• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas aizsardzības ministra darba vizīti Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.03.2012., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245830

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ārlietu ministra darba vizīti Briselē

Vēl šajā numurā

27.03.2012., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas aizsardzības ministra darba vizīti Briselē

25.martā Briseles forumā aizsardzības ministrs Artis Pabriks ar Vācijas Aizsardzības ministrijas parlamentāro valsts sekretāru Kristiānu Šmitu, ASV valsts sekretāra vietnieci bruņojuma kontroles jautājumos Elenu Taušeri un Maskavas Karnegī centra direktoru Dmitriju Treņinu piedalījās diskusijā par stratēģisko aizsardzību politisko un ekonomisko ierobežojumu laikā un valstu spēju pārvarēt izaicinājumus.

“Eiropas valstis samazina savus izdevumus aizsardzībai, kamēr citas pasaules valstis, piemēram, Āzijā un Dienvidamerikā, tos palielina,” analizējot situāciju pasaulē, uzsvēra aizsardzības ministrs, norādot, ka aizsardzības spēju uzlabošanai ir jāvelta pietiekami lieli resursi, neskatoties uz sarežģīto ekonomisko situāciju.

A.Pabriks norādīja, ka bruņoti konflikti vienmēr ir bijuši un būs, tāpēc no tiem nav iespējams norobežoties. “Eiropas sabiedrība, kas dzīvo mierā, pārvērtē šā brīža situāciju, balstoties uz pieņēmumu, ka konflikti mūs tieši neskar,” sacīja ministrs.

Tāpat aizsardzības ministrs uzsvēra, ka ir būtiski atcerēties, ka politika ir daļa no ģeopolitikas un ģeogrāfijai drošības jomā vienmēr ir nozīme. “Turklāt 21.gadsimtā ir radusies vēl viena telpa – kibertelpa, kas kļuvusi par daļu no ģeopolitikas,” par jaunajiem izaicinājumiem atgādināja ministrs.

Diskusijas laikā tika secināts: lai spētu īstenot kopīgās intereses, Eiropas valstīm jāidentificē kopīgie draudi un jārod jauni veidi, kā ar tiem cīnīties.

“Lai ASV un Eiropa sekmīgi sadarbotos, tām jādomā vienotā dimensijā,” sacīja A.Pabriks. “Kā sekmīgu piemēru var minēt Baltijas jūras reģionu, kur aizsardzības jomā jau ilgstoši notiek sadarbība, apliecinot viedas aizsardzības iniciatīvas piedāvātās pozitīvās iespējas.”

No 24. līdz 25.martam aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalījās septītajā Briseles forumā.

Briseles forums ir gadskārtēja augsta līmeņa amatpersonu tikšanās, kurā piedalās ietekmīgākie Ziemeļamerikas un Eiropas politikas, uzņēmējdarbības un intelektuālie līderi, lai runātu par izaicinājumiem abpus Atlantijas okeānam. Forumā piedalās valstu vadītāji, augsta līmeņa amatpersonas, ministri, kongresmeņi, parlamentārieši, akadēmiķi un mediju speciālisti.

Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!