• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2012. gada 27. marta noteikumi Nr. 223 "Noteikumi par valsts nodevu par atgriešanās apliecības un pagaidu ceļošanas dokumenta izsniegšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.2012., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246037-noteikumi-par-valsts-nodevu-par-atgriesanas-apliecibas-un-pagaidu-celosanas-dokumenta-izsniegsanu

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.227

Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 4.aprīļa noteikumos Nr.265 "Medicīnisko dokumentu lietvedības kārtība"

Vēl šajā numurā

30.03.2012., Nr. 52

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 223

Pieņemts: 27.03.2012.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.223

Rīgā 2012.gada 27.martā (prot. Nr.17 32.§)

Noteikumi par valsts nodevu par atgriešanās apliecības un pagaidu ceļošanas dokumenta izsniegšanu

Izdoti saskaņā ar Personu apliecinošu dokumentu likuma 7.panta devīto daļu

1. Noteikumi nosaka valsts nodevas apmēru par atgriešanās apliecības un pagaidu ceļošanas dokumenta izsniegšanu (turpmāk – valsts nodeva), valsts nodevas samaksas kārtību, kā arī atvieglojumus un atbrīvojumus no valsts nodevas.

2. Valsts nodevu maksā šādā apmērā:

2.1. par atgriešanās apliecības vai pagaidu ceļošanas dokumenta izsniegšanu – 10 latu;

2.2.  par atgriešanās apliecības vai pagaidu ceļošanas dokumenta izsniegšanu bērnam līdz 15 gadu vecumam – pieci lati.

3. Ja valsts nodevu Latvijas Republikas diplomātiskajā vai konsulārajā pārstāvniecībā (turpmāk – pārstāvniecība) iekasē ārvalsts valūtā, valsts nodevas likmes ekvivalentu nosaka attiecīgajā valūtā saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par valsts nodevas apmēru un maksu par konsulārajiem pakalpojumiem latos un ārvalstu valūtā.

4. Valsts nodevu maksā pirms atgriešanās apliecības vai pagaidu ceļošanas dokumenta izsniegšanas.

5. Ja personai nav nepieciešamo finanšu līdzekļu atgriešanās apliecības saņemšanai, tā valsts nodevu samaksā pirms jauna personu apliecinoša dokumenta saņemšanas.

6.  Valsts nodevas maksājumus valsts budžetā persona veic:

6.1. pārstāvniecībā skaidrā naudā vai izmantojot maksājumu veidus saskaņā ar rezidences valsts norēķinu specifiku (piemēram, naudas čeki);

6.2. ar maksājumu pakalpojumu sniedzēja starpniecību, kam ir tiesības sniegt maksājumu pakalpojumus Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likuma izpratnē;

6.3. pārstāvniecībā ar maksājumu karti maksājumu karšu pieņemšanas terminālī vai citā alternatīvā sistēmā, ja Latvijas Republikas Ārlietu ministrija vai starpniekinstitūcija to tehniski nodrošina.

7. Ja persona valsts nodevas maksājumu veic ar maksājumu pakalpojumu sniedzēja starpniecību, pārstāvniecība atgriešanās apliecību vai pagaidu ceļošanas dokumentu izsniedz pēc valsts nodevas maksājuma summas ieskaitīšanas attiecīgajā valsts pamatbudžeta ieņēmumu kontā Valsts kasē vai pārstāvniecības kontā.

8. Ja persona valsts nodevas maksājumu veic pārstāvniecībā ar maksājumu karti maksājumu karšu pieņemšanas terminālī vai citā alternatīvā sistēmā, pārstāvniecība atgriešanās apliecību vai pagaidu ceļošanas dokumentu izsniedz pēc maksājumu karšu darījuma apstiprināšanas.

9.  No valsts nodevas samaksas atbrīvo saskaņā ar Latvijas Republikai saistošajiem starptautiskajiem līgumiem, valsts interesēs vai humānu apsvērumu dēļ uz personas argumentēta iesnieguma pamata. Lēmumu par atbrīvošanu no valsts nodevas samaksas pieņem Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta direktors vai viņa pilnvarota amatpersona vienas darbdienas laikā no dienas, kad no personas pilsonības valsts kompetentās iestādes, kura ir atbildīga par personas identificēšanu, saņemts atzinums par atgriešanās apliecības vai pagaidu ceļošanas dokumenta izsniegšanu.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Ārlietu ministra vietā –
satiksmes ministrs A.Ronis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!