• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra darba vizīti Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.04.2012., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246913

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu ar Meksiku

Vēl šajā numurā

24.04.2012., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra darba vizīti Briselē

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, piedaloties NATO ārlietu un aizsardzības ministru sanāksmē Briselē, uzsvēra NATO partnerattiecību nozīmi.

"Alianses partnervalstis sniedz būtisku ieguldījumu eiroatlantiskās drošības stiprināšanā un NATO vadītajās operācijās, sevišķi Afganistānā. Čikāgas samitā ir jānovērtē šis ieguldījums, tādējādi motivējot partnervalstis turpmākai sadarbībai ar NATO. Nepieciešams arī pozitīvi novērtēt alianses kandidātvalstuGruzijas, Bosnijas un Hercegovinas, Melnkalnes, bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas un Gruzijasreformu progresu, uzsverot NATO atvērto durvju politikas spēkā esamību," pauda ministrs.

Ņemot vērā pārejas procesu Afganistānā un diskusijas par starptautiskās sabiedrības lomu pēc 2014.gada, E.Rinkēvičs akcentēja sadarbības ar Centrālāzijas valstīm nozīmi reģiona stabilitātes un ekonomiskās atjaunotnes nodrošināšanā. Ministrs uzsvēra Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) nemilitāro kravu tranzīta potenciālu Afganistānas ekonomiskajā atjaunotnē. E.Rinkēvičs arī pauda Latvijas apņemšanos sniegt finansiālu atbalstu Afganistānas drošības spēkiem pēc 2014.gada. 17.aprīlī Ministru kabinets pieņēma lēmumu par Latvijas ikgadēju ieguldījumu Afganistānas nacionālo drošības spēku finansēšanā 500 tūkstošu ASV dolāru (268 000 latu) apjomā no 2015. līdz 2017.gadam.

Ministru tikšanās ietvaros notika arī NATO–Krievijas padomes un ISAF operācijā iesaistīto valstu sanāksme.

NATO ārlietu un aizsardzības ministru sanāksme norisinājās 18. un 19.aprīlī Briselē. Tajā tika diskutēts par gatavošanos NATO samitam Čikāgā 20. un 21.maijā, kura galvenie darba kārtības jautājumi būs Afganistāna, NATO militārās spējas, kā arī alianses politiskais dialogs un sadarbība ar partneriem.

 

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!