• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot Indonēzijas, Ganas un Irākas jaunos vēstniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.2012., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245674

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

22.03.2012., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot Indonēzijas, Ganas un Irākas jaunos vēstniekus

Darbam Latvijas Republikā Valsts prezidents Andris Bērziņš 20.martā akreditēja Indonēzijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Devu Madi Džuniartu Sastravanu (attēlā pa kreisi), Ganas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Polu Kingu Arjeni (vidējā attēlā) un Irākas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Saīdu Džavadu Kindīlu (attēlā pa labi)
Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Tikšanās laikā ar jauno Indonēzijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Devu Madi Džuniartu Sastravanu Valsts prezidents uzsvēra Latvijas vēlmi attīstīt ciešāku ekonomisko sadarbību, kurā viņš, ņemot vērā Indonēzijas nozīmi reģionā, saredz plašas iespējas. Abas amatpersonas sarunas laikā atzīmēja sistemātisko darbu un panākumus divpusējo attiecību aktivizēšanā. Indonēzijas vēstnieks uzsvēra, ka redz Latviju kā nozīmīgu punktu ienākšanai Batlijas tirgū. A.Bērziņš arī atzīmēja, ka Latvija ir ieinteresēta kultūras un izglītības sadarbības veicināšanā, kas pēdējos gados notiek arvien aktīvāk. Īpaši Valsts prezidents pateicās par atbalstu Indonēzijas mākslas izstādes organizēšanai Ārzemju mākslas muzejā Rīgā.

Deva Made Džuniarta Sastravans – dzimis 1961.gadā. Studējis ekonomiku un starptautiskās attiecības. Ārlietu dienestā kopš 1988.gada. Ieņēmis dažādus amatus ārlietu ministrijā, Indonēzijas pārstāvniecībā ANO Ņujorkā, Honkongā un Apvienotajā Karalistē.

Tiekoties ar Ganas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Polu Kingu Arjeni, A.Bērziņš sacīja, ka Latvijas interesēs ir padarīt konstruktīvās attiecības ar Ganu aktīvākas, īpaši ekonomiskajā jomā. Īpaša interese Ganas pusei varētu būt par Latvijas pieredzes izmantošanu nekustamo īpašumu attīstības jomā. Valsts prezidents uzsvēra, ka ekonomiskās sadarbības veicināšana ar Āfrikas reģiona valstīm ir viens no Latvijas ārpolitikas mērķiem. Abas amatpersonas atzīmēja valstu veiksmīgo sadarbību starptautisko organizāciju ietvaros.

Pols Kings Arjene – dzimis 1949.gadā. Studējis diplomātiju un vēsturi. Ārlietu dienestā kopš 1975.gada, ieņēmis dažādus amatus ārlietu ministrijā, bijis Ganas konsuls Maskavā. Kopš 2007.gada bijis vēstnieks Vācijas Federatīvajā Republikā.

Savukārt sarunā ar Irākas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Saīdu Džavadu Kindīlu A.Bērziņš rosināja aktivizēt abu valstu politiskos un ekonomiskos sakarus. Valsts prezidents uzsvēra, ka Latvija atbalsta demokrātijas veidošanos un pilsoniskās sabiedrības stiprināšanu Irākā. Tāpat viņš atzīmēja, ka īpaši nozīmīgi ir iedrošināt uzņēmējus savā starpā sadarboties, kā perspektīvu sfēru minot infrastruktūras attīstības projektus Irākā. S.Dž.Kindīls ir pirmais Irākas vēstnieks Latvijas Republikā, un Valsts prezidents izteica cerību, ka vēstnieka nozīmēšana iezīmēs attiecību jaunu kvalitāti gan politiskajā, gan ekonomiskajā jomā.

Saīds Džavads Kindīls – dzimis 1955.gadā. Ieguvis doktora grādu inženierzinātnē. Bijis pasniedzējs augstskolā Lielbritānijā. 2005.gadā piedalījies Irākas konstitūcijas rakstīšanā, bijis parlamenta deputāts. No 2006.gada līdz 2009.gadam bijis Irākas viceprezidenta padomnieks. Ārlietu dienestā kopš 2009.gada.

Indonēzijas vēstnieks rezidēs Stokholmā, Ganas vēstnieks – Berlīnē, bet Irākas vēstnieks rezidēs Varšavā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!