• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV vīzu derīguma termiņu studentiem no Latvijas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.2012., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246760

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra darba vizīti Brazīlijā

Vēl šajā numurā

19.04.2012., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV vīzu derīguma termiņu studentiem no Latvijas

ASV vēstniecība Rīgā informē, ka, ievērojot paritātes principu, ASV vīzu derīguma termiņš studentiem no Latvijas ir pagarināts no diviem gadiem (24 mēnešiem) līdz pieciem gadiem (60 mēnešiem). Šo pozitīvo pārmaiņu rezultātā ieguvēji būs tie studentu vīzu pieteikumu iesniedzēji no Latvijas, kuri vēlas iegūt izglītību ASV, studējot ilgtermiņa vai vairākās akadēmiskās programmās.

Piemēram, pirmā gada universitātes studentam, kurš plāno studēt četru gadu bakalaura grāda studiju programmā ASV, tagad būs iespējams saņemt vienu vīzu ar derīguma termiņu līdz pieciem gadiem, kura ļaus studentam ceļot turp un atpakaļ no ASV visu studiju laiku. Tādējādi Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem būs ērtāk un vienkāršāk saņemt ceļošanas dokumentus studēšanai ASV. Iepriekš studenti no Latvijas varēja iegūt vīzu ar derīguma termiņu līdz diviem gadiem un tā bija jāatjauno gadījumā, ja viņi turpināja studijas ilgāk, bet vienlaikus vēlējās vai viņiem bija nepieciešams doties ārpus ASV.

Studentu vīzu saņēmējiem būs arī iespēja mainīt mācību iestādes vīzas derīguma termiņa laikā, joprojām izmantojot to pašu vīzu arī turpmākiem braucieniem no/uz ASV, ja viņi saglabās studenta statusu un laikus saņems atjauninātu studenta statusa sertifikāta (veidlapa I-20) no attiecīgās izglītības iestādes amatpersonas.

ASV vēstniecības Rīgā
Preses un kultūras nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!