• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par zemes kreditēšanas programmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.2012., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246078

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aicinot piedalīties akcijā "Zemes stunda"

Vēl šajā numurā

30.03.2012., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par zemes kreditēšanas programmu

28.martā Zemkopības ministrijā notika Lauksaimnieku nevalstisko organizāciju konsultatīvā padome (konsultatīvā padome), kurā izskatīja jautājumus par zemes kreditēšanas programmu, Lauku attīstības programmas (LAP) pasākuma “Lauku saimniecību modernizācija” nākamās kārtas izsludināšanu, kā arī jautājumu par dīzeļdegvielas, kas atbrīvota no akcīzes nodokļa, nosacījumiem Latgales reģionam.

Konsultatīvās padomes locekļi jautājumā par valsts atbalstu aizdevumiem lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādei vienojās, ka saimnieciskās darbības veicējam, lai izmantotu kredītu ar pazeminātu likmi, ir jānodrošina ieņēmumi no lauksaimniecības produktu primārās ražošanas vismaz 60 procentu apjomā no gada apgrozījuma un minimālajiem ieņēmumiem ir jābūt 200 latiem no hektāra. Jaunajiem lauksaimniekiem, kas ir jaunāki par 40 gadiem un nodibinājuši saimniecību pēdējo 12 mēnešu laikā, prasību par minimālajiem ieņēmumiem plānots nepiemērot.

LAP pasākumā “Lauku saimniecību modernizācija” nākamo kārtu konsultatīvā padome nolēma izsludināt maijā, nemainot esošos nosacījumus.

Tā kā no akcīzes nodokļa atbrīvotas dīzeļdegvielas piešķiršanas mērķis ir atbalstīt ražojošos aktīvos lauksaimniekus, konsultatīvā padome nolēma, ka normatīvajos aktos noteiktie kritēriji – minimālie ieņēmumi 200 lati no hektāra – ir jāpiemēro visiem Latvijas reģioniem vienādi.

Ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!