• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2012. gada 17. aprīļa noteikumi Nr. 276 "Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 10.februāra noteikumos Nr.137 "Noteikumi par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm formas tērpu un atšķirības zīmju aprakstu, speciālā apģērba, individuālo aizsardzības līdzekļu, ekipējuma un inventāra veidiem un to izsniegšanas normām"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.04.2012., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246784-grozijumi-ministru-kabineta-2009-gada-10-februara-noteikumos-nr-137-noteikumi-par-iekslietu-ministrijas-sistemas-iestazu-un-ies...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.277

Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 8.aprīļa noteikumos Nr.255 "Noteikumi par valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku attīstībai Latvijas lauku attīstības programmas pasākuma "Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana" ietvaros"

Vēl šajā numurā

20.04.2012., Nr. 62

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 276

Pieņemts: 17.04.2012.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.276

Rīgā 2012.gada 17.aprīlī (prot. Nr.20 19.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 10.februāra noteikumos Nr.137 "Noteikumi par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm formas tērpu un atšķirības zīmju aprakstu, speciālā apģērba, individuālo aizsardzības līdzekļu, ekipējuma un inventāra veidiem un to izsniegšanas normām"

Izdoti saskaņā ar Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu
un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu
ar speciālajām dienesta pakāpēm
dienesta gaitas likuma
44.panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2009.gada 10.februāra noteikumos Nr.137 "Noteikumi par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm formas tērpu un atšķirības zīmju aprakstu, speciālā apģērba, individuālo aizsardzības līdzekļu, ekipējuma un inventāra veidiem un to izsniegšanas normām" (Latvijas Vēstnesis, 2009, 31.nr.; 2010, 8.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 4.punktu šādā redakcijā:

"4. Amatpersonai, kura uz noteiktu laiku valsts interesēs iecelta valsts civildienesta ierēdņa amatā Iekšlietu ministrijā vai Tieslietu ministrijā, un amatpersonai, kas atrodas dienestā, neieņemot noteiktu amatu, kamēr tā ir iecelta amatā starptautiskā institūcijā, kas darbojas iekšlietu un tieslietu jomā, vai uz darba līguma pamata pieņemta darbā Iekšlietu ministrijas padotības iestādē, kas darbojas sporta jomā, un pilda profesionālā sportista amata pienākumus, šis laiks netiek ieskaitīts laikā, kas dod tiesības uz jauna formas tērpa priekšmeta saņemšanu. Ja amatpersonai ir mainījusies speciālā dienesta pakāpe vai uzvārds, tiek izsniegtas jaunas šo noteikumu 1.pielikuma 79. un 81.punktā noteiktās atšķirības zīmes."

2. Izteikt 1.pielikuma 1.1., 1.2. un 1.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.1. tumši zila – Valsts policijas, Valsts policijas koledžas (turpmāk – Valsts policija), Drošības policijas un Iekšlietu ministrijas Informācijas centra amatpersonu formas tērpiem;

1.2. melna – Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas (turpmāk – Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests) un Valsts robežsardzes kuģošanas līdzekļu amatpersonu formas tērpiem;

1.3. tumši zaļa vai melna – Valsts robežsardzes un Valsts robežsardzes koledžas (turpmāk – Valsts robežsardze) amatpersonu formas tērpiem;".

3. Svītrot 1.pielikuma 3.1.apakšpunktā vārdus "Valsts policijas koledžas".

4. Svītrot 1.pielikuma 3.2.apakšpunktā vārdus "un Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas".

5. Svītrot 1.pielikuma 3.4.apakšpunktā vārdus "un Valsts robežsardzes koledžas".

6. Svītrot 1.pielikuma 3.6.apakšpunktā vārdus "un Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas".

7. Izteikt 1.pielikuma 4.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.1. karmīnsarkana – Valsts policijas, Drošības policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Ieslodzījuma vietu pārvaldes ģenerāļu formas tērpiem;".

8. Svītrot 1.pielikuma 4.2.apakšpunktā vārdus "un Valsts robežsardzes koledžas".

9. Papildināt 1.pielikuma 5.punkta teksta daļu aiz teikuma "Uz kreisās piedurknes – dienesta emblēma." ar teikumu šādā redakcijā:

"Valsts robežsardzes amatpersonām uz labās piedurknes – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma."

10. Izteikt 1.pielikuma 6.punkta teksta daļu šādā redakcijā:

"6. Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu ģenerāļiem – pieguloša silueta mētelis ar divām iegrieztām sānu kabatām ar pārloku un divām iekškabatām, ar nobīdīto triju pogu (diametrs – 22 mm) aizdari un piecām apdares pogām (diametrs – 22 mm). Iešūta apkakle ar atlokiem. Apkakles stūros – zīmotne divu zeltītu ozollapu veidā. Piepogājama karakulādas apkakle melnā krāsā, apkakles stūros – zīmotnes. Mugurpuse ar vīli un šķēlumu. Uz mugurpuses vidukļa līnijas ar divām pogām (diametrs – 22 mm) piepogāts savilktnis. Iešūtas vienvīles piedurknes. Uz plecu vīlēm – no zeltītiem diegiem pīti uzpleči ar apmalojumu karmīnsarkanā (Valsts robežsardzes ģenerāļu formas tērpiem – gaiši zaļā) krāsā ar vienu pogu (diametrs – 14 mm). Ģenerāļa iestādes vadītāja (izņemot iestādes padotībā esošas koledžas vadītāju) uzplečus var papildināt ar iestādes simboliku un ozollapām. Uz kreisās piedurknes – ar metalizētiem diegiem izšūta attiecīgās iestādes emblēma. Valsts robežsardzes amatpersonām uz labās piedurknes – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma. Sānu kabatām, apkaklei, priekšējai aizdares malai, savilktņiem un uzplečiem – apmalojums karmīnsarkanā (Valsts robežsardzes ģenerāļu formas tērpiem – gaiši zaļā) krāsā. (2.attēls)".

11. Papildināt 1.pielikuma 7.punkta teksta daļu aiz teikuma "Uz kreisās piedurknes – dienesta emblēma." ar teikumu šādā redakcijā:

"Valsts robežsardzes amatpersonām uz labās piedurknes – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma."

12. Izteikt 1.pielikuma 8.punkta teksta daļu šādā redakcijā:

"8. Ģenerāļiem – mētelis ar divām iegrieztām sānu kabatām ar līstīti, nobīdīto divu pogu (diametrs – 22 mm) aizdari un četrām apdares pogām (diametrs – 22 mm). Iešūtas divvīļu piedurknes. Uz plecu vīlēm – no zeltītiem diegiem pīti uzpleči ar apmalojumu karmīnsarkanā (Valsts robežsardzes ģenerāļu formas tērpiem – gaiši zaļā) krāsā ar vienu pogu (diametrs – 14 mm). Ģenerāļa iestādes vadītāja (izņemot iestādes padotībā esošas koledžas vadītāju) uzplečus var papildināt ar iestādes simboliku un ozollapām. Uz vidukļa līnijas cauri divām jostas cilpām izvērta josta ar sprādzi. Uz kreisās piedurknes – ar metalizētiem diegiem izšūta attiecīgās iestādes emblēma. Valsts robežsardzes amatpersonām uz labās piedurknes – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma. Iešūta atlokāma apkakle, apkakles stūros – zīmotne divu zeltītu ozollapu veidā. Apkaklei un priekšējai aizdares malai – apmalojums karmīnsarkanā (Valsts robežsardzes ģenerāļu formas tērpiem – gaiši zaļā) krāsā. (4.attēls)".

13. Izteikt 1.pielikuma 9.punkta teksta daļu šādā redakcijā:

"9. Mētelis ar piecu pogu (diametrs – 22 mm) aizdari. Priekšpuse ar atsevišķi piegrieztām sānu daļām un iegrieztām sānu kabatām ar pārloku. Mugurpuse ar vīli un šķēlumu. Iešūta atlokāma apkakle ar atsevišķi piegrieztu stāvdaļu. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu (diametrs – 14 mm) un dienesta pakāpes zīmēm. Ģenerālēm uz plecu vīlēm – no zeltītiem diegiem pīti uzpleči ar apmalojumu karmīnsarkanā (Valsts robežsardzes ģenerāļu formas tērpiem – gaiši zaļā) krāsā ar vienu pogu (diametrs – 14 mm). Ģenerāles iestādes vadītājas (izņemot iestādes padotībā esošas koledžas vadītāju) uzplečus var papildināt ar iestādes simboliku un ozollapām. Uz vidukļa līnijas cauri divām jostas cilpām izvērta josta ar sprādzi. Uz kreisās piedurknes – iestādes emblēma. Apkakles stūros – zīmotne "LV" (Valsts robežsardzei – bez zīmotnes). Ģenerālēm iešūta atlokāma apkakle, apkakles stūros – zīmotne divu zeltītu ozollapu veidā. Apkaklei un priekšējai aizdares malai – apmalojums karmīnsarkanā (Valsts robežsardzes ģenerāļu formas tērpiem – gaiši zaļā) krāsā. Uz piedurknes – trīs pogas (diametrs – 14 mm). Valsts robežsardzes amatpersonām uz labās piedurknes – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma. (5.attēls)".

14. Izteikt 1.pielikuma 10.punkta teksta daļu šādā redakcijā:

"10. Taisna silueta mētelis ar nobīdīto divu pogu (diametrs – 22 mm) aizdari un divām apdares pogām (diametrs – 22 mm). Priekšpuse ar krūšu iešuvēm un iegrieztām sānu kabatām ar līstīti. Mugurpuse ar vīli un šķēlumu. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu (diametrs – 14 mm) un dienesta pakāpes zīmēm. Ģenerālēm uz plecu vīlēm – no zeltītiem diegiem pīti uzpleči ar apmalojumu karmīnsarkanā (Valsts robežsardzes ģenerāļu formas tērpiem – gaiši zaļā) krāsā ar vienu pogu (diametrs – 14 mm). Ģenerāles iestādes vadītājas (izņemot iestādes padotībā esošas koledžas vadītāju) uzplečus var papildināt ar iestādes simboliku un ozollapām. Uz vidukļa līnijas – josta ar sprādzi. Uz kreisās piedurknes – iestādes emblēma. Apkakles stūros – zīmotne "LV" (Valsts robežsardzei – bez zīmotnes). Ģenerālēm iešūta atlokāma apkakle, apkakles stūros – zīmotne divu zeltītu ozollapu veidā. Uz piedurknes līstītes – viena poga (diametrs – 22 mm). Valsts robežsardzes amatpersonām uz labās piedurknes – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma. (6.attēls)".

15. Papildināt 1.pielikuma 11.punkta teksta daļu pirms skaitļa un vārda "(7.attēls)" ar teikumu šādā redakcijā:

"Valsts policijas un Valsts robežsardzes amatpersonām uz kreisās piedurknes – iestādes emblēma, Valsts robežsardzes amatpersonām uz labās piedurknes – Valsts robežsardzes struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma."

16. Papildināt 1.pielikuma 12.punkta teksta daļu aiz teikuma "Uz kreisās piedurknes – ar metalizētiem diegiem izšūta attiecīgās iestādes emblēma." ar teikumu šādā redakcijā:

"Valsts robežsardzes amatpersonām uz labās piedurknes – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma."

17. Papildināt 1.pielikuma 13.punkta teksta daļu aiz teikuma "Uz kreisās piedurknes – iestādes emblēma." ar teikumu šādā redakcijā:

"Valsts robežsardzes amatpersonām uz labās piedurknes – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma."

18. Papildināt 1.pielikuma 15.punkta teksta daļu pirms skaitļa un vārda "(11.attēls)" ar teikumiem šādā redakcijā:

"Valsts robežsardzes amatpersonām uz labās piedurknes – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma. Valsts robežsardzes ģenerāļiem – apkakles apmales līdz atlokiem un krūšu kabatas pārloki apstrādāti ar apmalojumu gaiši zaļā krāsā, apkakles stūros – zīmotne divu zeltītu ozollapu veidā."

19. Papildināt 1.pielikuma 18.punkta teksta daļu aiz vārda "struktūrvienības" ar vārdiem "vai Valsts robežsardzes koledžas".

20. Papildināt 1.pielikuma 19.punkta teksta daļu aiz teikuma "Uz kreisās piedurknes – iestādes emblēma." ar teikumu šādā redakcijā:

"Valsts robežsardzes amatpersonām uz labās piedurknes – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma."

21. Papildināt 1.pielikuma 20.punkta teksta daļu aiz teikuma "Uz kreisās piedurknes – iestādes emblēma." ar teikumu šādā redakcijā:

"Valsts robežsardzes amatpersonām uz labās piedurknes – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma."

22. Papildināt 1.pielikuma 23.punkta teksta daļu aiz teikuma "Uz kreisās piedurknes izšūta iestādes emblēma." ar teikumu šādā redakcijā:

"Valsts robežsardzes amatpersonām uz labās piedurknes – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma; emblēma un speciālās dienesta pakāpes uz uzpleča vai uzpleču pārvalka izšūtas ar metalizētiem zeltītas krāsas diegiem."

23. Papildināt 1.pielikuma 25.punkta teksta daļu aiz teikuma "Uz kreisās piedurknes – iestādes emblēma." ar teikumu šādā redakcijā:

"Valsts robežsardzes amatpersonām uz labās piedurknes – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma; emblēma un speciālās dienesta pakāpes uz uzpleča vai uzpleču pārvalka izšūtas ar metalizētiem zeltītas krāsas diegiem."

24. Svītrot 1.pielikuma 27.punkta teksta daļā teikumu "Apkakles stūros – zīmotne "LV" (izņemot Ieslodzījuma vietu pārvaldi)."

25. Svītrot 1.pielikuma 24.nodaļas nosaukumā vārdus "(Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)".

26. Izteikt 1.pielikuma 34.punkta teksta daļu šādā redakcijā:

"34. Valsts policijai – tumši zilas vai baltas krāsas trikotāžas polo krekls ar īsām iešūtām piedurknēm, vienrindas triju pogu (diametrs – 14 mm) aizdari pa aizdarsloksni, divām uzšūtām krūšu kabatām ar vienu pogu (diametrs – 14 mm) katrā pārlokā. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar pārvalkiem, vienu pogu un dienesta pakāpes zīmēm. Virs labās kabatas – uzšuve ar uzvārdu. Krekla mugurdaļā plecu līmenī gaismu atstarojošs uzraksts "POLICIJA". Uz kreisās piedurknes – iestādes emblēma, uz labās piedurknes var būt struktūrvienības emblēma. (30.attēls)".

27. Izteikt 1.pielikuma 35.punktu šādā redakcijā:

"35. Valsts robežsardzei – tumši zaļas, melnas vai baltas krāsas trikotāžas polo krekls ar īsām iešūtām piedurknēm, vienrindas triju pogu aizdari pa aizdarsloksni. Iešūta apkakle. Krekla priekšdaļā krūšu līmenī uzšūtas divas simetriskas sešstūra krūškabatas ar rāvējslēdzēju. Virs krūšu kabatām katrā pusē 5 mm attālumā uzšūta 120 mm gara un 20 mm plata melna līplente – vieta uzvārda uzšuvei un iestādes uzšuvei. Abos plecgalos iešūts taisnstūra uzplecis. Tā vaļīgais trijstūrgals piepogājams plecvīlei ar pogu. Gar apkakles, uzpleču, kabatu, pārloku, piedurkņu atloku griezto malu, apdarloksnes ārmalām stepēta 3–5 mm plata nošuve. (31.attēls)


31.attēls"

28. Papildināt 1.pielikuma 29.nodaļas nosaukumu aiz vārdiem "Valsts robežsardzes" ar vārdiem "un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta".

29. Papildināt 1.pielikuma 30.nodaļas nosaukumu aiz vārdiem "Valsts robežsardzes" ar vārdiem "un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta".

30. Izteikt 1.pielikuma 41.punkta teksta daļu šādā redakcijā:

"41. Dzeltena metāla gredzenveida saspraude (platums – 5 mm, diametrs – 18 mm). Valsts robežsardzei saspraudes priekšējā daļā – 13 mm plats un 15 mm augsts vairogs zaļā krāsā ar 1 mm platu dzeltenu apmali. Vairoga vidū – stilizēts burts R dzeltenā krāsā. No vairoga uz abām pusēm – 10 mm garas un 5 mm platas ozollapas. (39.attēls)".

31. Papildināt 1.pielikuma 47.punkta teksta daļu aiz teikuma "Uz kreisās piedurknes kabatas – dienesta emblēma." ar teikumu šādā redakcijā:

"Valsts robežsardzes amatpersonām uz labās piedurknes – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma."

32. Izteikt 1.pielikuma 50.punktu šādā redakcijā:

"50. Ovālas formas cepure ar nagu. Priekšējā daļā – melna siksniņa, kas galos piestiprināta ar divām pogām. Priekšpuses vidū – kokarde. Valsts policijas un Drošības policijas amatpersonu cepurēm sānsienu pamatnes vīlē – apmalojums (2 mm) karmīnsarkanā krāsā (45.attēls). Valsts policijas un Drošības policijas amatpersonu parādes cepurēm priekšējā daļā – pīta dekoratīvā aukliņa zelta krāsā, kas galos piestiprināta ar divām pogām (diametrs – 14 mm) (46.attēls). Valsts robežsardzes amatpersonām – cepure tumši zaļā krāsā (Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta amatpersonām – melnā krāsā), ovālas formas, ar dubultu stiprinātu uzlocītu apmali. Sānsienas pamatnes vīlē apmalojums gaiši zaļā krāsā, platums – 2 mm. Priekšpuses vidū – kokarde. Cepures priekšējā daļā – melna siksniņa (Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Valsts robežsardzes pulkvežiem, pulkvežleitnantiem, majoriem, kapteiņiem, virsleitnantiem un leitnantiem – pīta dekoratīva aukliņa zelta krāsā), kas galos piestiprināta ar divām pogām (diametrs – 14 mm). Cepures iekšpusē apakšmala apšūta ar 3–4 cm platu ripsa lenti. (47.attēls)


Vasaras cepure Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām, izņemot Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu
45.attēls


Parādes vasaras cepure Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām, izņemot Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu
46.attēls


Vasaras cepure Valsts robežsardzes un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta amatpersonām
47.attēls"

33. Papildināt 1.pielikumu aiz 52.punkta teksta daļas ar 52.1 un 52.punktu šādā redakcijā:

"52.1 Filca berete pelēkā krāsā amatpersonām, kuras pilda dienesta pienākumus Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljonā. Priekšpuses vidū – kokarde. (49.attēls)

52.2 Filca berete zaļā krāsā amatpersonām, kuras pilda dienesta pienākumus Valsts policijas Pretterorisma vienībā "OMEGA". (49.attēls)".

34. Izteikt 1.pielikuma 56.punkta teksta daļu šādā redakcijā:

"56. Mazliet ieliekta dzeltena metāla vai uz auduma izšūta vai presēta kokarde ar ozollapu vainagā ietvertu uz priekšu izvirzītu mazā valsts ģerboņa attēlu. Mazais valsts ģerbonis var būt krāsains. Kokardes garums – 50 mm, augstums – 30 mm. (54.attēls)".

35. Izteikt 1.pielikuma 47.nodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"47. Lauka formas tērps Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām".

36. Izteikt 1.pielikuma 63.punktu šādā redakcijā:

"63. Auduma virsjaka tumši zilā krāsā. Piecu vienrindas pogu slēptā aizdare un viena poga uz apkakles stāvdaļas, virsjakas priekšdaļā divas uzšūtas kabatas ar pārloku. Virs labās kabatas – uzšuve ar uzvārdu. Virs kreisās kabatas – uzšuve ar iestādes nosaukumu. Mugurdaļa ar atdaļu, zem atdaļas plecu līmenī gaismu atstarojošs uzraksts "POLICIJA", uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu. Iešūtas divvīļu garās piedurknes. Piedurknes ar piešūtu aproci ar vienu pogu. (58.attēls)


58.attēls"

37. Izteikt 1.pielikuma 64.punktu šādā redakcijā:

"64. Auduma bikses tumši zilā krāsā. Viduklī piešūta josta ar astoņām cilpām un diviem savilktņiem, aizdare ar rāvējslēdzēju un divām pogām. Priekšdaļā divas iegrieztas sānu kabatas. Bikšu sānu daļā divas uzšūtas kabatas ar pārloku. Bikšu ceļgala vietā uzšūti pastiprinājumi no tāda paša auduma, mugurdaļā viena iegriezta kabata ar pārloku. (59.attēls)


59.attēls"

38. Papildināt 1.pielikumu ar 51.1 nodaļu šādā redakcijā:

"51.1 Kombinezons (Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes Aviācijas dienesta amatpersonām)

71.1 Kombinezons – no kokvilnas auduma (tips Rib-Stop) olīvkrāsā. Kombinezona priekšpusē – aizdare ar divpusēju rāvējslēdzēju, josta regulējama ar Velcro tipa lentes aizdari. Piedurkņu manšetes regulējamas ar rāvējslēdzēju vai Velcro tipa lentes aizdari. Uz kreisās piedurknes – kabata dokumentiem ar uzšūtām kabatiņām pildspalvām. Uz krūtīm – divas iešūtas kabatas ar rāvējslēdzēja aizdari. Kombinezona bikšu daļas sānu vīlēs – divas kabatas ar rāvējslēdzēja aizdari. Kombinezona bikšu daļas augšstilba zonā – divas uzšūtas kabatas ar rāvējslēdzēja aizdari un kabatiņa nazim. Bikšu lejasdaļā (aizmugurē) – divas uzšūtas sānu kabatas ar rāvējslēdzēja aizdari. Virs krūšu kabatām un uz piedurknēm piešūtas Velcro tipa lentes "cilpiņu" daļas emblēmu stiprināšanai. Kombinezona priekšējā labajā pusē – Aviācijas pārvaldes Aviācijas dienesta atpazīšanas zīme, kombinezona priekšējā kreisajā pusē – pilota identifikācijas zīme, uz kombinezona kreisās piedurknes – Valsts robežsardzes emblēma. (65.attēls)


65.1 attēls"

39. Izteikt 1.pielikuma 72.punktu šādā redakcijā:

"72. Apavi – melnā krāsā."

40. Svītrot 1.pielikuma 73., 74. un 75.punktu.

41. Papildināt 1.pielikumu ar 80.9. un 80.10.apakšpunktu šādā redakcijā:

"80.9. Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Speciālo uzdevumu bataljonam – emblēma pie speciālā formas tērpa labās piedurknes 10 cm attālumā no pleca vīles. Emblēmai ir vairoga forma. Emblēmas pamatne ir tumši pelēkā krāsā. Gar emblēmas malu – 3 mm plata sarkana kontūra. Emblēmas augstums – 102 mm, platums – 76 mm. Augšējā daļā uzraksts lokveidā ar melniem burtiem "VALSTS POLICIJAS RĪGAS REĢIONA PĀRVALDE", apakšējā daļā melniem burtiem – "SUB". Emblēmas centrā stilizēts lauvas galvas attēls divās krāsās – melnā un oranžā (augstums – 51 mm, platums – 54 mm). (88.attēls)


88.1 attēls

80.10. Valsts policijas pretterorisma vienībai "OMEGA" – emblēma pie speciālā formas tērpa labās piedurknes 10 cm attālumā no pleca vīles. Emblēmai ir apaļa forma, un tās centrā uz melna vairoga ir grieķu alfabēta burts "omega" zaļā krāsā. Vairoga augšējā daļā – stilizēts vanaga siluets sudraba krāsā. Zem vairoga – uzraksts "OMEGA" zaļā krāsā. Augšējā daļā – uzraksts "PRETTERORISMA VIENĪBA", apakšējā daļā – "LATVIJAS REPUBLIKA" un "VALSTS POLICIJA" baltā krāsā. Starp uzrakstiem simetriski izvietoti trīs Māras krusti baltā krāsā. (88.2 attēls)


88.2 attēls"

42. Aizstāt 1.pielikuma 82.punktā vārdus un skaitļus "Uzšuves garums – 100 mm, platums – 25 mm" ar vārdiem un skaitļiem "Uzšuves garums – 100 mm, platums – 20 mm".

43. Papildināt 1.pielikuma 57.nodaļu ar 87.punktu šādā redakcijā:

"87.1 Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes Aviācijas dienesta amatpersonām – izšūta pilota identifikācijas zīme ar attiecīgās amatpersonas dienesta pakāpi un uzvārdu. Zīme melnā krāsā ar 2 mm platu apmali dzeltenā krāsā. Zīmes augstums – 50 mm, platums – 90 mm, burtu augstums – 10 mm. Uzraksti izšūti dzeltenā krāsā. Zīmei piešūta Velcro stiprinājuma "āķīšu" daļa, komplektā ietilpst Velcro stiprinājuma "cilpiņu" daļa zīmes stiprināšanai pie kombinezona."

44. Izteikt 2.pielikuma 1.1.apakšnodaļas 5.punktu šādā redakcijā:

"5. žokejcepure*

1 gab.

1"

45. Izteikt 2.pielikuma 1.1.apakšnodaļas 12. un 13.punktu šādā redakcijā:

"12. žakete (vīriešu)

1 gab.

36

13. žakete (sieviešu)

1 gab.

3"

46. Izteikt 2.pielikuma 1.1.apakšnodaļas 15.punktu šādā redakcijā:

"15. pulovers

1 gab.

3"

47. Izteikt 2.pielikuma 1.1.apakšnodaļas 20. un 21.punktu šādā redakcijā:

"20. parādes bikses (vīriešu), parādes svārki

1 gab.

63

21. svārki

1 gab.

3"

48. Izteikt 2.pielikuma 1.1.apakšnodaļas 30.punktu šādā redakcijā:

"30. polo krekls*

1 gab.

2"

49. Izteikt 2.pielikuma 1.1.apakšnodaļas 32.punktu šādā redakcijā:

"32. vasaras formas tērps

1 komplekts

1"

50. Izteikt 2.pielikuma 1.1.apakšnodaļas 5. un 6.piezīmi šādā redakcijā:

"5. 4 Izsniedz Kārtības policijas un Valsts policijas koledžas amatpersonām.

6. 5 Izsniedz Kārtības policijas amatpersonām, sākot no ierindnieka līdz virsniekvietnieka speciālajai dienesta pakāpei. Pēc saņēmēja vēlēšanās sieviešu virsjakas vietā atļauts izsniegt žaketi."

51. Papildināt 2.pielikumu ar 1.1.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"1.1.1 Formas tērpu un atšķirības zīmju veidi un to izsniegšanas normas Valsts policijas amatpersonām, kuras ieņem amatus, kuros dienesta pienākumus to specifikas dēļ veic civilajā apģērbā

Nr.p.k.

Priekšmeta nosaukums

Daudzums (vienam cilvēkam)

Lietošanas ilgums (gadi)

1.

ziemas cepure ar nagu*

1 gab.

6

2.

vasaras cepure ar nagu (vīriešu)

1 gab.

61

3.

vasaras cepure ar nagu (sieviešu)

1 gab.

6

4.

parādes cepure (vīriešu, sieviešu)

1 gab.

92

5.

ziemas virsjaka*

1 gab.

6

6.

ziemas mētelis (vīriešu, sieviešu)

1 gab.

92

7.

vasaras mētelis (vīriešu, sieviešu)

1 gab.

92

8.

žakete (vīriešu)

1 gab.

53

9.

žakete (sieviešu)

1 gab.

5

10.

parādes žakete (vīriešu, sieviešu)

1 gab.

92

11.

bikses (vīriešu)

1 gab.

5

12.

bikses (sieviešu)

1 gab.

5

13.

parādes bikses, parādes svārki

1 gab.

92

14.

svārki

1 gab.

5

15.

ikdienas krekls ar garām piedurknēm

1 gab.

54

16.

ikdienas krekls ar īsām piedurknēm

1 gab.

54

17.

balts krekls ar garām piedurknēm

1 gab.

54

18.

balts krekls ar īsām piedurknēm

1 gab.

54

19.

ikdienas blūze ar garām piedurknēm

1 gab.

54

20.

ikdienas blūze ar īsām piedurknēm

1 gab.

54

21.

balta blūze ar garām piedurknēm

1 gab.

54

22.

balta blūze ar īsām piedurknēm

1 gab.

54

23.

kaklasaite

1 gab.

5

24.

kaklasaite (sieviešu)

1 gab.

5

25.

kaklasaites saspraude

1 gab.

11

26.

ziemas saišu zābaki

1 pāris

5

27.

zābaki (sieviešu)

1 pāris

5

28.

kurpes (vīriešu, sieviešu)

1 pāris

4

29.

kokvilnas zeķes

2 pāri

3

30.

zeķbikses

2 gab.

3

31.

cimdi (pirkstaiņi)

1 pāris

5

32.

šalle

1 gab.

9

33.

siksna (ieroču josta)

1 gab.

9

34.

bikšu siksna

1 gab.

9

35.

parādes josta

1 gab.

112

36.

akselbantes

1 gab.

112

37.

uzpleču pārvalki

3 pāri

izsniedz kopā ar formas tērpu

38.

uzvārda uzšuve

1 komplekts (3 gab.)

5

39.

kokarde

3 gab.

izsniedz kopā ar formas tērpu

40.

zīmotne "LV"

4 komplekti

izsniedz kopā ar formas tērpu

41.

atšķirības zīmes

4 komplekti

izsniedz kopā ar formas tērpu

42.

uzšuve "POLICIJA"

3 gab.

izsniedz kopā ar formas tērpu

43.

uzšuves (dienesta)

3 gab.

izsniedz kopā ar formas tērpu

Piezīmes.
1. * Vīriešiem un sievietēm izsniedz vienādus formas tērpa priekšmetus, ziemas cepures ar nagu vietā var izsniegt adītu ziemas cepuri.
2. 1 Izsniedz amatpersonām, kurām piešķirta speciālā dienesta pakāpe no leitnanta līdz ģenerālim.
3. 2 Izsniedz Valsts policijas priekšnieka vietniekiem un viņu palīgiem, Valsts policijas pārvalžu biroju priekšniekiem un viņu vietniekiem, Valsts policijas reģionālo pārvalžu priekšnieka vietniekiem, biroju priekšniekiem.
4. 3 Izsniedz amatpersonām, kurām piešķirta speciālā dienesta pakāpe no leitnanta līdz ģenerālim.
5. 4 Pēc saņēmēja vēlēšanās krekla (blūzes) ar garām piedurknēm vietā var izsniegt kreklu (blūzi) ar īsām piedurknēm vai otrādi."

52. Izteikt 2.pielikuma 1.2.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"1.2. Valsts policijas amatpersonu speciālā apģērba, inventāra un individuālās aizsardzības līdzekļu veidi un to izsniegšanas normas*".

53. Papildināt 2.pielikuma 1.2.apakšnodaļu ar 1.6. un 1.7.apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.6. plānā termoveļa

1 komplekts

2

1.7. biezā termoveļa

1 komplekts

2"

54. Papildināt 2.pielikuma 1.2.apakšnodaļu ar 2.4. un 2.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.4. gaismu atstarojoša taktiskā veste

1 gab.

1

2.5. gaismu atstarojoši cimdi

1 pāris

1"

55. Izteikt 2.pielikuma 1.2.apakšnodaļas 4.punktu šādā redakcijā:

"4. Kinologiem un policistiem, kuri strādā ar dienesta suņiem
4.1. ziemas virsjaka (darba)

1 gab.

3

4.2. ziemas bikses

1 gab.

3

4.3. vasaras kostīms (virsjaka, garās bikses)

1 komplekts

3

4.4. kokvilnas virsvalks

1 gab.

3

4.5. gumijas zābaki

1 pāris

4

4.6. ziemas cimdi

1 pāris

2

4.7. darba cimdi (ādas)

1 pāris

1

4.8. pilnais kostīms aizsardzībai (kivlāra)

1 gab.

6

4.9. slēptais pilnais kostīms aizsardzībai

1 gab.

6

4.10. aizsardzības apmācības roka

1 gab.

4

4.11. ādas kakla siksna

1 gab.

3

4.12. garā pavada (6 m, sintētiskā)

1 gab.

3

4.13. ādas pavada (1,5 m)

1 gab.

3

4.14. triecienuzpurnis

1 gab.

4

4.15. aizsardzības apmācības rokas maināmie pārvalki

2 gab.

1

4.16. metāla trauki (3 l) suņu barošanai

2 gab.

5

4.17. ģenitāliju aizsargi

2 gab.

6

4.18. metāla kakla siksna (savelkošā)

1 gab.

3

4.19. motivācijas priekšmeti

2 gab.

1

4.20. ādas pātaga aizsardzībai

1 gab.

3

4.21. mugursoma inventāram

1 gab.

5

4.22. uzpurnis (ādas)

1 gab.

2

4.23. apmācības pavada (sintētiskā)

1 gab.

2

4.24. ķemme

1 gab.

5

4.25. krūšu siksna (aizsardzības vingrinājumiem)

1 gab.

3

4.26. lukturis

1 gab.

3"

56. Papildināt 2.pielikuma 1.2.apakšnodaļu ar 7., 8. un 9.punktu šādā redakcijā:

"7. Kārtības policijas darbiniekiem (iecirkņa inspektoriem 2. un 3.kategorijas iecirkņos)
7.1. gumijas zābaki

1 pāris

2

7.2. lietusmētelis

1 gab.

2

8. Galvenās kārtības policijas amatpersonas, kuru tiešajos pienākumos ietilpst medību un zvejas noteikumu ievērošanas kontrole
8.1. pulovers (ar ciešo apkakli)

1 gab.

2

8.2. garie gumijas zābaki

1 pāris

2

8.3. gumijas zābaki–bikses

1 gab.

3

8.4. pusmētelis

1 gab.

3

8.5. kombinezons (no negrimstoša materiāla)

1 gab.

3

8.6. cepure–maska

1 gab.

3

8.7. glābšanas veste

1 gab.

5

8.8. maskēšanās tērps (kamuflāžas) pavasara, vasaras, rudens sezonai

1 gab.

5

8.9. pretodu tīkliņš

1 gab.

4

8.10. pretodu līdzeklis

2 flakoni

1

8.11. ūdensnecaurlaidīga soma inventāra glabāšanai (80–100 l)

1 gab.

3

8.12. siltināti gumijas cimdi

2 pāri

1

8.13. uz pieres liekams lukturis

1 gab.

3

8.14. lieljaudas kabatas lukturis ar akumulatoru

1 gab.

3

8.15. saliekamais nazis

1 gab.

5

9. Kārtības policijas amatpersonas, kuras strādā ar dienesta zirgiem
9.1. aizsargķivere

1 gab.

5

9.2. jātnieku bikses (bridžas)

1 gab.

2

9.3. jātnieku puszābaki

1 pāris

3

9.4. zābaku stulmi (krāgas)

1 pāris

3

9.5. jātnieku vasaras cimdi

2 pāri

1

9.6. ūdensnecaurlaidīgs kombinezons ar atstarojošiem elementiem

1 gab.

3

9.7. jātnieku ziemas cimdi

2 pāri

1

9.8. ziemas cepure (adītā)

1 gab.

2

9.9. jātnieku biezās bikses (bridžas)

1 gab.

2

9.10. jātnieku ziemas zābaki

1 pāris

3

9.11. transportēšanas kājsargi

1 komplekts

3

9.12. zemseglu paliktnis

1 gab.

3

9.13. ziede ādas izstrādājumu kopšanai

1 gab.

1

9.14. seglu ziepes

1 gab.

6 mēn.

9.15. eļļa ādas kopšanai

1 gab.

1

9.16. pretinsektu līdzeklis

1 gab.

3 mēn.

9.17. balzams zirga nagiem

1 gab.

1

9.18. kopšanas līdzeklis astei un krēpēm

1 gab.

6 mēn.

9.19. šampūns zirga spalvai

1 gab.

1

9.20. segli

1 gab.

3

9.21. vēderjosta

1 gab.

3

9.22. kāpšļu siksnas

1 komplekts

3

9.23. kāpšļi

1 komplekts

10

9.24. sviedrene

1 gab.

2

9.25. iemaukti

1 gab.

2

9.26. trenze

1 gab.

10

9.27. martingāls

1 gab.

3

9.28. apauši

1 gab.

1

9.29. izvedamā pavada

1 gab.

3

9.30. lietus sega

1 gab.

3

9.31. ziemas sega

1 gab.

3

9.32. atsoļošanas sega

1 gab.

3

9.33. birstes zirgu tīrīšanai

3 gab.

1

9.34. nagu āķis

1 gab.

1

9.35. nagu vīle

1 gab.

5

9.36. āmurs

1 gab.

10

9.37. nagu nazis

1 gab.

4

9.38. šķēres

1 gab.

2

9.39. ādas izstrādājumu caurumotājs

1 gab.

10

9.40. mazais sūklis

1 gab.

3 mēn.

9.41. lielais mazgāšanas sūklis

1 gab.

6 mēn.

9.42. skrāpis

1 gab.

4

9.43. spainis

1 gab.

1

9.44. siena tīkls

1 gab.

1

9.45. kāju saites

1 komplekts

1

9.46. kāju aizsargi

1 komplekts

3

9.47. korda

1 gab.

3

9.48. kordošanas siksna

1 gab.

5

9.49. pātaga

1 gab.

2

9.50. atsaites

1 gab.

5

9.51. steks

1 gab.

3"

57. Papildināt 2.pielikuma 1.2.apakšnodaļu ar piezīmi šādā redakcijā:

"Piezīme. * Inventārs un individuālie aizsardzības līdzekļi ir Valsts policijas īpašums, un amatpersonas tos lieto tikai dienesta pienākumu pildīšanas laikā."

58. Izteikt 2.pielikuma 1.3.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"1.3. Valsts policijas Pretterorisma vienības "Omega" speciālā apģērba, inventāra un individuālās aizsardzības līdzekļu veidi un to izsniegšanas normas*".

59. Svītrot 2.pielikuma 1.3.apakšnodaļas 1.15.apakšpunktā vārdu "(zila)".

60. Izteikt 2.pielikuma 1.3.apakšnodaļas 4.punktu šādā redakcijā:

"4. Ūdenslīdējiem
4.1. manometrs

1 komplekts

2

4.2. regulators (gaisa reduktors)

1 komplekts

2

4.3. dekompresometrs

1 komplekts

3

4.4. dziļummērītājs

1 komplekts

3

4.5. V veida balons (15 l)

1 gab.

5

4.6. ūdenslīdēju kostīms

1 gab.

2

4.7. ūdenslīdēju zābaki

1 pāris

2

4.8. ūdenslīdēju cimdi

1 pāris

1

4.9. ūdenslīdēju svaru josta

1 komplekts

3

4.10. ūdenslīdēju pilnā sejas maska

1 gab.

2

4.11. ūdenslīdēju pleznas

1 pāris

2

4.12. ūdenslīdēju veste

1 komplekts

2

4.13. ūdenslīdēju elpošanas caurule

1 gab.

3

4.14. nazis

1 komplekts

3

4.15. kompass

1 komplekts

2

4.16. lukturis

1 gab.

3

4.17. glābšanas veste (automātiskā)

1 komplekts

3

4.18. liela tilpuma soma ūdenslīdēju ekipējumam

1 gab.

3

4.19. turētājs (instrumentu atsaite)

1 gab.

2

4.20. ūdenslīdēju sejas maska

1 gab.

2"

61. Izteikt 2.pielikuma 1.3.apakšnodaļas 6.punktu šādā redakcijā:

"6. Alpīnistiem
6.1. alpīnistu sistēma

1 gab.

1

6.2. alpīnistu sistēma ar iestrādātu sēdeklīti

1 gab.

2

6.3. astotnieki

4 gab.

1

6.4. astotnieki (speciālie)

4 gab.

1

6.5. astotnieki ar bremzi

4 gab.

1

6.6. nolaišanās plāksnes (karabīnes)

6 gab.

1

6.7. žumāri (labais + kreisais)

2 gab.

3

6.8. glābšanas virve

50 m

3

6.9. automātiskais glābšanas virves bloķētājs (D09)

1 gab.

3

6.10. trīsis ar vienu rituli

1 gab.

2

6.11. divriteņu trīsis

1 gab.

2

6.12. melna virve (10–12 mm)

100 m

1

6.13. treniņu virve (10–12 mm)

100 m

1

6.14. virve (5 mm)

50 m

1

6.15. gurnu soma virvēm

1 gab.

2

6.16. inventāra soma (55 l)

1 gab.

2

6.17. lukturis ar stiprinājumu pie ķiveres

1 gab.

2

6.18. speciālie ādas cimdi

5 pāri

1

6.19. pistoles maksts ar jostas stiprinājumu

1 gab.

3

6.20. pistoles maksts ar kājas stiprinājumu

1 gab.

3

6.21. drošības lente

10 m

2

6.22. kāpšļi betonam, kokam (kāpšanai)

1 pāris

5

6.23. virves ādiņas

5 gab.

1

6.24. elkoņu un ceļu aizsargi (pāris)

1 gab.

2

6.25. speciālie alpīnisma apavi (ziemai, vasarai)

1 pāris

2

6.26. kāju cilpas

2 gab.

2

6.27. nolaišanās ierīce

1 gab.

3

6.28. enkuri

2 gab.

1

6.29. auklas (samenes)

1 gab.

2"

62. Izteikt 2.pielikuma 1.3.apakšnodaļas piezīmes šādā redakcijā:

"Piezīmes.
1. Darbinieki, kuri nav alpīnistu grupā, papildus treniņa inventāram tiek nodrošināti ar alpīnista ekipējumu (viens komplekts uz trijiem cilvēkiem, lietošanas termiņš – trīs gadi).
2. * Inventārs un individuālie aizsardzības līdzekļi ir Valsts policijas īpašums, un amatpersonas tos lieto tikai dienesta pienākumu pildīšanas laikā."

63. Izteikt 2.pielikuma 1.4.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"1.4. Valsts policijas Kārtības policijas speciālo uzdevumu apakšvienību speciālā apģērba, inventāra un individuālās aizsardzības līdzekļu veidi un to izsniegšanas normas*".

64. Izteikt 2.pielikuma 1.4.apakšnodaļas 1.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.4. krosa kurpes (melnas)

1 pāris

2"

65. Izteikt 2.pielikuma 1.4.apakšnodaļas 1.7.apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.7. berete

1 gab.

2"

66. Izteikt 2.pielikuma 1.4.apakšnodaļas 1.12.apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.12. apakškrekls (T krekls) ar īsām piedurknēm (melns)

1 gab.

1"

67. Izteikt 2.pielikuma 1.4.apakšnodaļas 1.23.apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.23. soma ekipējumam (melna)

1 gab.

4"

68. Izteikt 2.pielikuma 1.4.apakšnodaļas 1.30.apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.30. polikarbonāta brilles (šaušanai)

1 gab.

3"

69. Papildināt 2.pielikuma 1.4.apakšnodaļu ar 1.44.apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.44. taktiskie cimdi (melni)

1 pāris

1,5"

70. Papildināt 2.pielikuma 1.4.apakšnodaļu ar piezīmi šādā redakcijā:

"Piezīme. * Inventārs un individuālie aizsardzības līdzekļi ir Valsts policijas īpašums, un amatpersonas tos lieto tikai dienesta pienākumu pildīšanas laikā."

71. Izteikt 2.pielikuma 2.1.apakšnodaļas 2.punktu šādā redakcijā:

"2. laiviņcepure

1 gab.

53

43

49"

72. Papildināt 2.pielikuma 2.1.apakšnodaļu ar 49., 50. un 51.punktu šādā redakcijā:

"49. sieviešu cepure

1 gab.

4

4

4

410

50. sieviešu kakla apsējs

1 gab.

4

4

4

410

51. kakla apsēja saspraude

1 gab.

4

4

4

4"

73. Svītrot 2.pielikuma 2.1.apakšnodaļas 5.piezīmi.

74. Izteikt 2.pielikuma 6.1.apakšnodaļas tabulas aiļu nosaukumus šādā redakcijā:

"Nr.p.k.

Priekšmeta nosaukums

Daudzums (vienam cilvēkam)

Lietošanas ilgums (gadi)

kadeti

amatpersonas, kuras veic robežkontroli, imigrācijas struktūrvienību amatpersonas

amatpersonas, kuras veic robežuzraudzību

Valsts robežsardzes amatpersonas*

amatpersonas, kurām ir ģenerāļa dienesta pakāpe"

75. Izteikt 2.pielikuma 6.1.apakšnodaļas 3. un 4.punktu šādā redakcijā:

"3. vasaras cepure (naģene)

1 gab.

63, 13

513

613

513

5

4. vasaras cepure (sieviešu)

1 gab.

63, 12

512

612

512

512"

76. Izteikt 2.pielikuma 6.1.apakšnodaļas 9. un 10.punktu šādā redakcijā:

"9. ziemas mētelis

1 gab.

     

67, 12

6

10. vasaras mētelis

1 gab.

     

67, 12

6"

77. Izteikt 2.pielikuma 6.1.apakšnodaļas 13.punktu šādā redakcijā:

"13. žakete (vīriešu)

1 gab.

63, 13

613

613

5

4"

78. Izteikt 2.pielikuma 6.1.apakšnodaļas 5.piezīmi šādā redakcijā:

"5. 4 Izsniedz, uzsākot dienestu un pēc kārtējās speciālās dienesta pakāpes piešķiršanas."

79. Izteikt 2.pielikuma 6.1.apakšnodaļas 8.piezīmi šādā redakcijā:

"8. Izsniedz Valsts robežsardzes priekšniekam, Valsts robežsardzes priekšnieka vietniekam, valsts robežas pilnvarotajam, Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes priekšniekam, Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes priekšnieka vietniekam, Valsts robežsardzes teritoriālās pārvaldes priekšniekam, Valsts robežsardzes koledžas direktoram, Valsts robežsardzes koledžas direktora vietniekam, Valsts robežsardzes koledžas Robežsargu skolas priekšniekam."

80. Papildināt 2.pielikuma 6.1.apakšnodaļu ar 13. un 14.piezīmi šādā redakcijā:

"13. 12 Izsniegšanas kārtību nosaka Valsts robežsardzes priekšnieks.

14. 13 Amatpersonām, kurām piešķirta speciālā dienesta pakāpe no ierindnieka līdz virsniekvietniekam, izsniedz ar Valsts robežsardzes priekšnieka, Valsts robežsardzes koledžas direktora atļauju."

81. Izteikt 2.pielikuma 6.2.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"6.2. Valsts robežsardzes amatpersonu apgāde ar inventāru*

Nr.p.k.

Priekšmeta nosaukums

Daudzums (vienam cilvēkam)

Lietošanas ilgums (gadi)

1.

kabatas lukturītis

1 gab.

21

2.

lietusmētelis

1 gab.

61

3.

veste ar atstarojošiem elementiem

1 gab.

41

4.

maskēšanās tērps

1 gab.

42

5.

mugursoma

1 gab.

61

6.

kompass

1 gab.

42

7.

planšete

1 gab.

62

8.

blašķe

1 gab.

112

9.

pirmās palīdzības sniegšanas aptieciņa

1 gab.

31

10.

mērlente

1 gab.

41

11.

zizlis

1 gab.

61

12.

telts

1 gab.

112

13.

guļammaiss

1 gab.

112

14.

paklājiņš

1 gab.

112

15.

adīta cepure–maska (ziemas)

1 gab.

62

16.

sapiera lāpsta

1 gab.

112

17.

ēdampiederumi (katliņš, krūze, karote)

1 komplekts

62

18.

cirvis

1 gab.

112

19.

kaprona aukla (10–15 m)

1 gab.

32

20.

dvielis

1 gab.

42

21.

spirta lampiņa (ar spirtu)

1 gab.

22

22.

nazis

1gab.

61

23.

kājsargi

1 gab.

63

24.

elkoņsargi

1 gab.

63

25.

aizsargbrilles

1 gab.

43

26.

speciālie aizsargcimdi

1 pāris

33

27.

kombinezons

1 gab.

43

28.

speciālie apavi

1 pāris

43

29.

speciālie apavi

1 pāris

25

30.

individuālā medicīnas aptieciņa

1 komplekts

63, 4

31.

grupas medicīnas aptieciņa

1 komplekts

63, 4

32.

mugursoma (speciālā)

1 gab.

63

33.

sejas maskas (ziemas maska un maskēšanās maska)

1 komplekts

33

34.

ierīce transportlīdzekļu apstādināšanai

1 gab.

113

35.

virves ar karabīnēm (komplekts)

1 komplekts

63

36.

uzkabes jostas (vestes)

1 gab.

63

37.

glābēja kombinezons

1 gab.

75

38.

glābēja neoprēna cimdi (3 mm)

1 pāris

55

39.

glābēja neoprēna cimdi (5 mm)

1 pāris

65

40.

ūdenslīdēja maska ar elpošanas caurulīti

1 komplekts

45

41.

ūdenslīdēja–glābēja nazis

1 gab.

75

42.

ūdenslīdēja–glābēja lukturītis

1 gab.

55

43.

pleznas

1 pāris

45

44.

vinčas operatora cimdi

1 pāris

35

45.

glābēja piekares sistēma

1 gab.

75

46.

glābšanas cilpa (rescue sling)

1 gab.

85

47.

helikoptera vinčas operatora–glābēja apavi (vasaras)

1 pāris

35

48.

helikoptera vinčas operatora–glābēja apavi (ziemas)

1 pāris

55

49.

vinčas operatora ķivere

1 gab.

85

Piezīmes.
1. * Inventārs ir Valsts robežsardzes īpašums, un amatpersonas to lieto tikai dienesta pienākumu pildīšanas laikā.
2. 1 Amatpersonām, kuras veic robežkontroli un imigrācijas kontroli. Ar Valsts robežsardzes struktūrvienību priekšnieka, Valsts robežsardzes koledžas direktora atļauju – citām amatpersonām.
3. 2 Amatpersonām, kuras veic robežuzraudzību. Ar Valsts robežsardzes struktūrvienību priekšnieka, Valsts robežsardzes koledžas direktora atļauju – citām amatpersonām.
4. 3 Speciālais ekipējums ārkārtas situāciju novēršanai.
5. 4 Beidzoties zāļu derīguma termiņam, tās nomaina vai, ja nepieciešams, papildina aptieciņu ar attiecīgajiem medikamentiem.
6. 5 Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes apsardzes un speciālo uzdevumu nodaļas amatpersonām."

82. Svītrot 2.pielikuma 6.3.apakšnodaļas 3.7., 3.8. un 3.9.apakšpunktu.

83. Izteikt 2.pielikuma 6.5.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"6.5. Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes Aviācijas dienesta un Aviācijas inženiertehniskā dienesta amatpersonu apgāde ar speciālo apģērbu, inventāru un individuālajiem aizsardzības līdzekļiem

Nr.p.k.

Priekšmeta nosaukums

Daudzums (vienam cilvēkam)

Lietošanas ilgums (gadi)

1. Speciālais apģērbs lidotājiem
1.1. ziemas virsjaka (īsā)

1 gab.

4

1.2. ziemas virsjaka (ādas)

1 gab.

5

1.3. kombinezons ar laiviņcepuri

2 gab.

4

1.4. pilota tērps (virsjaka un bikses) ar laiviņcepuri

2 gab.

4

1.5. lidotāju puszābaki (vasaras)

1 pāris

3

1.6. lidotāju puszābaki (ziemas)

1 pāris

3

1.7. pilota cimdi (vasaras)

1 pāris

2

1.8. aizsargcepures (ķiveres) apakšcepure

3 gab.

2

1.9. kombinezons lidojumiem virs jūras (flight suit set)

1 gab.

7

1.10. speciāla apakšveļa kombinezonam lidojumiem virs jūras (flight suit set)

2 komplekti

4

1.11. pilota identifikācijas zīme

2 gab.

5

1.12. termošalle–manšete

1 gab.

3

1.13. termozeķes

2 pāris

1

2. Speciālais apģērbs tehniskajam personālam
2.1. puskombinezons ar atstarojošiem elementiem

1 gab.

5

2.2. darba bikses

2 gab.

2

2.3. cepure (vasaras)

2 gab.

5

2.4. cepure (ziemas)

1 gab.

3

2.5. ugunsizturīga virsjaka ar atstarojošiem elementiem

1 gab.

4

2.6. svīteris

2 gab.

3

2.7. atstarojošā veste

1 gab.

4

2.8. atstarojošā veste (vasaras)

1 gab.

4

2.9. ugunsizturīga virsjaka ar atstarojošiem elementiem (ziemas)

1 gab.

4

2.10. darba šorti

2 gab.

4

2.11. cimdi (ziemas)

1 pāris

1

2.12. darba apavi (vasaras)

2 pāri

2

2.13. puszābaki (ziemas)

1 pāris

4

3. Speciālais inventārs un individuālie aizsardzības līdzekļi
3.1. aizsargcepure (ķivere) ar radioaustiņām un mikrofonu

1 gab.

10

3.2. kartes turētājs (planšete)

1 gab.

6

3.3. ceļgala planšete

1 gab.

6

3.4. kombinētais nazis

1 gab.

6

3.5. portfelis–soma

1 gab.

6

3.6. helikoptera apkalpes glābšanas veste

1 gab.

7

3.7. pirksta lukturis aeronavigācijai

1 gab.

3

3.8. ķiveres mikrofona lukturis aeronavigācijai

1 gab.

3"

84. Izteikt 2.pielikuma 6.7. un 6.8.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"6.7. Inventārs dienesta suņu apmācībām

Nr.p.k.

Priekšmeta nosaukums

Pieaugušam dienesta sunim

Kucēnam līdz 18 mēnešu vecumam

Lietošanas termiņš (gadi)

1. asā kakla siksna

1 gab.

6

2. krūšu siksna

1 gab.

1 gab.

2

3. triecienuzpurnis

1 gab.*

3

4. īsā pavada (sintētiskā)

1 gab.

2

5. garā pavada (10 m, sintētiskā vai trose)

1 gab.

2

6. motivācijas priekšmets

4 gab.

1

7. diegs (500 m, spole)

5 gab.**

pēc izlietošanas

8. diega iztīšanas ierīce

1 gab.**

6

9. lukturis

1 gab.

3

10. gaismas indikators

1 gab.

3

Piezīmes.
1. * Dienesta suņiem, kas specializējas bīstamu personu meklēšanā un aizturēšanā.
2. ** Dienesta suņiem, kas specializējas pēdu meklēšanā.

6.8. Inventārs dienesta suņu uzturēšanai

Nr.p.k.

Priekšmeta nosaukums

Pieaugušam dienesta sunim

Kucēnam līdz 18 mēnešu vecumam

Lietošanas termiņš (gadi)

1. ādas kakla siksna

1 gab.

2 gab.

2

2. kakla ķēdīte (savelkošā)

1 gab.

2

3. bļoda (metāla, ar statīvu vai bez tā)

2 gab.

10

4. bļoda (plastmasas)

1 gab.

2

5. mugursoma inventāram

1 gab.

6

6. ķemme

1 gab.

4

7. pavilnas suka

1 gab.

4

8. pirmās palīdzības komplekta somiņa

1 gab.

10

9. bokss suņa turēšanai un pārvadāšanai

1 gab.

10

10. gumijas paklājs

1 gab.

10

11. uzpurnis (ādas)

1 gab.

3

12. uzpurnis (metāla)

1 gab.

5

13. pārvietojams sprosts (āra, ar jumtu, 2 x 3 m) ar siltinātu būdu

pēc nepieciešamības

11"

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Iekšlietu ministrs R.Kozlovskis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!