• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2012. gada 16. marta rīkojums Nr. 132 "Par konkursa atlases komisiju Latvijas eksperta izvirzīšanai darbam Eiropas Komisijā pret rasismu un neiecietību (ECRI) un atklāta konkursa izsludināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.03.2012., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245505

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.99

Par E.Rinkēviča komandējumu

Vēl šajā numurā

20.03.2012., Nr. 45

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 132

Pieņemts: 16.03.2012.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.132

Rīgā 2012.gada 16.martā (prot. Nr.11 32.§)

Par konkursa atlases komisiju Latvijas eksperta izvirzīšanai darbam Eiropas Komisijā pret rasismu un neiecietību (ECRI) un atklāta konkursa izsludināšanu

1. Izveidot konkursa atlases komisiju Latvijas eksperta izvirzīšanai darbam Eiropas Komisijā pret rasismu un neiecietību (ECRI) (turpmāk – komisija) šādā sastāvā:

Komisijas priekšsēdētājs

A.Teikmanis – Ārlietu ministrijas valsts sekretārs

Komisijas locekļi:

B.Braže – Ārlietu ministrijas Drošības politikas un starptautisko organizāciju direkcijas vadītāja

R.Klimkāne – Kultūras ministrijas Sabiedrības integrācijas departamenta direktore, Informatīvās vides integrācijas nodaļas vadītāja

K.Pommere – Tieslietu ministrijas Eiropas lietu departamenta direktore

D.Ratniece – Izglītības un zinātnes ministrijas Politikas koordinācijas departamenta direktore

D.Trofimovs – Iekšlietu ministrijas Nozares politikas departamenta direktors

Komisijas sekretāre

L.Kondratjuka – Ārlietu ministrijas Starptautisko organizāciju un humanitāro jautājumu departamenta Humanitāro jautājumu nodaļas trešā sekretāre

2. Komisijas priekšsēdētājs, ja nepieciešams, komisijas darbā var pieaicināt ekspertus un nevalstisko organizāciju pārstāvjus.

3. Konkursa norises kārtību nosaka atklāta konkursa nolikums (pielikums).

4. Saskaņā ar šā rīkojuma 3.punktā minēto nolikumu (pielikums) izsludināt atklātu konkursu Latvijas eksperta izvirzīšanai darbam Eiropas Komisijā pret rasismu un neiecietību (ECRI).

5. Komisijai izvirzīt Latvijas eksperta kandidatūru un līdz 2012.gada 26.martam informēt par to Ministru kabinetu.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Ārlietu ministrs E.Rinkēvičs

 



Pielikums
Ministru kabineta
2012.gada 16.marta
rīkojumam Nr.132

Atklāta pretendentu atlases konkursa nolikums Latvijas eksperta izvirzīšanai darbam Eiropas Komisijā pret rasismu un neiecietību (ECRI)

I. Vispārīgais jautājums

1. Nolikums nosaka kārtību, kādā tiek organizēts un norisinās atklāts pretendentu atlases konkurss (turpmāk – konkurss) Latvijas eksperta izvirzīšanai darbam Eiropas Komisijā pret rasismu un neiecietību (ECRI).

II. Konkursa komisija

2. Konkursa komisijas sastāvs apstiprināts ar Ministru kabineta 2012.gada 16.marta rīkojumu Nr.132 "Par konkursa atlases komisiju Latvijas eksperta izvirzīšanai darbam Eiropas Komisijā pret rasismu un neiecietību (ECRI) un atklāta konkursa izsludināšanu".

3. Pretendentu atlase notiek konkursa komisijas sēdē. Konkursa komisijas sēdes vada konkursa komisijas priekšsēdētājs, protokolē konkursa komisijas sekretārs.

4. Konkursa komisija ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās vismaz trīs konkursa komisijas locekļi.

5. Konkursa komisija lēmumus pieņem ar balsu vairākumu. Ja balsu skaits sadalās vienādi, izšķirošā ir konkursa komisijas priekšsēdētāja balss.

6. Konkursa komisija neatbild par izvirzītā eksperta apstiprināšanu darbam Eiropas Komisijā pret rasismu un neiecietību (ECRI), ko veic Eiropas Padomes Ministru komiteja saskaņā ar Eiropas Komisijas pret rasismu un neiecietību (ECRI) Statūtiem (Eiropas Padomes Ministru komitejas rezolūciju (2002)8) (turpmāk – ECRI statūti).

III. Konkursa izsludināšana

7. Informāciju par konkursu Ārlietu ministrija publicē laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", kā arī ievieto internetā (mājaslapās www.mk.gov.lv un www.am.gov.lv). Pretendentu pieteikšanās termiņš nosakāms vismaz 10 dienas no sludinājuma publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

8. Sludinājumā norāda pretendentiem noteiktās prasības, iesniedzamos dokumentus, pieteikšanās termiņu un vietu, kā arī iespējas saņemt ar pieteikšanos konkursā saistīto informāciju.

9. Pretendentiem noteiktas šādas prasības:

9.1. augstākā izglītība;

9.2. darba pieredze cilvēktiesību jautājumos;

9.3. angļu un/vai franču valodas zināšanas.

10. Pretendenti sludinājumā minētos dokumentus – pamatotu pieteikumu, dzīvesgaitas aprakstu (CV) latviešu un angļu valodā un augstāko izglītību apliecinoša dokumenta kopiju – iesniedz, nosūtot pa pastu vai iesniedzot personīgi konkursa komisijas sekretāram Ārlietu ministrijā, Rīgā, K.Valdemāra ielā 3, vai nosūtot elektroniski uz e-pasta adresi liene.kondratjuka@mfa.gov.lv. Saņemtos dokumentus reģistrē kopējā reģistrā un izdara attiecīgu atzīmi uz aploksnes (datums, laiks, saņēmēja vārds un uzvārds). Dokumentus, kas nosūtīti pa pastu, reģistrē tikai tad, ja tie nosūtīti līdz pieteikuma termiņa beigām (pasta zīmogs). Pretendents ir tiesīgs papildus iesniegt citus dokumentus, kuri var apliecināt viņa kvalifikāciju. Iesniegtie dokumenti pretendentam atpakaļ netiek izsniegti.

11. Ja pretendents nav iesniedzis kādu no obligāti pieprasītajiem dokumentiem, viņš netiek virzīts tālākai vērtēšanai.

12. Pēc pretendentu pieteikšanās termiņa beigām konkursa komisijas priekšsēdētājs nosaka konkursa kārtu norises laiku un vietu.

IV. Pretendentu vērtēšana

13. Konkursa komisija izvērtē pretendentu pieteikumus un tiem pievienotos dokumentus.

14. Saskaņā ar ECRI statūtu 2.panta 2. un 3.punktu par ekspertu var kļūt persona ar visaugstāko morālo stāju, atzītu kompetenci rasisma, rasu diskriminācijas, ksenofobijas, antisemītisma un neiecietības jautājumos, un ekspertam jāstrādā individuāli, neatkarīgi un objektīvi, nesaņemot norādījumus no savas valdības.

15. Konkursa komisijas sēdes laikā notiek pārrunas ar pretendentu, lai izvērtētu viņa atbilstību pretendentiem noteiktajiem vērtēšanas kritērijiem. Vērtēšanas kritēriji ir šādi:

15.1. labas zināšanas cilvēktiesību jomā, īpaši rasisma, rasu diskriminācijas, ksenofobijas, antisemītisma un neiecietības jautājumos;

15.2. profesionālā pieredze cilvēktiesību jomā;

15.3. izpratne par Eiropas Komisijas pret rasismu un neiecietību (ECRI) darbu;

15.4. izpratne par situāciju Latvijā cilvēktiesību un rasisma, rasu diskriminācijas, ksenofobijas, antisemītisma un neiecietības jautājumos;

15.5. prasme formulēt un aizstāvēt savu viedokli;

15.6. labas angļu un/vai franču valodas zināšanas.

16. Konkursa komisijas vērtējumus ieraksta protokolā.

17. Pēc konkursa rezultātu apkopošanas komisija pieņem vienu no šādiem lēmumiem:

17.1. iesniegt Ministru kabinetā informāciju par izvirzīto Latvijas eksperta kandidatūru;

17.2. ieteikt Ministru kabinetam atkārtoti izsludināt konkursu, ja visi pretendenti ir noraidīti.

V. Konkursa noslēgums

18. Pēc konkursa noslēguma konkursa komisijas sekretārs, pamatojoties uz konkursa komisijas sēdes protokolu, nosūta pretendentiem konkursa komisijas priekšsēdētāja apstiprinātu rakstisku paziņojumu par konkursa komisijas lēmumu.

19. Konkursa komisijas lēmums ir galīgs un nav pārsūdzams.

20. Konkursa komisijas priekšsēdētājs pēc konkursa noslēguma iesniedz Ministru kabinetā konkursa komisijas lēmumu saskaņā ar šā nolikuma 17.punktu.

Ārlietu ministrs E.Rinkēvičs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!