• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Gruzijas politiskajām konsultācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.03.2012., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245833

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Zviedrijas divpusējo sadarbību

Vēl šajā numurā

27.03.2012., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Gruzijas politiskajām konsultācijām

21. un 22.martā Tbilisi notika Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra Andra Teikmaņa politiskās konsultācijas ar Gruzijas Ārlietu ministrijas kolēģiem. Gruzijas pusi pārstāvēja ārlietu ministra pirmais vietnieks Nikoloss Vašakidze. Konsultāciju laikā puses atzinīga novērtēja Latvijas un Gruzijas intensīvos politiskos kontaktus un dialogu. Tikšanās laikā puses norādīja uz nepieciešamību attīstīt ekonomisko sadarbību starp abām valstīm, jo statistiskie rādītāji par abu valstu līdzšinējo tirdzniecības un investīciju apjomu liecina, ka šajā jomā pastāv neizmantots potenciāls. Viens no ekonomiskās sadarbības veicināšanas stimuliem varētu būt Latvijas–Gruzijas biznesa forums, kas norisināsies Rīgā maijā plānotās Gruzijas prezidenta Mihaila Saakašvili vizītes laikā, atzina A.Teikmanis un N.Vašakidze.

Konsultāciju laikā puses apmainījās ar viedokļiem par aktuāliem Latvijas un Gruzijas iekšpolitikas jautājumiem, reģionālās drošības jautājumiem, apsprieda sadarbību starptautiskajās organizācijās un aktualitātes saistībā ar Gruzijas integrāciju ES un NATO, kā arī notika diskusija par rudenī gaidāmajām Gruzijas parlamenta vēlēšanām.

21.martā A.Teikmanis Latvijas vēstniecībā tikās ar Gruzijā strādājošiem Latvijas uzņēmējiem, lai uzklausītu uzņēmēju viedokļus par Latvijas un Gruzijas ekonomiskās sadarbības veicināšanas iespējām un ārlietu dienesta atbalstu biznesam.

22.martā A.Teikmanis tikās ar Eiropas Savienības novērošanas misijas (European Union Monitoring Mission, EUMM) vadītāju Andžeju Tiškeviču. Tāpat valsts sekretārs apmeklēja EUMM reģionālo ofisu un tikās ar ofisa vadītāja vietnieku Šonu Hainsu, kā arī kopā ar EUMM novērotājiem apmeklēja Gruzijas–Dienvidosetijas administratīvās robežas punktus.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!