• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sakopjot, uzpošot un labiekārtojot Latvijas ciemus, pilsētas un novadus – savu dabu un savu sadzīvi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.04.2012., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246914

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Novados un pilsētās: Saldū un Saldus novadā, 19.04.2012.

Vēl šajā numurā

24.04.2012., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sakopjot, uzpošot un labiekārtojot Latvijas ciemus, pilsētas un novadus – savu dabu un savu sadzīvi

Šogad valsts Lielajā talkā tika pieteikts rekordliels talkas vietu skaits – 1490 vietas, taču daudzi iedzīvotāji ziņojuši, ka nodarbojas ne tikai ar atkritumu savākšanu, bet arī vides labiekārtošanu, piemēram, rotaļlaukumu un sporta laukumu iekārtošanu, kā arī koku un ziedu stādīšanu.

Visvairāk talkotāju šogad pulcējušies Zemgalē un Latgalē, bet vismazāk talkojuši Kurzemes reģionā. Pēc aptuveniem aprēķiniem, šogad Lielajā talkā vienojušies 210 000 talcinieku. Starp interesantākajiem atkritumiem atradušies 69 kurpju pāri Valkā, 100 pudeles liķiera "Moka" Naukšēnos, savukārt Grobiņas evaņģēliski luteriskā draudze Priediena senkapos atradusi grāmatu "Kamasūtra".

Vita Jaunzeme, Lielās talkas vadītāja, uzskata: "Svarīgākais Lielās talkas ieguvums ir nevis lielais talcinieku skaits un izvestās atkritumu tonnas, bet gan tas, ka Latvija kļūst arvien sakoptāka. Paredzu, ka tuvāko 34 gadu laikā Lielā talka, vismaz pašreizējā formātā, vairs nebūs jāorganizē. Tas nozīmē, ka turpmākajos gados varēsim vairāk pievērsties vides labiekārtošanai un pilnveidošanai. Šogad arī konstatējām, ka ļoti sliktā stāvoklī ir Latvijas ūdeņi, tāpēc turpmākajos gados vēlamies turpināt pievērsties to attīrīšanai."

Lielajā talkā kopā ar iedzīvotājiem piedalījās arī Saeimas deputāti, valdības pārstāvji un amatpersonas. Viņu vidū bija Valsts prezidents Andris Bērziņš, kas ar Valsts prezidenta Kancelejas direktoru Gundaru Daudzi un citiem talkoja Kurzemes pusē, kur Gausajā jūdzē dzina mietus un no kārkliem veidoja aizsargsienas, tā nostiprinot jūras krastu un panākot, ka dabas stihijās, īpaši stiprās vēja brāzmās, netiek izskalots jūras krasts (augšējos attēlos). Savukārt Ministru prezidents Valdis Dombrovskis piedalījās Pļavnieku meža uzkopšanā (apakšējā attēlā pa kreisi) un kopā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekiem kopa Slokas karjeru (apakšējā attēlā pa labi).

 

Dace Jaunupe-Bargā, Lielās talkas mediju koordinatore
Foto: Intars Zitāns, VUGD;
Toms Norde, Valsts kanceleja

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!