• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vācijas uzņēmēji ir par jauniem ieguldījumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.1999., Nr. 171/172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24663

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vācijas uzņēmēji ir par jauniem ieguldījumiem (turpinājums)

Vēl šajā numurā

26.05.1999., Nr. 171/172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vācijas uzņēmēji ir par jauniem ieguldījumiem

Vakar, 25.maijā, Alfreda Gomolkas un Gundara Bojāra preses konferencē

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Vakar, 25.maijā, Rīgā vizītē bija Eiropas Savienības (ES) un Latvijas apvienotās parlamentārās komitejas Eiropas Parlamenta delegācijas vadītājs Alfrēds Gomolka, kurš savulaik bijis Mēklenburgas —Priekšpomerānijas zemes premjerministrs un VFR Bundesrāta prezidents. Lai apspriestu turpmākās ekonomiskās sadarbības projektus, kopā ar viņu Latvijā bija ieradušies Ziemeļvācijas uzņēmēju apvienību vadītāji. Viesi tikās ar Ministru prezidentu Vili Krištopanu, ārlietu ministru Valdi Birkavu, Rīgas domes priekšsēdētāju Andri Bērziņu un Saeimas priekšsēdētāja biedru, ES un Latvijas apvienotās parlamentārās komitejas Latvijas delegācijas vadītāju Gundaru Bojāru. Sarunās piedalījās arī Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Edvīns Inkēns un Latvijas Attīstības aģentūras ģenerāldirektors Māris Ēlerts.

Eiropas Parlamenta deputātam kopš 1994.gada Alfrēdam Gomolkam ir lieli nopelni, konsekventi aizstāvot Latvijas intereses Eiropas Savienības institūcijās. Tāpēc, novērtējot Latvijas centienu atbalstītāja ieguldījumu mūsu valsts politisko un ekonomisko iespēju veicināšanā, Valdis Birkavs pasniedza viņam atzinības rakstu.

Sarunās ar vācu uzņēmējiem vakar tika apspriesti dažādi apjomīgu investīciju projekti — galvenokārt enerģētikas un tranzīta jomā, kā arī gatavās produkcijas rūpnīcu celtniecībai Latvijā. Ziemeļvācijas kapitāla piesaiste jau sākusies ar aprīlī parakstīto Rīgas domes un SIA "EKZ" līgumu par zemes iznomāšanu liela tirdzniecības centra " Daugava" izbūvei Krasta ielā. Tur paredzēta arī septiņu stāvu biroju ēka un septiņu stāvu trīszvaigžņu viesnīca. Šogad ar vācu investīciju piesaisti Liepājas apkaimē sāks būvēt kokapstrādes rūpnīcu, kuras produkcija tiks eksportēta.

Pēcpusdienā Saeimas namā notika preses konference, kurā piedalījās abi ES un Latvijas apvienotās parlamentārās komitejas līdzpriekšsēdētāji Alfrēds Gomolka un Gundars Bojārs, kā arī Ziemeļvācijas uzņēmēju pārstāvji un Edvīns Inkēns.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!