• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības vienotā tirgus attīstību un stiprināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.03.2012., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245209

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Radošās darbības nedēļu "RADI!"

Vēl šajā numurā

13.03.2012., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības vienotā tirgus attīstību un stiprināšanu

Eiropas Savienības (ES) vienotā tirgus nostiprināšana un tālāka attīstība ir ļoti svarīgs jautājums, pie kura jāstrādā, gatavojoties arī Latvijas prezidentūrai ES 2015.gadā, uzskata ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts un Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete.

9.martā tikšanās laikā amatpersonas uzsvēra, ka Eiropas vienotais tirgus ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc Latvijai ir svarīga dalība ES. Eiropas vienotais tirgus un tā efektīva funkcionēšana ir ļoti būtiska Latvijas ekonomikas izaugsmei, nodrošinot daudz plašākas iespējas Latvijas uzņēmēju līdzdalībai ES dalībvalstu tirgos un paaugstinot mazo uzņēmēju spēju konkurēt ar transnacionālajām kompānijām.

Kā atzīts kārtējā Eiropas Komisijas ziņojumā par vienotā tirgus noteikumu īstenošanu, Latvija ir viena no labākajām ES vienotā tirgus dalībniecēm kopējās likumdošanas pārņemšanas un lietošanas ziņā. Gan D.Pavļuts, gan S.Kalniete uzsvēra, ka Latvijas interesēs ir nodrošināt, lai arī citas dalībvalstis ievērotu un savā likumdošanā pārņemtu vienotā tirgus noteikumus, neradot šķēršļus vienotā tirgus attīstībai.

D.Pavļuts un S.Kalniete pārrunāja arī jautājumus, kas saistīti ar Eiropas enerģijas infrastruktūras regulas projektu, hipotekārās kreditēšanas direktīvu, alternatīvos strīdu izšķiršanas mehānismus, kā arī topošo jauno ES publisko iepirkumu un koncesiju regulējumu.

Ekonomikas ministrs un EP deputāte vienojās par ciešāku informācijas apmaiņu gan Eiropas vienotā tirgus attīstības, gan enerģētikas un citos Latvijai svarīgos jautājumos.

S.Kalniete darbojas Eiropas Parlamenta Iekšējā tirgus un patērētāju tiesību komitejā, bet Ekonomikas ministrs piedalās ES konkurētspējas ministru padomē, kurās izskata un pieņem svarīgāko likumdošanu Eiropas vienotā tirgus attīstībai.

Daiga Grūbe, ekonomikas ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!