• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Centrālās vēlēšanu komisijas sastāvu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.03.2012., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245543

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES fondu izlietojumu izglītībai un zinātnei

Vēl šajā numurā

20.03.2012., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Centrālās vēlēšanu komisijas sastāvu

Saeimas Juridiskā komisija 15.martā lēma apstiprināšanai Saeimā virzīt Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja un septiņu CVK locekļu kandidatūras.

CVK priekšsēdētāja amatā Juridiskā komisija rosina atkārtoti apstiprināt Arni Cimdaru. Savukārt par CVK locekļiem – Ritvaru Eglāju, Ievu Gruziņu, Kārli Kamradzi, Dzintru Kusiņu, Aleksandru Maļcevu, Loretu Skabursku un Sniedzi Sproģi.

15.marta sēdē, iztaujājot katru no klāt­esošajiem kandidātiem, deputāti interesējās par kandidātu profesionālo pieredzi un skatījumu uz CVK turpmākā darba prioritātēm, tostarp elektroniskās balsošanas ieviešanu, vēlēšanu iecirkņu darba uzlabošanu un to, kā nepieļaut referendumu rīkošanu par Satversmei neatbilstošām likumdošanas iniciatīvām.

Juridiskā komisija plāno lēmumprojektus par CVK priekšsēdētāja un locekļu kandidatūru apstiprināšanu virzīt izskatīšanai 22.marta Saeimas sēdē.

Likums “Par Centrālo vēlēšanu komisiju” nosaka, ka Saeima ne vēlāk kā sešus mēnešus pēc tās sanākšanas izveido Centrālo vēlēšanu komisiju kā pastāvīgi darbojošos valsts institūciju. Centrālā vēlēšanu komisija nodrošina Saeimas vēlēšanu, Eiropas Parlamenta vēlēšanu, republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu, kā arī tautas nobalsošanas un likumu ierosināšanas sagatavošanu un vadīšanu.

CVK sastāvā ir deviņi locekļi. CVK priekšsēdētāju un septiņus vēlēšanu komisijas locekļus ievēlē Saeima, bet vienu locekli no tiesnešu vidus – Augstākā tiesa savā plēnumā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!