• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas pilsētas domes 2012. gada 23. februāra saistošie noteikumi Nr. 12-7 "Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2007.gada 26.aprīļa saistošajos noteikumos Nr.148 "Par sociālajiem pakalpojumiem Jelgavas pilsētas pašvaldībā"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.04.2012., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246137

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.12-8

Grozījums Jelgavas pilsētas pašvaldības 2006.gada 23.marta saistošajos noteikumos Nr.119 "Par pašvaldības palīdzību audžuģimenēm"

Vēl šajā numurā

03.04.2012., Nr. 53

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 12-7

Pieņemts: 23.02.2012.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.12-7

Jelgavā 2012.gada 23.februārī

Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2007.gada 26.aprīļa saistošajos noteikumos Nr.148 "Par sociālajiem pakalpojumiem Jelgavas pilsētas pašvaldībā"

Apstiprināti ar Jelgavas pilsētas domes
23.02.2012. lēmumu Nr.3/5

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43.panta pirmās daļas 13.punktu,
Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma
3.panta trešo daļu

Izdarīt Jelgavas pilsētas pašvaldības 2007.gada 26.aprīļa saistošajos noteikumos Nr.148 "Par sociālajiem pakalpojumiem Jelgavas pilsētas pašvaldībā" (apstiprināti ar Jelgavas domes 26.04.2007. lēmumu Nr.5/56) (turpmāk – noteikumi) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 5.5.punktu šādā redakcijā:

"5.5. Atbalsta ģimenes (personas) pakalpojums (turpmāk – pakalpojums) ģimenēm, kurās piedzimuši trīs vai vairāk bērni (turpmāk – bērni) vienās dzemdībās."

2. Papildināt noteikumus ar 5.6.punktu šādā redakcijā:

"5.6. Pakalpojumu var saņemt ne ilgāk kā līdz bērnu 10 (desmit) gadu vecumam."

3. Papildināt noteikumus ar 5.7.punktu šādā redakcijā:

"5.7. Lai saņemtu pakalpojumu, persona iesniedz JSLP adresētu iesniegumu, papildus norādot vēlamo atbalsta ģimeni (personu) pakalpojuma saņemšanai. Iesniegumam pievieno šādu dokumentu kopijas (uzrādot oriģinālu):

5.7.1. bērnu dzimšanas apliecības;

5.7.2. aizbildnim – bāriņtiesas lēmumu, kas apliecina aizbildnības nodibināšanas faktu."

4. Papildināt noteikumus ar 5.8.punktu šādā redakcijā:

"5.8. JSLP izvērtē atbalsta ģimenes (personas) spējas un prasmes sniegt atbalsta ģimenes (personas) pakalpojumu."

5. Papildināt noteikumus ar 5.9.punktu šādā redakcijā:

"5.9. Pakalpojumu piešķir, neizvērtējot ģimenes ienākumus."

6. Papildināt noteikumus ar 5.10.punktu šādā redakcijā:

"5.10. JSLP sagatavo un slēdz trīspusēju līgumu (turpmāk – līgums) starp atbalsta ģimeni (personu) un pakalpojuma saņēmēju līdz 1(vienam) gadam par pakalpojuma sniegšanu, nepieciešamības gadījumā līgumu var pagarināt."

7. Papildināt noteikumus ar 5.11.punktu šādā redakcijā:

"5.11. Pakalpojuma saņēmējam ir tiesības saņemt pakalpojumu ne vairāk kā 40 (četrdesmit) stundas mēnesī."

8. Papildināt noteikumus ar 5.12.punktu šādā redakcijā:

"5.12. Samaksa atbalsta ģimenei (personai) tiek veikta proporcionāli nostrādātajām stundām, Ls 1,20 (viens lats divdesmit santīmi) par vienu stundu, bet ne vairāk kā Ls 48 (četrdesmit astoņi lati) mēnesī."

9. Papildināt noteikumus ar 5.13.punktu šādā redakcijā:

"5.13. Pakalpojuma sniegšanu pārtrauc, pamatojoties uz:

5.13.1. pakalpojuma saņēmēja vai atbalsta ģimenes (personas) iesniegumu;

5.13.2. JSLP sociālā darbinieka atzinumu;

5.13.3. līguma nosacījumiem."

10. Papildināt noteikumus ar 14.6.punktu šādā redakcijā:

"14.6. Sociālās rehabilitācijas pakalpojumu bērniem invalīdiem ar smagiem funkcionāliem traucējumiem:

14.6.1. pakalpojumu ir tiesīgi saņemt bērni invalīdi vecumā no 6 (sešu) līdz 18 (astoņpadsmit) gadu vecumam;

14.6.2. vecāki (aizbildņi) iesniedz JSLP iesniegumu, bērna invalīda apliecības kopiju (uzrādot oriģinālu) un izrakstu no stacionāra/ambulatora pacienta medicīniskās kartes (izziņa 027-u) par personas veselības stāvokli un sociālās rehabilitācijas pakalpojuma saņemšanai kontrindikāciju neesamību;

14.6.3. pakalpojumu piešķir, neizvērtējot ģimenes ienākumus".

11. Papildināt noteikumus ar 14.7.punktu šādā redakcijā:

"14.7. Ūdensdziedniecības procedūras bērniem invalīdiem ar smagiem funkcionāliem traucējumiem:

14.7.1. pakalpojumu ir tiesīgi saņemt bērni invalīdi ar smagiem funkcionāliem traucējumiem;

14.7.2. vecāki (aizbildņi) iesniedz JSLP iesniegumu, bērna invalīda apliecības kopiju (uzrādot oriģinālu) un izrakstu no stacionāra/ambulatora pacienta medicīniskās kartes (izziņa 027-u) par personas veselības stāvokli un ūdensdziedniecības procedūru saņemšanai kontrindikāciju neesamību;

14.7.3. pakalpojumu piešķir, neizvērtējot ģimenes ienākumus;

14.7.4. pakalpojumā ietilpst 10 (desmit) ūdensdziedniecības procedūras".

12. Papildināt noteikumus ar 14.8.punktu šādā redakcijā:

"14.8. Vasaras nometnes pakalpojumu, Jelgavas pilsētas pašvaldības organizētajās nometnēs, piešķir trūcīgo ģimeņu bērniem, no 6 (sešu) līdz 12 (divpadsmit) gadu vecumam, līdz 10 dienām".

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš

 

 

Jelgavas pilsētas pašvaldības 2012.gada 23.februāra saistošo noteikumu Nr.12-7 "Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2007.gada 26.aprīļa saistošajos noteikumos Nr.148 "Par sociālajiem pakalpojumiem Jelgavas pilsētas pašvaldībā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Jelgavas pilsētas pašvaldības 2007.gada 26.aprīļa saistošajos noteikumos Nr.148 "Par sociālajiem pakalpojumiem Jelgavas pilsētas pašvaldībā" (turpmāk – noteikumi) ir paredzēti jauni sociālie pakalpojumi, kurus piešķir, izvērtējot ģimenes (personas) individuālās vajadzības, lai veicinātu dzimstību, sociālās rehabilitācijas pakalpojumu pieejamību bērniem invalīdiem ar smagiem funkcionāliem traucējumiem, kā arī veicinātu saturīgu brīvā laika pavadīšanu bērniem no trūcīgām ģimenēm.
2. Īss projekta satura izklāsts Noteikumi izstrādāti, pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām" 43.panta pirmās daļas 13.punktu un Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 3.panta trešo daļu.
Ar grozījumiem ir noteikta kārtība, kādā var saņemt atbalsta ģimenes (personas) pakalpojumu ģimenēm, kurās piedzimst trīs un vairāk bērnu vienās dzemdībās.
Noteikumos iekļauti sociālās rehabilitācijas pakalpojumi, kurus iepriekš saņēma noteiktas mērķgrupas klienti kā atbalsta pasākumus sociālās rehabilitācijas plāna ietvaros.
Sociālās rehabilitācijas pakalpojumu saņemšanai sociālā darba speciālisti veic (ģimenes) personas individuālo vajadzību izvērtēšanu un sagatavo lēmumu par pakalpojuma piešķiršanu. Pakalpojumi, izņemot vasaras nometnes pakalpojumu, tiek piešķirti, neizvērtējot ģimenes ienākumus. Noteikumos paredzēta kārtība, kādā var saņemt sociālās rehabilitācijas pakalpojumus bērniem invalīdiem ar smagiem funkcionāliem traucējumiem, vasaras nometnes pakalpojumu bērniem no trūcīgām ģimenēm. Ir noteikta maksimālā atbalsta ģimenes (personas) pakalpojuma apmaksa Ls 48 mēnesī.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz budžetu Noteikumu īstenošanai no pašvaldības budžeta ir nepieciešams paredzēt: pakalpojuma apmaksai atbalsta ģimenei (personai) Ls 480 (pakalpojuma apmaksa Ls 48 mēnesī x 10 mēneši), sociālās rehabilitācijas pakalpojumu nodrošināšanai bērniem invalīdiem ar smagiem funkcionāliem traucējumiem Ls 850, vasaras nometnes pakalpojuma sniegšanai 40 bērniem no trūcīgām ģimenēm ir nepieciešams Ls 1000.
Noteikumu izpildei nav nepieciešams veidot jaunas institūcijas vai jaunas amatu vietas, bet nepieciešams paplašināt esošo institūciju kompetenci un veikt darbinieku pienākumu pārdali.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumu izpildi nodrošinās pašvaldības iestāde "Jelgavas sociālo lietu pārvalde" un pašvaldības institūcijas, kā arī sabiedrības ar ierobežotu atbildību, kuras sniedz brīvā laika pavadīšanas un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus.
Persona pašvaldības iestādes "Jelgavas sociālo lietu pārvalde" administratīvo aktu vai faktisko rīcību var apstrīdēt Jelgavas pilsētas domē.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Ierosinātie grozījumi konceptuāli apspriesti un atbalstīti Jelgavas pilsētas domes sociālo lietu konsultatīvajā komisijā.
Noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts ievietoti Jelgavas pilsētas pašvaldības mājas lapā
www.jelgava.lv un pašvaldības iestādes "Jelgavas sociālo lietu pārvalde" mājas lapā www.soc.jelgava.lv sadaļā "Dokumenti".

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!