• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts atbalstu uzņēmējdarbības veicināšanai laukos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.03.2012., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245932

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija: Par pašvaldību kapitālsabiedrību "caurspīdīgumu"

Vēl šajā numurā

28.03.2012., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija:
Par valsts atbalstu uzņēmējdarbības veicināšanai laukos

23.martā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs reģionālās vizītes laikā Apē piedalījās diskusijā “Valsts atbalsts uzņēmējdarbības veicināšanai laukos”.

Vizītes laikā ministrs tikās ar Apes novada domes priekšsēdētāju Astrīdu Harju un pārrunāja pārrobežu sadarbības projektu īstenošanas rezultātus, kā arī citus pašvaldības attīstībai un uzņēmējdarbības veicināšanai attālajos novados aktuālus jautājumus. Sarunas gaitā novada vadība pauda atbalstu ministra viedoklim, ka steidzami ir jāpaplašina pašvaldību rīcībspēja veicināt uzņēmējdarbību gan ar nodokļu, gan citu veidu atbalsta sniegšanu, tai pašā laikā novelkot stingras robežas pašvaldību tiešai iesaistei uzņēmējdarbībā, lai nekropļotu konkurenci un uzņēmēju aktivitāti, kur pakalpojumu var nodrošināt privātais sektors.

Savukārt dienas otrajā daļā ministrs kopā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, pašvaldības un Ziemeļaustrumu reģionālās lauksaimniecības pārvaldes pārstāvjiem, kā arī vietējiem uzņēmējiem piedalījās diskusijā “Valsts atbalsts uzņēmējdarbības veicināšanai laukos”.

Diskusijas dalībnieki uzsvēra nomācoši augsto nodokļu slogu uzņēmējiem, kā arī norādīja uz nepieciešamību valsts un pašvaldību institūcijām koncentrēties uz preventīvu un skaidrojošu darbību.

E.Sprūdžs diskusijā uzsvēra, ka pašvaldībām un valsts iestādēm jāsaprot, ka ikviens iedzīvotājs un uzņēmējs, kas maksā valstij nodokļus, ir viņu klients. Pārmaiņas iestāžu darbā iespējams panākt, ne tikai koriģējot normatīvos aktus, bet veidojot izpratni par uzņēmējiem nepieciešamo atbalstu un birokrātisko šķēršļu mazināšanu visos līmeņos, sākot no VID darbinieka vai PVD konsultanta un beidzot ar ministrijas vadību. Diskusijas dalībnieki bija vienisprātis, ka pašreizējā uzraugošo iestāžu bardzība un policeiskā darbība neveicina jaunu uzņēmumu dibināšanu.

Sarunas gaitā tika minēti konkrēti uzņēmējdarbību un attīstību bremzējoši valsts iestāžu darbības piemēri, ar kuriem uzņēmēji sastopas ikdienā, tāpat tika minēts uzticības neesamība un atbalsta funkcijas iztrūkums valsts iestāžu darbā ar mazajiem un potenciālajiem uzņēmējiem. “Es nāku no jūsu vidus, un man rūp uzņēmējdarbības vide Latvijā. Ir sāktas pārmaiņas administratīvā sloga mazināšanai, bet tās nevar turpināties bez pašu uzņēmēju līdzdalības. Tādēļ man ir būtiski uzklausīt jūsu viedokli, lai pēc iespējas straujāk sasniegtu kopīgo mērķi – uzņēmējdarbību veicinošas vides izveidi katrā novadā.”

Dalībnieki diskutēja arī par nepieciešamajām jauno uzņēmēju atbalsta un izglītošanas programmām, pašvaldību lomu jaunajiem uzņēmējiem labvēlīgas vides radīšanā, kā arī atbalstu, kas pieejams šādu funkciju īstenošanai.

Ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!