• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par apstrādes rūpniecību janvārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.03.2012., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245413

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par bezdarba līmeni februārī

Vēl šajā numurā

16.03.2012., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par apstrādes rūpniecību janvārī

Janvārī, salīdzinot ar 2011.gada decembri, apstrādes rūpniecības apgrozījums ir audzis par 8,7%. Tas liecina, ka pieprasījums pēc Latvijas apstrādes rūpniecības ražojumiem, it īpaši ārējos tirgos, turpina pieaugt. Aptuveni 1/3 no apstrādes rūpniecības apgrozījuma pieauguma janvārī noteica pieprasījuma pieaugums vietējā tirgū.

Janvārī stabili turpināja pieaugt apgrozījums metālapstrādes nozarē. Pēc neliela samazinājuma decembrī janvārī par 8% pieauga apgrozījums kokapstrādes nozarē. Būtiski apgrozījums mēneša laikā palielinājās arī farmācijas nozarē. Savukārt pārtikas rūpniecībā un poligrāfijas nozarē apgrozījums mēneša laikā samazinājās.

Salīdzinot ar pagājušā gada janvāri, apstrādes rūpniecības apgrozījums palielinājies par vairāk nekā 15%. Lielākais ieguldījums pieaugumā bija lielākajām rūpniecības nozarēm – metālapstādei un kokapstrādei. Tajā pašā laikā ievērojams apgrozījuma kāpums gada griezumā bija elektrisko iekārtu ražošanā (par 71%), nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanā (par 57%) un ķīmisko vielu ražošanā (par 47%).

Apstrādes rūpniecības nozares turpmāko izaugsmi ietekmēs vairāki faktori. Nozarēs, kas lielākā mērā ir saistītas ar eksportu, piemēram, kokapstrāde un metālapstrāde, attīstību ietekmēs ekonomiskā situācija tirdzniecības partnervalstīs, kā arī cenu tendences pasaules tirgū. Savukārt nozarēs, kas lielu daļu produkcijas realizē vietējā tirgū, piemēram, pārtikas rūpniecība un nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošana, attīstības tendences būs atkarīgas no iekšzemes pieprasījuma izmaiņām.

Ekonomikas ministrijas Ekonomiskās attīstības un darba tirgus prognozēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!