• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra darba vizīti Brazīlijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.2012., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246622

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Kazahstānas politiskajām konsultācijām

Vēl šajā numurā

17.04.2012., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra darba vizīti Brazīlijā

Vizītes laikā Brazīlijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs 13.aprīlī apmeklēja Riodežaneiro ostu un tikās ar Riodežaneiro štata kultūras sekretāri Adrianu Ratesu, kā arī Riodežaneiro štata zinātnes un tehnoloģiju sekretāra vietnieku Hulio Lagunsu. Ministru vizītē pavada Latvijas IT jomas pārstāvis “SWH Sets” prezidents Jānis Rocēns.

Tiekoties ar Riodežaneiro štata zinātnes un tehnoloģiju sekretāra vietnieku H.Lagunsu, E.Rinkēvičs informēja par Latvijas interesi sadarboties zinātnes, izglītības un IT jomā. Ministrs uzsvēra, ka Latvija par mērķtiecīgu uzskata augstākās izglītības internacionalizāciju un eksportspējas paaugstināšanu, tāpēc Latvijas pusi īpaši interesē Latvijas augstskolu dalība Brazīlijas valdības programmā “Zinātne bez robežām”, kā arī konkrēta sadarbība starp Latvijas un Brazīlijas augstskolām. Rīgas Tehniskā universitāte ir noslēgusi sadarbības līgumus ar vairākām Brazīlijas štatu augstskolām, tajā skaitā arī Riodežaneiro universitāti, kā arī citām Brazīlijas štatu universitātēm. Vienlaikus arī citas Latvijas augstskolas ir ieinteresētas piedāvāt bakalaura, maģistra un pēcdoktorantūras studijas, kā arī pētniecību tādās jomās kā inženierzinātne, matemātika, fizika, bioloģija, medicīna, datorzinātnes un farmācija.

Tikšanās laikā Riodežaneiro ostā ārlietu E.Rinkēvičs tika iepazīstināts ar ostas infrastruktūru, kā arī ar ostas paplašināšanās plāniem. Ministrs uzsvēra, ka Latvijas prioritāte attiecībā uz Brazīliju ir sadarbība ostu un loģistikas jomā un Latvijai ir potenciāls kļūt par stabilu loģistikas platformu Brazīlijas preču piegādei uz Krieviju un NVS. Latvijas pusi interesē ekonomisko attiecību intensificēšana un investīciju piesaiste no Brazīlijas, kā arī Latvijas tehnoloģiju izmantošana Brazīlijā, ņemot vērā, ka Riodežaneiro 2016.gadā notiks Vasaras olimpiskās spēles, bet 2014.gadā Futbola kauss, kas ir ievērojams Brazīlijas panākums starptautiskā mērogā.

Savukārt tikšanās laikā ar kultūras sekretāri A.Ratesu ārlietu ministrs informēja par Latvijas interesi aktivizēt sadarbību ar Brazīliju kultūras jomā. Ņemot vērā, ka starp Latviju un Brazīliju ir noslēgts Kultūras sadarbības līgums, pastāv labas iespējas kultūras sadarbības padziļināšanai. Ministrs uzsvēra, ka īpašu interesi par sadarbību ar Brazīlijas kultūras institūcijām ir izteikusi Latvijas Nacionālā opera.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!