• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta darba vizīti Apvienotajos Arābu Emirātos un Kataras Valstī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.03.2012., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245414

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

16.03.2012., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta darba vizīti Apvienotajos Arābu Emirātos un Kataras Valstī


Kataras Valsts laikraksts, atspoguļojot Latvijas Ministru prezidenta Valda Dombrovska un Kataras emīra šeiha Hamada bin Halifa al Tani tikšanos Dohā 13.martā
Foto: Valsts kanceleja

 

Kopā ar Latvijas uzņēmējiem apmeklējot arābu valstis – Apvienotos Arābu Emirātus (AAE) un Kataru un tiekoties ar šo valstu augstākajām amatpersonām un uzņēmējiem, izdevies ielikt pamatu ekonomisko attiecību uzplaukumam starp Latviju un abām Līča valstīm. Taču, lai tas notiktu, gan uzņēmējiem, gan valsts institūcijām jāpievērš liela uzmanība iegūto kontaktu attīstīšanai, 15.martā noslēdzoties vizītei, uzsver Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

“AAE un Katara investē līdzekļus visā pasaulē, bet Austrumeiropas reģions šīm valstīm līdz šim ir bijis tikpat mazpazīstams kā mums Līča valstis. Latvijai ir visas iespējas piesaistīt arābu valstu investīcijas un paplašināt eksportu uz šīm valstīm. Šī vizīte ir būtiski uzlabojusi Latvijas valsts un tās uzņēmēju atpazīstamību Līča reģionā, un tas palīdzēs šīs iespējas izmantot efektīvāk. Latvijas tirdzniecības apjomam ar Kataru un AAE tuvākajos gados ir jāpieaug vairākkārt,” norāda V.Dombrovskis.

Abudabi, Dubaijā un Dohā notikušajos biznesa forumos Latvijas uzņēmējiem izdevies radīt arābu interesi par sadarbības iespējām ar Latviju kokapstrādes, transporta un loģistikas, finanšu, pārtikas ražošanas, lauksaimniecības, nekustamo īpašumu un citās jomās. Katarā un AAE Latvijas pārstāvji daudzkārt dzirdēja apliecinājumus, ka arābu partneri ir gatavi runāt par konkrētiem sadarbības projektiem ar Latviju un ir ieinteresēti caur Latviju piekļūt ES un Krievijas tirgiem.

Kataras valsts investīciju kompānijas “Qatar Holding”, kas pārvalda Kataras investīcijas vairāk nekā 30 pasaules valstīs, valdes priekšsēdētājs Ahmads Muhameds al Saīds pauda vēlmi detalizēti iepazīties ar Latvijas nekustamo īpašumu un finanšu sektoros pieejamajām investīciju iespējām. Tiekoties ar kompānijām “Qatar Petroleum” un pasaules lielāko sašķidrinātās dabasgāzes piegādātāju “Qatargas”, sāktas sarunas par iespējamo sadarbību Baltijas reģionālā sašķidrinātās gāzes termināļa projektā. Savukārt kompānijas “Hassad Food”, kas investē lauksaimniecības un lopkopības produktu ražošanā, vadītājs Nasers Muhameds al Fuhaids al Hadžri apliecināja gatavību nosūtīt uz Latviju speciālistu komandu, kas klātienē iepazīsies ar Latvijā pieejamajām iespējām.

Gan AAE premjerministrs šeihs Mohameds bin Rašids al Maktums, gan Kataras emīrs šeihs Hamads bin Halifs al Tani un premjerministrs šeihs Hamads bin Džasims al Tani, tiekoties ar Latvijas Ministru prezidentu, pauda atbalstu ciešāku diplomātisko un ekonomisko saišu veidošanai. Vizītes laikā Latvija un AAE noslēdza līgumu par izvairīšanos no dubultās nodokļu uzlikšanas, un darbs pie šāda līguma uzsākts arī starp Latviju un Kataru, un Latvija plāno šajā valstī nozīmēt nerezidējošo vēstnieku. V.Dombrovskis arī uzaicināja AAE un Kataras augstākās amatpersonas apmeklēt Latviju.

Tāpat vizītes laikā notika tikšanās starp Latvijas nacionālās lidsabiedrības “airBaltic” pārstāvjiem un aviokompānijām “Etihad Airways”, “Fly Emirates” un “Qatar Airways”, un ar visām kompānijām panākta vienošanās turpināt divpusējas konsultācijas, lai analizētu savstarpējās sadarbības iespējas.

Mārtiņš Panke, Ministru prezidenta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!