• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas iepriekšējās izglītības pielīdzināšanu pašreizējai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.03.2012., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245740

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ražotāju cenām apstrādes rūpniecībā

Vēl šajā numurā

23.03.2012., Nr. 48

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas iepriekšējās izglītības pielīdzināšanu pašreizējai

Akadēmiskās informācijas centrā (AIC) šobrīd ir saņemts gandrīz 500 iesniegumu no personām, kuras vēlas pielīdzināt iepriekš iegūto izglītību Augstskolu likumā noteiktajiem grādiem un profesionālajām kvalifikācijām. Ņemot vērā lielo interesi un AIC ierobežotos cilvēkresursus, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) aicina cilvēkus izvērtēt pielīdzināšanas steidzamību un, ja iespējams, dokumentu iesniegšanu plānot vēlāk, lai izvairītos no lieka laika patēriņa un neērtībām.

28.februārī apstiprinātie Ministru kabineta noteikumi "Grādu un kvalifikāciju pielīdzināšanas kārtība" paredz, ka cilvēki, kas augstāko izglītību Latvijā ieguva studiju programmās, kuras sāka īstenot pirms Augstskolu likumā noteiktā grādu un profesionālo kvalifikāciju tiesiskā regulējuma spēkā stāšanās 2000.gada 26.decembrī, var lūgt pielīdzināt iegūto izglītību šobrīd Augstskolu likumā noteiktajiem grādiem un profesionālajām kvalifikācijām. Šādā gadījumā jāraksta iesniegums AIC, uzrādot diploma un sekmju izraksta oriģinālu.

Saskaņā ar noteikumiem lēmums par grādu un kvalifikāciju pielīdzināšanu AIC ir jāsagatavo mēneša laikā, centrs ir tiesīgs pārbaudīt sniegtās informācijas un ziņu atbilstību faktiskajiem apstākļiem, piemēram, pieprasot informāciju no tās augstskolas, kura ir izsniegusi augstāko izglītību apliecinošo dokumentu.

Iepriekš iegūto grādu un profesionālo kvalifikāciju pielīdzināšana nav obligāta, iepriekš iegūtie grādi un profesionālās kvalifikācijas turpina būt valstiski atzītas.

 

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!