• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Deputātu pilnvaru un atbildības krustpunktā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.1999., Nr. 169/170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24624

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Deputātu pilnvaru un atbildības krustpunktā (turpinājums)

Vēl šajā numurā

25.05.1999., Nr. 169/170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Deputātu pilnvaru un atbildības krustpunktā

Vineta Muižniece, Saeimas Mandātu un iesniegumu komisijas priekšsēdētāja, — "Latvijas Vēstnesim"

M.JPG (16476 BYTES) Latvijas parlamenta Mandātu un iesniegumu komisijas pašreizējā priekšsēdētāja ir dzimusi 1956.gadā. 1984.gadā ieguvusi augstāko izglītību Latvijas Valsts universitātē, kļūstot par tiesību zinātņu speciālisti. Pēdējā laikā bijusi Valsts prezidenta padomniece likumdošanas jautājumos un 6.Saeimas deputāta palīdze. Kopš pagājušā gada novembra ir 7.Saeimas Juridiskās komisijas locekle un Mandātu un iesniegumu komisijas priekšsēdētāja, bet šā gada aprīlī izraudzīta arī par Saeimas Tautas partijas frakcijas priekšsēdētāja vietnieci. Īsumā izklāstot savas līdzšinējās dzīves gaitas, Vineta Muižniece sacīja:

— Kaut arī esmu dzimusi Rūjienā, visu savu apzinīgo mūžu esmu nodzīvojusi Rīgā. Joprojām turpinu izglītoties, šobrīd mācos Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes maģistratūrā. Manis izraudzītā programma ir "Sabiedrības vadība".

Darba pieredze man visnotaļ ir saistīta ar jurista praksi. Aizvien esmu strādājusi valsts iestādēs.

— Kā jūs raksturotu tagadējo Saeimas Mandātu un iesniegumu komisijas sastāvu?

— Komisija ir mazskaitlīga. Tajā ir pa vienam pārstāvim no sešām Saeimas frakcijām. Izņemot mani, tajā ir arī Linards Muciņš no "Latvijas ceļa" — komisijas priekšsēdētājas biedrs, Imants Kalniņš no "Tēvzemei un Brīvībai"/ LNNK — komisijas sekretārs, Martijans Bekasovs no politisko organizāciju apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā", Krišjānis Peters no Jaunās partijas (nākamajā dienā, 20. maijā, Krišjānis Peters nolika uz laiku saņemto deputāta mandātu Aināra Šlesera vietā — M.D. ) un Osvalds Zvejsalnieks no Latvijas sociāldemokrātu apvienības.

Protams, locekļu skaita ziņā šī ir neliela komisija. Bet, manuprāt, šāda situācija ir ļoti labvēlīga, līdzsvarojoša un demokrātiska darbam. Turklāt jautājumi, ko izskata mandātu un iesniegumu komisijā, prasa itin visu Saeimā pārstāvēto partiju līdzdalību, visām uzņemoties atbildību.

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!