• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 24. maija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.1999., Nr. 169/170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24623

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents - iknedēļas preses īssaietā vakar, 24. maijā - lauku apmeklējumā - izdodot rīkojumus

Vēl šajā numurā

25.05.1999., Nr. 169/170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 24. maija sēdē

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Daugavpils 2.arodvidusskolas un Daugavpils dzelzceļa transporta tehnikuma reorganizāciju". Rīkojuma projekts paredz reorganizēt Izglītības un zinātnes ministrijas pārziņā esošo profesionālās izglītības iestādi "Daugavpils 2.arodvidusskola" un pievienot to Izglītības un zinātnes ministrijas pārziņā esošajai profesionālās izglītības iestādei "Daugavpils dzelzceļa transporta tehnikums". Paredzams, ka pēc reorganizācijas tā nosaukums būs "Latgales transporta koledža".

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1999.gada 19.janvāra noteikumos Nr.16 "Valsts autoceļa fonda pārvaldīšanas un izlietošanas kārtība". Grozījumi redakcionāli precizēs noteikumus.

Komiteja akceptēja instrukcijas projektu "Instrukcija par ierēdņu amatu novērtēšanas un pirmās līdz sestās amata kvalifikācijas kategorijas noteikšanas metodiku". Šī instrukcija noteiks vienotu metodiku ierēdņu amatu novērtēšanai un pirmās līdz sestās amata kvalifikācijas kategorijas noteikšanai valsts civiliestādēs. Pēc šīs metodikas valsts civiliestādes ekspertu grupa novērtēs ierēdņa amatus saskaņā ar amata aprakstiem attiecīgajā valsts civiliestādē, un valsts civiliestādes vadītājs pēc saskaņošanas ar Valsts civildienesta pārvaldi noteiks amatiem atbilstošās kvalifikācijas kategorijas.

Akceptēts noteikumu projektus "Par fizisko un juridisko personu reģistrāciju, kuras nodarbojas ar sadzīves atkritumu savākšanu, uzglabāšanu, apstrādi, pārkraušanu un pārvadāšanu". Šie noteikumi noteiks fizisko un juridisko personu, kuras veic sadzīves atkritumu savākšanu uzglabāšanu, apstrādi, pārkraušanu un pārvadāšanu, reģistrācijas kārtību reģionālajās vides pārvaldēs.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Vides aizsardzības noteikumi degvielas uzpildes stacijām, naftas bāzēm un pārvietojamām cisternām". Noteikumi nepieciešami, lai ierobežotu vides piesārņojumu no degvielas uzpildes stacijām, naftas bāzēm un pārvietojamajām cisternām degvielas uzglabāšanas un nogādāšanas patērētājiem laikā.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Ķīmisko vielu un ķīmisko produktu klasifikācijas, marķēšanas un iepakošanas kārtība". Šie noteikumi noteiks vienotu ķīmisko vielu un ķīmisko produktu klasifikācijas, marķēšanas, iepakošanas un uzglabāšanas kārtību, un to ievērošanu savas kompetences ietvaros kontrolēs Vides valsts inspekcija, Valsts darba inspekcija un Valsts sanitārā inspekcija.

Akceptēts grozījuma projekts Ministru kabineta 1997.gada 2.decembra rīkojumā Nr.601 "Par institūcijām, kas ir tiesīgas dot oficiālu atzinumu par zāļu, farmaceitisko produktu, asins pagatavojumu un imunoloģisko preparātu pārbaudes (testēšanas) rezultātiem".

Akceptēts noteikumu projekts "Vispārizglītojošo skolu higiēnas noteikumi".

Komiteja akceptēja likumprojektu "Reklāmas likums". Šā likumprojekta mērķi ir šādi: reglamentēt reklāmas izgatavošanu un izplatīšanu, kā arī noteikt reklāmas izgatavošanā un izplatīšanā iesaistīto personu tiesības, pienākumus un atbildību; aizsargāt patērētāju un uzņēmēju intereses, kā arī visas sabiedrības intereses kopumā attiecībā uz reklāmu; veicināt godīgu konkurenci.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu likumā "Grozījumi Konkurences likumā". Grozījumi likumā nepieciešami, lai sekmīgi realizētu likumprojektā "Reklāmas likums" noteiktos mērķus un nodrošinātu vienotu uzraudzības sistēmu.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par maksātnespējīgo un likvidēto uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) bijušo darbinieku prasījumu apmierināšanu". Paredzēts apmierināt šādu maksātnespējīgo un likvidēto uzņēmumu bijušo darbinieku prasījumus: likvidētās valsts Liepājas kokapstrādes rūpnīcas "Kurzemes priede" darbinieku prasījumiem par kaitējuma atlīdzību sakarā ar nelaimes gadījumu darbā vai arodslimību 20731,22 latu apmērā; likvidētā Madonas melioratīvās celtniecības valsts uzņēmuma darbinieku prasījumiem par kaitējuma atlīdzību sakarā ar nelaimes gadījumu darbā vai arodslimību 1710,62 latu apmērā; likvidētās valsts Gulbenes sadzīves tehnikas rūpnīcas "Sateh" darbinieku prasījumiem par kaitējuma atlīdzību sakarā ar nelaimes gadījumu darbā vai arodslimību 5045,52 latu apmērā; maksātnespējīgā likvidējamā valsts uzņēmuma "Valmieras lauktehnika" darbinieku prasījumiem par darba samaksu un nenomaksātajiem nodokļiem 12971,42 latu apmērā; maksātnespējīgā likvidējamā valsts uzņēmuma "TLT" darbinieku prasījumiem par darba samaksu 28682,13 latu apmērā; maksātnespējīgās likvidējamās akciju sabiedrības "Rīgas porcelāns" darbinieku prasījumiem par kaitējuma atlīdzību sakarā ar nelaimes gadījumu darbā vai arodslimību 3425,63 latu apmērā. Maksātnespējīgās likvidējamās valsts akciju sabiedrības "Rīgas radio rūpnīca" darbinieka prasījumam par sociālā nodokļa samaksu 606,85 latu apmērā.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Lauku apvidu zemes kadastrālās vērtēšanas noteikumi".

Akceptēts noteikumu projekts "Aizsargjoslu ap dzīvnieku kapsētām noteikšanas metodika". Tie reglamentēs aizsargjoslu ap dzīvnieku kapsētām noteikšanas metodiku, lai nepieļautu tām pieguļošo teritoriju sanitāro apstākļu pasliktināšanos.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par pievienotās vērtības nodokļa piemērošanas kārtību darījumos ar kokmateriāliem". Noteikumu projektā ietilpst pievienotās vērtības nodokļa deklarācijas pielikuma veidlapas paraugs, kura jāizpilda kokmateriālu saņēmējam un kokmateriālu piegādātājam, iesniedzot Valsts ieņēmumu dienestā pievienotās vērtības nodokļa deklarāciju par taksācijas periodu.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 1998.gada 11.augusta noteikumos Nr.303 "Kokmateriālu transporta pavadzīmes rēķina lietošanas un noformēšanas kārtība". Grozījumi nepieciešami, lai saskaņotu noteikumus ar likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" prasībām.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 1998.gada 20.janvāra noteikumos Nr.16 "Noteikumi par pievienotās vērtības nodokļa deklarāciju". Grozījumi nepieciešami, lai kopējā pievienotās vērtības nodokļa deklarācijā par kokmateriālu piegādēm varētu iekļaut aprēķināto nodokļa summu.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!