• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Nacionālo bruņoto spēku komandiera vizīti Afganistānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.03.2012., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245600

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Pieprasot Jūrmalas domei finanšu revīziju pārskatus

Vēl šajā numurā

21.03.2012., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Nacionālo bruņoto spēku komandiera vizīti Afganistānā

18.martā Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube (attēla vidū) Grifinas bāzē tikās ar Afganistānas Nacionālās armijas 1.brigādes komandieri brigādes ģenerāli Noru Muhamedu Hamidu, lai pārrunātu turpmāko sadarbību aizsardzības jautājumos un iespējamo atbalstu, kādu Latvija vēl varētu sniegt Afganistānai tās drošības spēju attīstībā un pilnveidošanā, kā arī civilo iedzīvotāju dzīves līmeņa veicināšanā.

Tikšanās laikā Afganistānas Nacionālās armijas brigādes komandieris atzinīgi novērtēja Latvijas un Norvēģijas karavīru ieguldījumu Farjābas provinces attīstībā, veicinot provinces drošību, sniedzot nozīmīgu atbalstu ceļu infrastruktūras veidošanā, ūdensvadu izbūvē un skolu celtniecībā. Viņš arī uzsvēra, ka, ņemot vērā robežvalstis, viens no lielākajiem izaicinājumiem, lai Afganistānas drošības spēki drošības jautājumus varētu pārņemt savās rokās, ir pilnīga Afganistānas gaisa telpas kontrole, kā arī optimālas apgādes sistēmas ieviešana.

Ģenerālmajors R.Graube informēja, ka arī Latvija kopš 2010.gada sākuma sniedz ieguldījumu Afganistānas Gaisa spēku attīstībā, jo Latvijas karavīri Lietuvas vadītajā Gaisa spēku padomnieku grupas sastāvā Kandahāras provincē apmāca helikopteru “Mi-17” apkalpes. Viņš norādīja, ka ir gandarīts par Afganistānas Nacionālās armijas pieaugošo profesionalitāti lēmumu pieņemšanas procesā, spēju iesaistīties un ietekmēt plānošanas procesus. R.Graube uzsvēra, ka Latvija ir gatava arī turpmāk atbalstīt drošības situācijas stabilizēšanos valstī, norādot, ka tuvākajā laikā ar Latvijas augstākajām amatpersonām pārrunās civilo iesaisti Afganistānā.

NBS komandieris darba vizītē Afganistānā ieradās 16.martā. Vairāku dienu darba vizītē NBS komandieris tiekas ar NATO vadīto Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF), Ziemeļu reģionālās pavēlniecības un NATO Apmācības misijas (NTM-A) vadību, kā arī ar Latvijas kontingenta atbildības rajonā izvietoto Afganistānas Nacionālās armijas vienību amatpersonām. Pašreiz dienesta pienākumus ISAF spēku sastāvā pilda vairāk nekā 180 Latvijas karavīru, no kuriem lielākā daļa izvietota Afganistānas ziemeļu provincē Farjābā. Tur viņi darbojas Norvēģijas vadītajā Provinču atjaunošanas vienībā, kas izvietota Meimenas bāzē. Savukārt pērn Afganistānā dienēja 344 karavīri.

Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa

Foto: flickr.com/latvijas-armija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!