programmu, Gētes institūtu.

Uzrunājot centra pasniedzējus, viesus un masu mediju pārstāvjus, Valsts prezidents sacīja, ka centrs savas pastāvēšanas laikā ir būtiski attīstījis savu darbību. G.Ulmanis uzsvēra ka, apgūstot citu tautu kultūru un valodu, tiek izkopta katra cilvēka etniskā apziņa un stiprinātas eiropeiskās vērtības.

Valsts prezidents pateicās centra dibinātājiem un atbalstītājiem par ieguldītajām rūpēm centra attīstībā un izteica pārliecību, ka turpmākajā darbībā centrs arvien būs starp spēcīgākajām valodu apguves iestādēm.

— tiekoties ar sporta dzīves rīkotājiem

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 26.maijā, tikās ar Valsts prezidenta vieglatlētikas kausa izcīņas rīkotājiem — Sporta pārvaldes vadītāju Eināru Fogeli, Valmieras rajona padomes priekšsēdētāju Jāni Miglavu, Saeimas deputātu Kārli Greiškalnu un Vieglatlētikas savienības priekšsēdētāju Arni Lagzdiņu.

Tikšanās laikā sarunas dalībnieki vienojās par Valsts prezidenta kausa izcīņas norises plānu un apstiprināja vieglatlētikas balvas izcīņas datumu — 2. un 3.jūliju.

Valsts prezidenta kausu izcīņa vieglatlētikā ir tradicionālas sacensības, kas ik gadu tiek iekļautas vieglatlētikas sacensību kalendārā. Sakarā ar šo sacensību piecgadi sarunā tika nolemts, ka šogad tiks piešķirti pieci kausi, nevis trīs kā iepriekšējos gados. Valsts prezidenta balvas izcīņā piedalīsies labākie Latvijas novadu sportisti, un uz sacensībām ir uzaicināti arī vairāki pazīstami ārvalstu vieglatlēti.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!