• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai Latvijai jauns spēks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.1999., Nr. 171/172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24662

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai Latvijai jauns spēks

Vēl šajā numurā

26.05.1999., Nr. 171/172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai Latvijai jauns spēks

Vakar, 25. maijā, tika uzsākta Pļaviņu hidroelektrostacijas rekonstrukcija

Pļaviņu HES slūžu dambis un demontējamā turbīna

(labajā attēlā) Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Pļaviņu HES darbojas 10 hidroagregāti ar kopējo uzstādīto jaudu 855 MW. HES izstrādāto enerģiju nodod 330 kW tīklā. Daļēji Pļaviņu HES rekonstrukcija ir notikusi laikā no 1991. līdz 1996. gadam, kad tika rekonstruēti 4 hidroagregāti, kā rezultātā hidroelektrostacijas jauda palielinājās par 30 MW.

Pļaviņu HES modernizācija norit Daugavas HES kaskādes rekonstrukcijas ietvaros, kurā "Latvenergo" līdz 2001. gadam gatavojas ieguldīt aptuveni 70 miljonus ASV dolāru. No šīs summas Pļaviņu HES iegādāsies ģeneratorus par 6,6 miljoniem dolāru, kā arī jaunas turbīnas par 12 miljoniem ASV dolāru.

Lai sekmētu HES turpmāko attīstību un īstenotu stratēģiskos plānus, šogad paredzēts ieguldīt ievērojamas naudas summas novecojušā tehniskā aprīkojuma, ēku un būvju atjaunošanā. Paredzēts turpināt arī Pļaviņu HES aizsprostu uzlabošanas pasākumus; HES pamatnes grunts izpēti, eksperimentālus izmēģinājumus grunts nostiprināšanā, kā arī pārgāznes un lejas bjefa balstu remontu.

Pļaviņu HES hidroagregātu rekonstrukcijas sagatavošanas posmā ir veiktas HES turbīnas modeļa pārbaudes. Rekonstrukcijas rezultātā turbīnas lietderības koeficients būs 0,95, bet katra rekonstruētā hidroagregāta jauda palielināsies par 7,5 MW.

"Latvenergo" Sabiedrisko attiecību un informācijas daļa

Vēl par tēmu — 5.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!