• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgas integrēšanu "Rail Baltica" infrastruktūrā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.2012., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246624

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par valsts un pašvaldību atbalstu uzņēmējdarbībai reģionos

Vēl šajā numurā

17.04.2012., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgas integrēšanu “Rail Baltica” infrastruktūrā

Latvija oficiāli vērsīsies Eiropas Komisijā, norādot uz nepieciešamību Rīgas nozīmīgākos transporta infrastruktūras objektus integrēt Eiropas platuma dzelzceļa projektā “Rail Baltica”.

Par to tika panākta vienošanās 13.aprīlī, satiksmes ministram Aivim Ronim tiekoties ar Eiropas Komisijas nozīmēto “Rail Baltica” projekta koordinatoru Pāvelu Teličku un Eiropas Komisijas Mobilitātes un transporta ģenerāldirektorāta pārstāvi Džeimsu Pondu.

Satiksmes ministrs vērsīsies Eiropas Komisijā ar vēstuli, kurā pamatota nepieciešamība pēc šāda soļa, uzsverot gan Rīgas lidostas un ostas nozīmi Baltijas jūras reģionā, gan arī faktu, ka Rīgas apkārtnē dzīvo aptuveni puse valsts iedzīvotāju. P.Telička atzina, ka, viņaprāt, Latvijai ir visas tiesības prasīt Rīgas ciešāku iekļaušanu “Rail Baltica” tīklā, kā arī plašākā Eiropas mēroga transporta infrastruktūrā, jo tas stiprinās Latvijas galvaspilsētas kā visam reģionam nozīmīgas transporta metropoles lomu. Viņš arī norādīja, ka šā projekta attīstīšana nākotnē būtu nozīmīga loģistikas un aviācijas biznesam, tai skaitā lidostai “Rīga” un aviokompānijai “airBaltic”.

Tikšanās laikā tika pārrunāts projekta tālākās izpētes finansējums no Transeiropas transporta tīkla (TEN-T) līdzekļiem, kā arī praktiski veiktie soļi “Rail Baltica” virzībai, tostarp P.Telička tika informēts par triju Baltijas valstu darba grupas projekta “Rail Baltica” attīstīšanai tikšanās reizēs definētajiem uzdevumiem. Satiksmes ministrijas pārstāvji norādīja, ka būtiska ir Baltijas valstu kopīgā apņemšanās līdz 2015.gadam katrā no tām pabeigt detalizētu tehnisko izpēti projekta īstenošanai, savukārt kopuzņēmuma izveidi pētīt kopīgi. P.Telička atzinīgi novērtēja Latvijas redzējumu projekta līnijas būvniecības darbu organizēšanu un pēc tās izbūves arī dzelzceļa infrastruktūras pārvaldi uzticēt Baltijas valstu valdību veidotam kopuzņēmumam.

P.Telička rosināja plānošanas periodos veicamos darbus strukturēt posmos, kā arī izrādīja ieinteresētību nākamajā tikšanās reizē praktiski iepazīties ar iespējamo dzelzceļa līnijas trasējumu Rīgā, lai labāk izprastu problemātiskos aspektus.

Kā atzina satiksmes ministrs Aivis Ronis, 13.aprīlī pārrunātais būs nozīmīgs pamats arī viņa maijā paredzamajām sarunām ar Eiropas Savienības transporta komisāru Sīmu Kallasu.

Satiksmes ministrijas
Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!