• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Kopenhāgenā, Dānijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.04.2012., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246685

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Izraēlas enerģētikas un ūdens resursu ministra vizīti

Vēl šajā numurā

18.04.2012., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Kopenhāgenā, Dānijā

Svētdien, 15.aprīlī, un pirmdien, 16.aprīlī, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis uzturējās darba vizītē Dānijā, kur, tiekoties ar Dānijas premjerministri Helli Torningu-Šmitu (attēlā), pārrunāja aktuālos ES jautājumus, skarot tādas tēmas kā kohēzijas politika un tiešmaksājumi, ekonomiskā sadarbība, kā arī Ziemeļvalstu sadarbība un tās nākotne. Vizītes laikā Ministru prezidents tikās arī ar transporta un loģistikas uzņēmuma “DSV” valdes priekšsēdētāju Kurtu Larsenu un viesojās uzņēmumā “Better Place”, kurā iepazinās ar Dānijā ražotiem elektromobiļiem. Savukārt piedaloties diskusijā Baltijas attīstības forumā (BAF), Valdis Dombrovskis iezīmēja pašreizējo ekonomisko situāciju Latvijā. Tāpat Ministru prezidents Dānijas Korporatīvās pārvaldības institūta organizētajā konferencē uzstājās ar runu par ekonomikas izaicinājumiem un attīstību Baltijā un starptautisku uzņēmumu biznesa iespējām Latvijā Foto: Mārtiņš Panke, Valsts kanceleja

16.aprīlī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis apmeklēja Dānijas galvaspilsētu Kopenhāgenu, kur tikās ar Dānijas premjerministri Helli Torningu-Šmitu un uzrunāja vairāk nekā 1000 Dānijas uzņēmumu vadītājus, aicinot tos Latvijā attīstīt uzņēmējdarbību.

“Mūsu reģionā, pārorientējoties no krīzes pārvarēšanas uz ekonomisko attīstību, fiskālās disciplīnas pasākumi jākombinē ar iniciatīvām izaugsmes veicināšanai. Tādējādi tuvākajos gados Latvija kopā ar pārējām Baltijas valstīm un Ziemeļvalstīm veidos stabilāko un dinamiskāko Eiropas reģionu. Lai palielinātu šo efektu, mūsu interesēs ir paplašināt mūsu valstu sadarbību. Latvijas priekšrocības ir atvērta uzņēmējdarbības vide, konkurētspējīga nodokļu sistēma, kā arī izglītots un kvalificēts darbaspēks,” Dānijas Korporatīvās pārvaldības institūta organizētajā konferencē uzsvēra V.Dombrovskis.

Konferencē piedalījās vairāk nekā 1000 Dānijas uzņēmumu vadošo darbinieku, kurus uzrunāja arī bijušais Lielbritānijas premjerministrs Gordons Brauns, bankas “Credit Suisse” valdes loceklis Antons van Rosums, kompānijas “British Petroleum” viceprezidents Devs Sanjals un citi līderi.

Tiekoties ar H.Torningu-Šmitu, V.Dombrovskis pārrunāja aktuālos sadarbības jautājumus Eiropas Savienībā, tostarp arī nākamās finanšu perspektīvas sagatavošanas procesu, kur premjers uzsvēra Latvijai svarīgākās prioritātes – kohēzijas politiku un tiešmaksājumu izlīdzināšana. Dānija pašlaik ir ES prezidējošā valsts un vada sarunas par nākamo ES budžetu no 2014. līdz 2020.gadam. Tāpat Latvijas un Dānijas valdību vadītāji pārrunāja ekonomisko sadarbību starp abām valstīm gan divpusējā formātā, gan plašākā Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbības formātā.

Vizītes laikā Dānijā V.Dombrovskis apmeklēja arī uzņēmumu “Better Place”, kas Dānijā būvē elektromobiļu izmantošanai nepieciešamo infrastruktūru un piedāvā ar elektrību darbināmas automašīnas, kas paredzētas ikdienas izmantošanai gan pilsētvidē, gan ārpus tās. Paredzams, ka jau šā gada augustā visā Dānijas teritorijā sāks darbu elektromobiļu servisa punkti, un Dānijas iedzīvotāji jau pasūtījuši vairāk nekā 1300 elektromobiļus, kuru piegāde tiks uzsākta maijā. Kompānijas aprēķini liecina, ka ar elektrību darbināmo auto izmantošana ir par 20–30% lētāka nekā ar fosilo degvielu darbināmo auto lietošana.

Tāpat Ministru prezidents viesojās arī transporta un loģistikas uzņēmumā “DSV”, ar ko Latvija sadarbojas, organizējot nemilitāro kravu plūsmu uz Afganistānu. Tiekoties ar “DSV” valdes priekšsēdētāju Kurtu Larsenu, V.Dombrovskis pārsprieda iespējas paplašināt sadarbību, tostarp organizējot arī kravu plūsmu no Afganistānas atpakaļ uz to izcelsmes valstīm.

Mārtiņš Panke,
Ministru prezidenta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!