• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par konceptuālu atbalstu ES pamatlīguma grozījumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.04.2012., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246163

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par lojalitātes karšu lietotāju datu drošību

Vēl šajā numurā

03.04.2012., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par konceptuālu atbalstu ES pamatlīguma grozījumos

Saeima 8.martā 1.lasījumā atbalstīja likumprojektu, ar kuru Latvija ratificē Līguma par Eiropas Savienības (ES) darbību jeb tā dēvētā Lisabonas līguma 136.panta grozījumus, kas paredz Eiropas Stabilizācijas mehānisma (ESM) izveidi eirozonas finanšu stabilitātes nodrošināšanai.

Par likumprojekta "Par Eiropadomes lēmumu, ar ko Līguma par Eiropas Savienības darbību 136.pantu groza attiecībā uz stabilizācijas mehānismu valstīm, kuru naudas vienība ir euro" ratifikāciju balsoja 78 deputāti, neviens nebija pret, bet viens deputāts balsojumā atturējās.

Lisabonas līguma 136.panta grozījumiem, ar kuriem tiek izveidots ESM, jā­stājas spēkā šā gada 1.jūlijā. Līdz šim datumam ES pamatlīguma grozījumi jāratificē visām ES dalībvalstīm.

Latvijai ESM jāpievienojas un finanšu līdzekļi būs jāiemaksā tikai līdz ar mūsu valsts pievienošanos eirozonai, kas tiek plānota 2014.gadā. Latvijas maksājums ESM kapitālā būtu aptuveni 144,29 miljoni latu piecu gadu periodā.

Kopējais ESM kapitāls būs 700 miljardi eiro, no kuriem efektīva aizdošanas kapacitāte plānota 500 miljardu eiro apmērā. Kapitāls dalīsies iemaksātajā kapitālā 80 miljardu eiro apmērā un kapitālā uz pieprasījumu 620 miljardu eiro apmērā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!