• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nacionālā sporta padome: Par Siguldas kamaniņu trases modernizāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.04.2012., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246403

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pārresoru koordinācijas centrs: Par kapitālsabiedrību pārvaldes reformu

Vēl šajā numurā

11.04.2012., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nacionālā sporta padome: Par Siguldas kamaniņu trases modernizāciju

4.aprīlī Latvijas Nacionālās sporta padomes sēdē tika atbalstīta Bobsleja un kamaniņu trases “Sigulda” modernizācijas iecere, kas paredz šīs pasaules nozīmes trases atjaunošanu un paplašināšanu atbilstoši mūsdienu standartiem. Paredzams, ka līdzekļi aptuveni piecu miljonu latu apmērā tiks ieplānoti 2013. un 2014.gada valsts budžetā, iespējams, piesaistot arī Eiropas Savienības līdzekļus.

Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis norāda: “Siguldas trase ir viens no retajiem pasaules līmeņa sporta objektiem Latvijā. Šajā trasē ir trenējušies desmit olimpisko medaļu ieguvēji no Latvijas. Siguldā regulāri notiek starptautiska līmeņa kamaniņu un skeletona sacensības, ko televīzijā ir noskatījušies vairāk nekā 30 miljoni cilvēku visā pasaulē. Taču pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados būvētā trase ir novecojusi un ir jāatjauno, lai 2015.gadā Siguldā varētu notikt Pasaules čempionāts kamaniņu sportā.”

Nepieciešamībai modernizēt Siguldas trasi piekrīt arī finanšu ministrs Andris Vilks, kurš sēdē pauda neizpratni, kādēļ t.s. treknajos gados vairāk nekā 40 miljoni latu politiski motivētu lēmumu rezultātā tika veltīti dažādu jaunu sporta objektu celtniecībai, taču neatradās daži miljoni latu, kas nepieciešami pasaules līmeņa sporta objekta modernizēšanai Siguldā.

20.martā Ministru kabineta sēdē tika izskatīts informatīvais ziņojums par sporta centru un līdzīgu projektu turpmāku finansēšanu. Šis jautājums jau ilgstoši bija atstāts bez virzības, tādējādi nenodrošinot atbalstu augstas klases sasniegumu sportam, piemēram, Bobsleja un kamaniņu trasei “Sigulda”, kurā 2015.gadā plānots Pasaules čempionāts kamaniņu sportā, kā arī sportistiem atbilstošu mūsdienīgu rehabilitācijas apstākļu nodrošināšanai sporta centrā “Mežaparks” un citiem. Līdz 2012.gada 1.augustam ministrijai kopā ar sporta sabiedrību jāizstrādā un Ministru kabinetā jāiesniedz valsts un pašvaldību nozīmes sporta infrastruktūras attīstības koncepcija, nosakot kritērijus valsts finansējuma piešķiršanai.

Latvijas Nacionālā sporta padome 4.aprīlī iepazinās ar informāciju par situāciju Murjāņu sporta ģimnāzijā. Skolā ir neatliekami jārisina jautājumi par apkures sistēmas un ēdināšanas kompleksa atjaunošanu, kā arī stratēģiski jāizlemj, kāds būs Murjāņu sporta ģimnāzijas nākotnes loma sporta sistēmā Latvijā. Plānots, ka mēneša laikā tiks pabeigta Murjāņu sporta ģimnāzijas attīstības plāna izstrāde, par kura īstenošanu lems Ministru kabinets.

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!