• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlaments: Par diskriminējošas Nīderlandes interneta vietnes nosodīšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.03.2012., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245401

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Parlaments: Par ES līmeņa stratēģiju pret diabēta epidēmiju

Vēl šajā numurā

16.03.2012., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlaments: Par diskriminējošas Nīderlandes interneta vietnes nosodīšanu

Parlaments rezolūcijā mudina Nīderlandes valdību nosodīt Nīderlandes Brīvības partijas (Dutch Freedom Party) izveidoto interneta vietni, kurā aicina ievietot sūdzības par Centrāleiropas un Austrumeiropas iedzīvotājiem. Parlaments norāda, ka šī vietne atklāti aicina uz diskrimināciju.

Rezolūcijā deputāti aicina Nīderlandes varas iestādes izmeklēt, vai aicinājumu ievietot sūdzības par Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu iedzīvotājiem, kas strādā un dzīvo Nīderlandē, var vērtēt kā naida kurināšanu un diskrimināciju. Deputāti aicina ES dalībvalstu valdības paust oficiāli nosodījumu par šādas vietnes izveidi, jo tā ir pretrunā ar ES strādājošo tiesībām.

Deputāti uzsver, ka interneta vietne ir pretrunā ar Eiropas pamatvērtībām par cilvēka cieņu, brīvību, vienlīdzību, tiesiskumu un cilvēktiesību ievērošanu, un ka tā ir “ļaunprātīga iniciatīva” ar mērķi radīt šķelšanos sabiedrībā un tādējādi gūt politisko labumu.

Parlaments mudina Nīderlandes premjerministru M.Ruti valdības vārdā nosodīt un norobežoties no šīs “nožēlojamās” iniciatīvas. EP deputāti mudina Nīderlandes valdību apzināti neignorēt Brīvības partijas politiku, kas ir pretrunā ar Eiropas pamatvērtībām.

Rezolūcijā norādīts, ka Nīderlandes valdības politikā paredzētās saistības attiecībā uz Eiropas integrāciju iepriekšējos gados ir ievērojami samazinājušās, kā to ir parādījusi pašreizējās Nīderlandes valdības nostāja tādos jautājumos kā, piemēram, Šengenas nolīguma darbības paplašināšana un strādājošo brīva pārvietošanās.

Pozitīvā ietekme uz ekonomiku

Strādājošie no valstīm, kas ES pievienojās no 2004.gada līdz 2007.gadam, ir pozitīvi ietekmējuši dalībvalstu ekonomiku un nav izraisījuši nopietnas problēmas to darba tirgos. Viņu ieguldījums ir bijis nozīmīgs, lai veicinātu stabilu ES ekonomikas izaugsmi.

Deputāti arī norāda, ka daudzi pilsoņi, politiskās partijas, žurnālisti, darba dēvēji un NVO nosoda diskriminējošo vietni, īstenojot dažādas pret to vērstas iniciatīvas, piemēram, izveidojot vietni, kurā Nīderlandes iedzīvotāji var ziņot par pozitīvu pieredzi.

Jāaptur ksenofobiska rīcība

Eiropas Parlaments aicina Komisiju darīt visu iespējamo, lai apturētu ksenofobiskas attieksmes izplatīšanos, piemēram, tādas, kas pausta minētajā vietnē, un visās dalībvalstīs nodrošināt efektīvu pamatlēmuma par rasismu un ksenofobiju īstenošanu.

Eiropas Parlamenta Informācijas birojs Latvijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!