• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par robežsardzes darbu nelikumīgās imigrācijas apkarošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.03.2012., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245549

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas paziņojums

Par Saeimas piekrišanu deputāta Jāņa Upenieka saukšanai pie administratīvās atbildības

Vēl šajā numurā

20.03.2012., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par robežsardzes darbu nelikumīgās imigrācijas apkarošanā

Aizvadītajā gadā robežas nelikumīgas šķērsošanas mēģinājumu skaits audzis, tomēr robežsargi savus pienākumus pilda profesionāli, neļaujot nelegālajiem imigrantiem iekļūt Latvijā un doties tālāk uz citām Šengenas zonas valstīm. To Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti secināja, 14.martā tiekoties ar Valsts robežsardzes priekšnieku Normundu Garbaru.

“Sarunā ar robežsardzes priekšnieku noskaidrojām, ka 2011.gadā un arī šogad turpina pieaugt gadījumu skaits, kad nelikumīgie imigranti cenšas šķērsot Latvijas austrumu robežu gan kājām, gan ar vilcienu,” norāda Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis. Tomēr komisijas priekšsēdētājs uzsver, ka robežsargiem sekmīgi izdodas šos robežas šķērsošanas mēģinājumus novērst.

“Piemēram, pagājušajā gadā nebija neviens gadījums, kad Dublinas konvencijas ietvaros no citas Šengenas zonas valsts uz Latviju būtu atgriezts kāds nelikumīgais imigrants, kurš ar viltotiem dokumentiem vai kā citādi būtu šķērsojis Latvijas robežu mūsu robežsargu nepamanīts. Tas ir labs apliecinājums Latvijas robežsargu profesionalitātei,” uzskata A.Latkovskis.

Kā komisijas sēdē stāstīja N.Garbars, pēdējā laikā gandrīz katru dienu no vilciena Maskava–Rīga uz Latvijas valsts robežas tiek izsēdināti un aizturēti viens vai divi nelegālie imigranti no Āfrikas. Tie pārsvarā ir Kongo Demokrātiskās Republikas pilsoņi, kuri ar viltotu citu Eiropas Savienības dalībvalstu uzturēšanās dokumentu palīdzību cenšas iekļūt vienotajā Šengenas zonā. Lielāko daļu šo nelikumīgo imigrantu izdodas nogādāt atpakaļ Krievijā.

Kā otru tendenci robežsardzes priekšnieks minēja nelikumīgo imigrantu regulāros mēģinājumus kājām pāriet robežu ar Krieviju. Šādi robežu nelikumīgi šķērsot visbiežāk cenšas Alžīrijas un citu Ziemeļāfrikas arābu valstu pilsoņi.

Ņemot vērā, ka liela daļa mēģinājumu pāri robežai pārvest nelikumīgos imigrantus no Āfrikas tiek rūpīgi organizēti Krievijā, deputāti akcentēja nepieciešamību aktivizēt sadarbību ar Krievijas tiesībsargājošajām iestādēm. Komisija vienojās oficiālā vēstulē aicināt Ministru kabinetu rast iespēju atjaunot robežsardzes sakaru virs­nieka darbu Krievijā. N.Garbars sēdē atzina, ka iepriekš tieši Maskavā strādājošā sakaru virsnieka ieguldījums un tiešie kontakti Krievijā palīdzēja likvidēt vairākus nelikumīgo imigrantu transportēšanas kanālus.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!