• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par parlamentāro sadarbību ar Zviedriju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.04.2012., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246161

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas deputātu vizīti Vācijas parlamentā

Vēl šajā numurā

03.04.2012., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par parlamentāro sadarbību ar Zviedriju

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 20.martā, tiekoties ar Zviedrijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Matu Stafansonu, pārrunāja abu valstu parlamentāro sadarbību.

Puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Zviedrijas parlamentu sadarbība ir cieša un aktīva. S.Āboltiņa īpaši atzīmēja sekmīgo sadarbību tā dēvētajā NB8 valstu formātā, kurā tiekas parlamentu priekšsēdētāji no trim Baltijas valstīm un piecām Skandināvijas valstīm, tostarp Zviedrijas.

Saeimas priekšsēdētāja arī no jauna apliecināja, ka spēkā ir iepriekš izteiktais ielūgums Zviedrijas parlamenta priekšsēdētājam Pēram Vesterbergam vizītē apmeklēt Latviju. Tāpat S.Āboltiņa kā efektīvu parlamentāro kontaktu formātu minēja sadarbību abu valstu parlamentu Eiropas lietu komisiju un ārlietu komisiju līmenī.

Saeimas priekšsēdētāja sarunā pauda, ka viens no sekmīgākajiem Latvijas un Zviedrijas sadarbības piemēriem ir Rīgas Ekonomikas augstskola. Reformas izglītības jomā ir viena no Latvijas valdības prioritātēm, un Rīgas Ekonomikas augst­skola ir labs paraugs mūsu valstī iegūstamai kvalitatīvai un konkurētspējīgai izglītībai, atzīmēja S.Āboltiņa.

Arī vēstnieks, akcentējot Rīgas Ekonomikas augstskolas piedāvātās izglītības augsto kvalitāti, darīja zināmu, ka šajā augstskolā patlaban studē jaunieši ne tikai no Baltijas valstīm, bet arī citām bijušās PSRS valstīm. Piemēram, šajā mācību gadā ar Zviedrijas valdības finansiālu atbalstu augstskolā studē jaunieši no Moldovas, Ukrainas, Gruzijas un Baltkrievijas, atzīmēja vēstnieks.

Pārrunājot Eiropas Savienības (ES) aktuālos jautājumus, S.Āboltiņa darīja zināmu, ka tuvākajā laikā Saeimā tiks sākta jaunā ES Fiskālās disciplīnas līguma ratifikācija.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!