• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kanceleja: Par normatīvajiem aktiem administratīvā sloga mazināšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.04.2012., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246814

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

20.04.2012., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kanceleja: Par normatīvajiem aktiem administratīvā sloga mazināšanai

18.aprīlī Pasākumu uzraudzības komiteja izvērtēja ESF aktivitātes rezultātus par 68 normatīvo aktu pilnveidošanu administratīvā sloga mazināšanai iedzīvotājiem.

Valsts kancelejas Eiropas Savienības struktūrfondu departamenta vadītāja Solvita Gulbe uzsver, ka nereti no iedzīvotājiem, uzņēmējiem un nevalstiskajām organizācijām dzirdēti pārmetumi par pārlieku lielo administratīvo slogu, kas traucē darbam un patērē daudz laika. Risinot situāciju, Valsts kanceleja sadarbībā ar ministrijām īsteno vairākus pasākumus.

Visvairāk administratīvais slogs samazināts zemkopības resorā, sagatavojot priekšlikumus 21 tiesību akta pilnveidošanā, lai atvieglotu Eiropas Savienības finansējuma un valsts atbalsta saņemšanu lauksaimniecības attīstībai. Izglītības un zinātnes nozarē tika vienkāršots regulējums par valsts budžeta dotācijas saņemšanu privātām izglītības iestādēm un profesionālās ievirzes sporta skolām, tāpat arī uzņemšanai izglītības iestādē, izslēgšanai no tās, kvalifikācijas apliecības izsniegšanai, kopskaitā 12 normatīvo aktu projekti.

Finanšu jomā pilnveidoti 10 normatīvie akti, mazināts slogs nodokļu un nodokļiem pielīdzināmo maksājumu iekasēšanas jomā, kā arī maksājumu, iesniegumu un pieteikumu iesniegšanā Valsts kasē elektroniskā formā. Labklājības sfērā ir atvieglotas procedūras algota pagaidu sabiedriskā darba veikšanai, kā arī sociālās integrācijas pakalpojumu sniegšanas jomā. Savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības jomā samazināti administratīvie šķēršļi 5 normatīvo aktu projektos, kā, piemēram, gāzes avārijas dienesta izsaukšanai, ierīču marķēšanai un atkritumu poligonu ierīkošanai, apsaimniekošanai un slēgšanai.

Tieslietu resorā veikti grozījumi 4 normatīvajos aktos, tai skaitā saistībā ar Valsts zemes dienesta funkcijām. Savukārt iekšlietu resorā panākta Valsts policijā iesniedzamo dokumentu apjoma samazināšana.

Valsts kanceleja sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu laika posmā no 2007. līdz 2013.gadam īsteno septiņas Eiropas Sociālā fonda aktivitātes, kuru kopējais finansējums ir vairāk nekā 9 miljoni latu. Projektu īstenotāji ir gan tiešās pārvaldes iestādes, gan pašvaldības, gan nevalstiskās organizācijas un sociālie partneri. Līdz šim atbalstīti jau 240 projekti.

Valsts kancelejas organizētās Pasākumu uzraudzības komitejas mērķis ir pārraudzīt projektu ieviešanas kvalitāti un rezultātus.

Valsts kancelejas
Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!